/ }

31 Ocak 2010 Pazar

Gelibolu 17 Arkadaşımın gönderdiği mesaj:

http://porselendemlik.blogcu.com




http://gelibolu17.blogspot.com



tarafından hazırlanmış olan



53.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE



1 ŞUBAT 2010-15 ŞUBAT 2010



TARİHLERİ ARASINDA



http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com



YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...

ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN

http://gelibolu17.blogspot.com



ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.

LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

SEVGİLER

29 Ocak 2010 Cuma

Çıtır Çıtır Sigara Börekleri:)

Her yemek değişik olmalı diye düşünmüyorum. Bazen belki uzun süredir yapmadığımız birşeyi de paylaşabiliriz. Belki ''Aa, ne zamandır yapmamıştım.'' dedirtebilirim size:) İşte haftasonu buzluktan çıkarıp çözdürdükten sonra kızarttığım börekler...

Düğün Çorbası


Malzemeler
100 gr haşlanmış kırmızı et
5 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
kırmızı toz biber
5-6 damla limon suyu

Yapılışı

5 bardak et suyunun içine haşlanmış eti koyun. Kaynamaya bırakın. Unun içine yumurta sarısını, limon suyunu koyup az su katarak karıştırın. Kaynayan çorbanın içine katın. Az yağ ile biberi kızdırıp üzerine dökün. (Ben yağ kızdırmayıp doğrudan pul biber serpiyorum. Zaten içinde yeterince yağ var diye düşünüyorum. Karar sizin.)


27 Ocak 2010 Çarşamba

Hazır Kekli Kolay Pasta

Çok kolay bir tarif. Hazır keki kesip alta yayıyorsunuz. Üstünü meyve suyuyla ıslatıyorsunuz. Üstüne kakaolu puding pişirip döküyorsunuz. En üste krem şanti hazırlayıp puding ılınınca döküyorsunuz. Dolapta 1 saat kadar bekletince en üste çikolata rendeleliyorsunuz. Bu kadar! Tadı çok güzel oluyor. Hazır kek olduğu belli olmuyor. Görüntü de çok güzel oluyor. Hem çok pratik. Eğer üstüne antepfıstıklı çikolata rendelerseniz görünüm daha da harika oluyor. Afiyet olsun herkese:)

Sinangil Tahıl Ekmek Unu


Tadı çok güzel oldu. Köy ekmeği gibi çok kabarmadı ama iç karışımı çok güzeldi. İçinde ayçekirdeği parçaları çıktı. Çok güzel bir ekmek unu karışım çeşidi. Teşekkürler Sinangil. Sadece suyunu kattım ve ekmek yapma makinasını çalıştırdım:)

25 Ocak 2010 Pazartesi

Kardan Adam Yapalım, Burnuna Havuç Takalım:)


Çocuklar kar yağışını zor bekliyor. Tabi bu kadar çok karı da hayatında ilk defa gördü Umur. Bundan önceki kar yağışı 2004 yılındaydı ve Umur henüz doğmamıştı. Ben de bugün karın keyfini çıkarması için onu dışarı çıkardım ve gönlünce oynadı ama temkinliydi:)

Palyaço Umur:)


Okula palyaço gelmiş. Öğretmeni de oğluma palyaço şapkası giydirince kaçırmadım bu güzel kareyi:) Sizinle de paylaşmak istedim.

21 Ocak 2010 Perşembe

Sinangil Un'la Okulda Kurabiye Etkinliği


Oğlumun okulunda çocuklarla beraber kurabiye yaptık. Çok eğlendiler:) Kurabiyenin nasıl ve hangimalzemelerle yapıldığını anlattım, onların önünde hamuru yoğurdum ve kesmeleri için herbirine kalıp verip onların da kurabiye yapımına katılmalarına izin verdik. Herbirinin yaptığı kurabiye için birer kağıda isimleri yazıldı ve tepside yaptığı kurabiyenin altına konuldu. Böylece herbiri kendi yaptığı kurabiyeyi yemenin hazzını yaşadı. Birkaç çocuğumuz gelip bana sarılarak bu güzel gün için teşekkür etti. Çok duygulandım, henüz 5.5 yaşındalar. İlk fotoğraftaki benim oğlum. Diğer fotoğraflarda özellikle çocukların yüzü görünmüyor. Ailelerinden izinsiz yayınlamak doğru olmazdı. Sınıfın bir fotoğrafı var. Ama çocukların yüzü görünmüyor. Umarım bu fotoğraf kimseyi rahatsız etmez. Bu kurabiyelerde iyi sonuç vermesi için fındıklı Sinangil Kekun kullandım. 3 malzeme yaptığımız için özellikle kekun tercih ettim. Çünkü kabartma tozunun hamurun her yerine dağılmama riskini ortadan kaldırmak istedim.




20 Ocak 2010 Çarşamba

Oylama Açıldı

Salça soslu mantı ile katıldığım yemek yarışmasının oylaması başladı. En altta salça soslu mantıyı işaretleyip oy ver e basıyorsunuz sadece. Destek olursanız çok sevinirim.


http://www.tuzbiberdergisi.com/post/2010/01/19/TuzBIBER-Dergisi-2Yemek-Yarismasi.aspx

17 Ocak 2010 Pazar

Tuz Biber Dergisi (Yarışma Tarifim)

Tuz Biber Dergisi cok Güzel yarışma düzenlemiş . Gerçi oylamalı , umarım gereken Oyu toplayabilirim . Üç tarife ödüller var . 20 Ocakta oylama başlayacak . Sızın de ihtiyacım olacak desteğinize .


SALÇA Soslu MANTI

MALZEME :

1 Kg un
1 Yumurta
1 çay bardağı sıvı Yağ
1 kaşığı silme Tuz Tatlı
Aldığı kadar su
150 gr tereyağ
2 kaşığı salça Yemek

İçi İÇİN

250 Gr kıyma
1 Büyük Baş kuru soğan

YAPILIŞI :

Un , Yumurta , sıvıyağ , Tuz , suyla sertçe BİR hamur yapıyoruz.Hamuru 1 Saat dinlendiriyoruz , yufkayı açıyoruz Küçük karelere kesiyoruz , kıymanın içine soğanı rendeliyoruz , karelerin uzerine diziyoruz ve kapatmaya başlıyoruz , kareleri Iki tarafından tutup sıkıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz , ocağın üzerinde altları pembe olana dek Ağır ateşte çevire çevire pişiriyoruz.Sonra tencereye 2 Yemek kaşığı tereyağı ve 2 Yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz . Suyunu koyup kaynatıyoruz , mantıları ilave Edip kaynamaya bırakıyoruz . Mantılar pişince Delikli kepçeyle tabağa alıp , arzuya edat Yoğurt dökebilirsiniz . Uzerine tereyağı , Nane , pul biber gezdirip servis ediyoruz .




Patatesli-Kıymalı Gül Böreği


Boşnak böreklerinin en büyük özelliği çiğ iç kullanılması. Yufkaların hazır kullanılmayıp elde açılması. Tabi farklı düşünenler ve uygulayanlar olabilir. Herkes yorumunu da yazabilir.
Ben aslen Yunanistan göçmeni olan anneannemin yaptığı bir böreği tarif etmek istiyorum. Bu börek de çiğ malzemeyle hazırlanıyor. Akşam yemeğinde börek yapmak geldi içimden. Hem evdeki 2 yufkamı değerlendirdim, hem evdeki malzemelerle güzel bir börek yapmış oldum:)

Malzemeler (8 adet gül böreği için)

2 adet yufka (Her bir yufka 4'e bölünecek)
200 gr kıyma
1 adet büyük patates (rendelenmiş)
1 adet büyük soğan (rendelenmiş)
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta

Yapılışı

Rendelenmiş patatesin suyu sıkılıp bir kaba alınır. Rendelenmiş soğan, patates ve kıyma bir kapta karıştırılır. 4'e bölünen yufkalar mümkün olduğunca az yağla yağlanır. Yağlanan yufkalara hazırlanan iç serpilir. Gül böreği şeklinde sarılıp tepsiye dizilir. 180 C ısıtılmış fırında üstü kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir. Yoğurt ve yumurta çırpılıp pişmekte olan böreklerin üzerine azar azar sürülür. Tekrar fırına verilip üstü kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.

14 Ocak 2010 Perşembe

Portakallı Kolay Tatlı

Arkadaşım Nalan'ın yaptığı tatlı. Çok hafif ve kolay bir tatlı.

Malzemeler
2 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
3.5 su bardağı meyve suyu (hangi meyve suyuyla yapmak isterseniz onu kullanabilirsiniz)
1 paket pötibör bisküvi

Yapılışı:
1 paket vanilyalı pudingi 3.5 su bardağı sütle pişirin. Borcama dökün. Üstüne iki sıra bisküvileri dizin. 3,5 su bardağı meyve suyuyla pudingin ikinci paketini pişirin. Sonra borcama son kat olarak döküp soyutup servis edin. Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Fincan Kek

Bu tarifi bir arkadaşım yollamıştı. Sağolsun maille tüm yapım aşamalarını fotoğraflayıp göndermiş ama kendi çekmediğim fotoğrafı yayınlamadığım için, sadece deneyip son halini görüntülediğim kareyi görebiliyorsunuz. En kısa sürede tekrar deneyip tüm aşamalarını çekeceğim.

TENCEREDE FİNCAN KEK


1 Yumurta

1çay bardagı süt

1,5 çay bardağı şeker

2 çay bardağı Sinangil un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Bütün malzeme çırpılır, 6 adet çay fincanı yağlanır.Karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(isterseniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz) Bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dökün ve ağzı açık kaynamasını bekleyin,kaynayınca tencerenin kapağını kapatın,ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişirin,altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.


NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamaması için temiz bir bez yada kağıt havlu koyun.

Sünger gibi, top keklere çok benzeyen bir kek ortaya çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

BebekYeleği



Bebek Yeleği


Bebek Yeleği ve Patik


Bebek Battaniyesi


Ferda Ablamın ördüğü bebek battaniyesi. Motiflerin birleşimini de çektirdi, örmek isteyene kolaylık olsun diye.



Sinangil Köy Ekmeği




12 Ocak 2010 Salı

Tırtıl Kurabiye

Bu tarifi bloğundan alıp denediğim anneme tarif için teşekkür ediyorum:)

http://bosnakgelini.blogspot.com/ (Annemin bloğu)

Bu kurabiyeleri oğlum Umur ve sınıf arkadaşları için yaptım.

MALZEMELER:

125 gr margarin

1 ç.b.sıvı yağ

2 ç.b. toz şeker

2 yumurta

1 paket k.tozu

1 paket Sinangil vanilya

aldığı kadar Sinangil Un

bir fiske tuz

YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi karıştırıp ele bulaşmayacak kıvama gelene kadar un koyup yoğurun,tırtıl kurabiye kalıbına doldurup çıkarın sırayla tepsiye dizin 180''de pembe renk alana kadar pişirin. Süslemek için benmari usulü eritilmiş çikolataya kurabiyeleri batırın, ardından hindistan cevizine batırıp donmak üzere bekletin.
Not: Bu kurabiyeyi Sinangil Fındıklı Kekunla yaptım. Kekunun içinde kabartma tozu olduğu için kabartma tozu kullanmadım.

11 Ocak 2010 Pazartesi

Boşnak Böreği

Malzemeler
1 kg kadar ıspanak
2 adet soğan
Zeytinyağı
1 kg Sinangil Un
su
tuz

Yapılışı

Aslında bu börek ölçülü malzemeyle yapılmaz. Ama aşağı yukarı malzemeleri yazdım. Un, su,tuz ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Mümkünse yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Bezelere ayrılır. Her bir beze unlanıp mümkün olduğunca ince açılır. Diğer tarafta ıspanak temizlenip yıkanıp doğranır. Soğalnar yemeklik doğranır. Ispanakların suyu sıkılıp başka kaba alınır. Soğanla karıştırılır. Yufka zeytinyağı ile hafifçe yağlanır. Ispanak -soğan karışımı konulup iki taraftan içe doğru hafif buruşuk şekilde yuvarlanır.Üstü de hafif yağlanıp 200C fırında üstü kızarana kadar pişirilir.



6 Ocak 2010 Çarşamba

Tarçınlı ay kurabiyeleri




Hamuru:


250 g un

1 bıçak ucu kadar kabartma tozu

80 g şeker

1 paket vanilyalı şeker

1 silme tatlı kaşığı çekilmiş tarçın

2 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)

150 g margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)



Üzerine:

20 g pudra şekeri

1 silme tatlı kaşığı çekilmiş tarçın



Hazırlanışı:

Un ve kabartma tozunu bir kaba koy, karıştır ve ele. Üzerine diğer malzemeleri ekle ve mikserin yoğurma uçları ile önce en düşük hızda sonra en yüksek hızda yoğur (uzun bir süre yoğurman gerekiyor, önce hamur olmayacak gibi görünse de pes etme, bir süre sonra hamur olacaktır!! Bu hamur için de aynısı geçerli)

Hamuru streç folyoya sar ve buzdolabında 30 dakika kadar soğumaya bırak.

Hamur soğuduktan sonra büyük bir rulo şekline getir, 5 eşit parçaya böl, her parçayı 40 cm uzunluğunda rulolar haline getir ve 2 cm uzunluğunda parçlara kes. Her parçadan unlu ellerle yaklaşık 5 cm uzunluğunda rulolar yap ve ay şekli ver, tepsiye yerleştir.

Önceden ısıtılmış fırında (turbo 180 derece, normal 200 derece) yaklaşık 10 dakika pişir, fırının ızgarasına çıkar. Pudra şekeri ve tarçını sıcak kurabiyelerin üzerine ele ve soğumaya bırak.

Vanilyalı kurabiye (yuvarlak)

Hamuru:


250 g un

75 g şeker

2 paket vanilyalı şeker

1 cimdik tuz

1 yumurta (oda sıcaklığında)

125 g margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)



Hazırlanışı:

Un ve kabartma tozunu bir kaba koy, karıştır ve ele. Üzerine diğer malzemeleri ekle ve mikserin yoğurma uçları ile önce en düşük hızda sonra en yüksek hızda yoğur (uzun bir süre yoğurman gerekiyor, önce hamur olmayacak gibi görünse de pes etme, bir süre sonra hamur olacaktır!! Bu hamur için de aynısı geçerli)

Hamuru hafif unlu tezgahın üzerine çıkar, merdane ile ince aç, çay bardağı ile kes ve tepsiye yerleştir.

Önceden ısıtılmış fırında (turbo 180 derece, normal 200 derece) 9 dakika pişir, fırının ızgarasına çıkar ve soğumya bırak. Sonra istersen üzerini pudra şekeri, gıda boyası, marmelat, erimiş çikolata, … ile süsleyebilirsin.

Bu tarife bir öncekine benziyor ama tadı daha farklı, tavsiye ederim . Biz bunu yapıp üzerine gıda boyası ile çeşitli suratlar boyamıştık .

Tereyağlı Çay kurabiyesi

Hamuru:


250 g Sinangil Un

1 bıçak ucu kadar kabartma tozu

75 g şeker

1 paket vanilyalı şeker

1 cimdik tuz

1 yumurta (oda sıcaklığında)

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)



Hazırlanışı:

Un ve kabartma tozunu bir kaba koy, karıştır ve ele. Üzerine diğer malzemeleri ekle ve mikserin yoğurma uçları ile önce en düşük hızda sonra en yüksek hızda yoğur (uzun bir süre yoğurman gerekiyor, önce hamur olmayacak gibi görünse de pes etme, bir süre sonra hamur olacaktır!! Bu hamur için de aynısı geçerli)

Hamuru hafif unlu tezgahın üzerine çıkar, merdane ile aç, ve çeşitli şekillerle kes (ayıcık, kalp, yıldız, daire, …). Kurabiyeleri tepsiye yerleştir.



Önceden ısıtılmış fırında (turbo 180 derece, normal 200 derece) 8-10 dakika pişir, fırının ızgarasına çıkar ve soğumya bırak. Sonra istersen üzerini pudra şekeri, gıda boyası, marmelat, erimiş çikolata, … ile süsleyebilirsin.

Vanilyalı kurabiye (ay şeklinde)



Hamuru:


200 g un

1 bıçak ucu kadar kabartma tozu

100 g şeker

1 paket vanilyalı şeker

1 yumurta (oda sıcaklığında)

125 g margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)

100 çekilmiş badem



Üzerine:

50 g pudra şekeri

1 paket vanilya şekeri



Hazırlanışı:

Un ve kabartma tozunu bir kaba koy, karıştır ve ele. Üzerine diğer malzemeleri ekle ve mikserin yoğurma uçları ile yoğur (uzun bir süre yoğurman gerekiyor, önce hamur olmayacak gibi görünse de pes etme, bir süre sonra hamur olacaktır!!) 

Hamuru hafif unlu tezgahın üzerine çıkar ve elinle tekrar az yoğur hamurdan kurşun kalem kalınlığında 4-5 cm uzunluğunda çubuklar yap bu çubuklara ay şekli vererek tepsiye yerleştir.



Önceden ısıtılmış fırında (turbo 160 derece, normal 180 derece) 10 dakika pişir.



Kurabiyeleri fırının ızgarasına çıkar, Pudra şekeri ve vanilya şekerini karıştır, ve sıcakken kurabiyelerin üzerine ele. Soğumaya bırak.

Cappuccino Yıldızları

Bu tarif Almaya'dan. Arkadaşım yapmış, tadına baktım, harika olmuş. Hilal'e çok teşekkürler bu tarif için.
Hamuru:


1 yumurta sarısı

1 yumurta

125 g şeker

1 paket vanilya şekeri

1 paket capuccino (10 g)

50 g çekilmiş çikolata (ben damla çikolatayı robottan geçirdim)

259 g çekilmiş badem



Üzerine:

1 yumurta akı

60 g pudra şekeri

2-3 damla su



Hazırlanışı:

Yumurta ve yumurta sarısını şeker ve vanilya şekeri ile birlikte bir çırpma kabına koy, mikser ile şeker eriyene kadar çırp. Capuccino, çikolata ve bademleri ekle ve karıştır.

Hamuru hafif unlu tezgahın üzerine çıkart, merdane ile 1 cm aç, yıldız şekilleri ile kes ve yağlı kağıtlı bir tepsiye diz.

Yumurta akını mikser ile kar haline gelene kadar çırp, pudra şekerini üzerine ele ve onunla birlikte çırp. Çok katı olacak olursa, 2-3 damla su ile incelt. Sonra bu karışımı kurabiyelerin üzerine bir kaşık yardımı ile sür.



Önceden ısıtılmış fırında (turbo 120 derece, normal 140 derece) yaklaşık 30 dakika pişir. Piştikten sonra fırının ızgarasının üzerine çıkart, 40-45 dakika kadar soğumasını bekle.


4 Ocak 2010 Pazartesi

Rulo Börek

Malzemeler

1/2 paket margarin (ocakta eritilmiş)

1 çay bardağı zeytinyağı

3 adet orta boy haşlanmış patates

Tuz, lor yada peynir, maydanoz

1 şeker kaşığı şeker

1 paket Dr Oetker maya

1 su bardağı ılık su

aldığı kadar Sinangil Un

üzeri için 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu

Yapılışı

Peynir, maydanoz ve yumurta sarısı dışındaki malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir. Hamur üçe bölünür. Buzlukta 1 saat dinlendirilir. Her bir parça tek tek kalınca olarak açılır ve sekiz parçaya bölünür. Sigara böreği gibi iç konulup sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. Afiyet olsun

Bu tarifi yıllar önce bana öğreten arkadaşım Ulviye’ye teşekkürler:)

Patates Bombası


Haşlanmış patatese ince kıyılmış soğan ekleyip yoğuruyorsunuz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzla beraber. Üstüne mayonezle karıştırılmış garnitür koyup servis edin.

2 Ocak 2010 Cumartesi

Patlıcan Salatası



En soldaki salatanın tarifi. Hem kolay, hem şık görünümlü bir salata.
2 adet patlıcan

1 adet közlenmiş kırmızı biber

1 adet közlenmiş yada yağda kızartılmış sivri biber

zeytinyağı

tuz

limon

Yapılışı

Patlıcanlar közlenip soyulur. Kırmızı biber ve sivri biber közlenir, hepsi küçük küçük doğranır. Yağ, limon, tuz hepsi harmanlanıp servis edilir.

Patlıcan Kebabı
















Malzemeler

3-4 adet patlıcan

Yarım kg kıyma

Domates- biber

Tuz, karabiber-pul biber

Soğan

Yapılışı

Kıyma harcı yoğrulur. Patlıcanlar soyulup 3 cm genişliğinde doğranır. Bir patlıcan, bir köfte olmak üzere tepsiye dizilir. En sonunda domates ve biberler aralara sıkıştırılır. Üstü kapalı olarak 1 saat 200 C fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Keşkül















Malzemeler

1 kg süt

1 kase toz şeker

2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

1 yumurta sarısı

Yapılışı

1 kg sütün içine yumurta sarısını, pirinç ununu koyup blenderda çırpın. Şekerini ekleyin ve tencerede karıştırarak pişirin. Birkaç dk kaynadıktan sonra kaselere döküerek soğutup servis yapın.

Mantar Çorbası

Oğlumun bayıldığı bir çorba

Malzemeler

250 gr mantar

2,5 kaşık un

2 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

1 iri baş soğan

1/2 demet dereotu

Yapılışı

2 kaşık tereyağında unu kavurun. 5 su bardağı soğuk su koyun. Kaynayana kadar telle karıştırın. Kaynayınca sütü ilave edin. Ayrı tavada tereyağı ile soğanı, mantarı kavurun. Kaynayan sütün içine ekleyin. Tuz koyun, 10 dk kaynayınca ince doğranmış dereotunu içine atıp kapatın.

Meyveli ve Çikolata Soslu Kek


1,5 su bardağı tozşeker

3 yumurta

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 su bardağı un

1 çay bardağı süt

vanilya

fındık yada ceviz

kabartma tozu

portakal kabuğu rendesi

küçük bir adet havuç( hamura rendelenecek)

Elma (hamura rendelenecek)

Orman Kebabı



Bu yemeği misafirlerime hazırladığım için maalesef son hali elimde yok. Bu fotoğrafta gördüğünüz aşamadan sonra 20 dk kadar fırında kızarıyor. Harika bir yemek.

Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu eti

- 100 g Sana
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 havuç
- 1 demet dereotu
- 1 çorba kaşığı kekik
- 4 orta boy patates
- 2 domates
- 100 g dolmalık biber
- 1 bardak ayçiçek yağı
- 4 bardak su
- Tuz

Soğanları ince ince doğrayın. Havuçların kabuklarını kazıyıp doğrayın. Domatesleri dilimleyin. Dolma biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın.

Bir tencerede Sana yağını eritin. Etleri koyup 5?10 dakika kavurun. Etler kavrulunca soğanları katıp 2 dakika daha kavurun. Unu eleyerek katıp bir kaç kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatın. Yarım saat pişirin. Havucu ilave edip yarım saat daha pişirin.

Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Patatesleri kızartın.

Fırına dayanıklı bir kaba önce etleri yerleştirin. Üstüne patatesleri yayın. Kekik ve dereotunu serpin. Domates ve biber dilimlerini yerleştirin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında domates ve biberler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Yalancı Kebap


Tamek Yarışmasında 5.olan arkadaşımın tarifi. Ben de denedim, gerçekten güzel bir tarif. Özlem Avcı'ya bu tarif için teşekkür ediyorum.

Malzemeler

Yarım kilo kıyma
- 1 büyük rendelenmiş soğan
- Yarım demet maydonoz
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber tuz
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 1 Yemek kaşığı tamek biber salçası
- Dışı için:
- 1-2 adet yufka domates ve biber

Soğanı rendelenir. Bayat ekmek içinide suyla ıslatıp kıyılmış maydonoz ve ceviz içinide ekledikten sonra kalan tüm malzemeyi karıştırıp köfte harcı iyice yoğurulur. Yufka düz bir zemin üzerine yayılıp hafif bir şekilde ıslatılır. Köfte harcını da elinizle uzun bir silindir şekli vererek yufkanın uç kısmına yaydıktan sonra elinizle rulo şekli verilir. İki parmak genişliğinde parçalara bölerek tahta şişlere domates biber ve yufkalı köfte olarak dizdikten sonra teflon tavada az yağda kızartılır. Dilerseniz yoğurt veya salçalı sos eşliğinde de servise sunabilirsiniz.

Pizza (Sinangil'le)



Bu pizzayı yiyip de beğenmeyen olmadı bu güne kadar. Denemenizi tavsiye ederim. Tüm hamurişlerimde SİNANGİL Un kullanıyorum. Annem de ben küçükken bile özellikle Sinangil Un satınalırdı. İnsanın annesinden gördüğü bazı markaları değiştirmesi mümkün olmuyor. Bir de güzel sonuçlar elde ediyorsan, nasıl değiştirebilirsin ki:)

Genelde herkes sever pizzayı. Hamurunu güzel yaparsanız üstünü istediğiniz gibi süsleyin. Çok keyiflidir yapması. Yemesi de ayrı keyif tabi ki :D

malzemeler

1/2 kg un
1 su bardağı süt
1 paket dr oetker maya(küçük yeşil paket)
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta
tuz

yapılışı
Sütü biraz ısıt. Unu kaba koy, içine mayayı, tuzu koy, karıştır, sütü, yumurtayı, çiçekyağını ekle. Unun kalanını azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yap. Poğaça hamurundan bile yumuşak olacak, eline yapışmayı bırakınca un eklemeyi bırakabilirsin. Tepsiyi yağla çiçek yağıyla, hamurun yarısını incecik bir hamur şeklinde koy, incecik olsun epey kabarıyor çünkü. Üstüne sulandırılmış salça yada sulandırılmış ketçap sür(ben ketçabı tercih ediyorum). Üstünü istediğin malzemelerle süsle. Mantarları haşlamadan koyacaksın(hep soruyorlar bana ) 15-20 dk fırında 180 C de pişsin, fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı koy üstüne, 5-10 dk kızarana kadar pişir. Kaşarı sonra koy ki yanmasın. Afiyet olsun:D

giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

E-mail ile takip edin