/ }

31 Mayıs 2011 Salı

Sanal Çizgi Yayın Hayatına Başladı

Sevgili yazarımızın bloğu yayın hayatına başladı. Ev dekorasyonunun en yeni örneklerini buradan takip edebilirsiniz. İzlemeye almak için:

http://www.sanalcizgi.blogspot.com/

26 Mayıs 2011 Perşembe

Philips Airfryer la Hayat Daha Kolay

    Philips ve Semen Öner sayesinde arkadaşlarım ve komşularımla çok güzel bir gün geçirdik. Philips'in yeni devrim niteliğindeki ürünü Airfryer' i tanıdık, çok güzel lezzetleri tatma imkanı bulduk. Aslında bildiğimiz lezzetlerin farklı pişirilmesiydi sadece. Örneğin herkesin severek yediği patates kızartmasını yağsız şekilde denedik. Hepimiz aynı fikirdeydik ilk başta ''Yok canım, asla aynı lezzet olamaz.'' Ama Sevgili Semen Öner'i kırmamak adına kimse fikrini söyleyemedi. Semen Öner sanki bakışlarımızdan anlamıştı:) ''Pişene kadar bekleyin, inanamayacaksınız '' dedi. Gerçekten de sonuç mükemmeldi. ''Yağsız kızartma da oluyormuş demek '' dedi herkes:) 


     Bunun yanında muffin pişirdi Sevgili Semen Öner. Mantığım ilk başta almamıştı ama harika olduğu görünce şaşkınlığım iyice arttı. Artık Airfryer sayesinde oğlum için istediğim adette minik kekleri, en kısa sürede (20 dk civarı)  hazırlıyorum. 1 haftadır Airfryer 'ımız var, bizim en gözde yemeklerimiz şimdilik tavuk ve patates. Patateslerimiz 9 dk da istediğimiz çıtırlığa ulaşıyor. Tavukların özsuyu içinde kalıyor sanki. Tavukları kekik, kırmızı pul biber ve sıvıyağ ile marine ediyorum. Koyduğum yağ ve etin yağı alt bölmede toplanıyor ama nasılsa kurumuyor, harika oluyor.




Airfryer nasıl pişiriyor, ne artısı var derseniz; 


Anında ayarladığınız sıcaklıkta pişirmeye geçiyor. Fırına yemeği koyarız, önce ısınması gerekir. Fırını 15 dk kadar sırf ısınması için -aslında boşuna- çalıştırırız. Airfryer'la bu boşa geçen süre yok. 


Fazladan bulaşık derdimiz, sıçrayan yağlar, boşa harcanan, sağlıksız yağlar da yok. Oğlum çok şaşırıyor:) Eskiden yeter oğlum derken ''Ye yavrum'' diyorum. ''Anne yasak değil mi'' diye soruyor. Airfryer'la yasak yok artık :)


Kekleri yada diğer yiyecekleri adet olarak hazırlayabiliyorum artık. Bu çok büyük rahatlık oldu. 


Bir de şık görünüm var tabi. Salonda kullanıyorum genelde. Yemek masasının hemen yanında.  Çünkü tavuk pişirirken ortaya koku yayılmıyor. Patates kızartıyorum ama koku yok. İnanılmaz bir alet. 


Bir de kutudan yemek kitabı çıkıyor. Harika tarifler var. O tarifler acemiliğimi hemen atmamı sağladı. Bundan sonra sizlere Airfryer lı tarifler sunacağım.


Semen Öner'den bahsetmeden geçemeyeceğim. Kendisini tanıdığım için çok mutluyum. Arkasından çok konuştuk:) Bir insan bu kadar alçakgönüllü, bu kadar tatlı olabilir diye. Derya Baykal'la Kanaltürk'te yaptıkları programdan, mutfakla ilgili tüyolardan, hayattan...bir sürü konu hakkında konuştuk. Mükemmel bir aşçı, mükemmel bir insan. 


Philips tanıtıma gelen konuklarıma da hediyeler verdi. Fırın eldiveni, önlük, şapka, yemek kitabı...herkes giderken çoook mutluydu...









20 Mayıs 2011 Cuma

Tuhurje

Ailemizde çerkezler de var. Onlardan aldığım bir tarif. Annem yaptı, ben fotoğraflarını çektim:) Ama en kısa sürede ben de yapmak istiyorum. Yapımı kolay ama çok lezzetli.


Malzemeler
2,5 su bardağı Sinangil Un
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya( 10 gr lık)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

İçi için
Beyyaz peynir / Haşlanmış patates/ Tahin pekmez karışımı / Tahin-tozşeker karışımı
Eritilmiş tereyağı


Üstü için
1 yumurta sarısı
Susam-çörekotu


Yapılışı
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Malzemeyi 8 bezeye ayırıp teker teker unlayıp açın. Mümkün olduğunca ince açmaya çalışın. Ama mayalı hamur olduğu için yufka inceliğinde olmayacaktır. Eritilmiş tereyağı ile içini yağlayın. İstediğiniz içi koyup yufkayı bir ucundan tutup yuvarlayın. Uzun sopa gibi görünüm elde edeceksiniz. Bir ucundan tutup yuvarlayın. Unlamadan üstünden oklava ile geçip inceltin. Üstüne yumurta sarısı sürüp, susam çöreotu serpin, Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 200C fırında pişirin.

Cevizli Havuç-Kabak Salatası

Bir süredir işlerimin yoğunluğu, oğlumun hastalıkları dolayısıyla tarif giremedim. Baktım ki 1 ay olmuş, bu kadar ara yeter deyip bir tarif eklemeye karar verdim:)


Bu salatanın tadı çok güzel oluyor. Basit bir tarif. Malzemeniz varsa hazırlığı 15-20 dk nızı alır ancak. Şık bir sunum yapabilirsiniz. 






Malzemeler


2 adet kabak
2 adet havuç 
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
dereotu
yoğurt
sarmısak


Yapılışı


Kabak ve havucu rendeleyin, az sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirin. Karıştırma kabının içine yoğurdu koyun, rendelenmiş sarmısak, kıyılmış dereotu, 1 çay kaşığı tuz ve ceviz ekleyip karıştırın. Havuç-kabak karışımını da koyup son kez karıştırıp, servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun:)


giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri