/ }

26 Kasım 2011 Cumartesi

Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!

Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler.

Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

www.yenicarsim.com'da 24 farklı kategoride onbinlerce ürün bulunuyor. Mutfak ve küçük ev aletleri bölümünde ise birbirinden güzel ürünler mevcut. Yemek yaparken ihtiyacınız olan mutfak aletlerine kolaylıkla ulaşabilir ve güvenli şekilde satın alabilirsiniz.

Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.






Bir bumads advertorial içeriğidir.

19 Kasım 2011 Cumartesi

Pamuk Poğaça

Tadı harika, yumuşacık poğaçalar yapmak istiyorsanız mutlaka deneyin. İlk kez yaptım, harika oldular! Sevgili anneciğimin tarifi. 


Annem Bursa'ya gittiğimde kahvaltı için yapmıştı. Yiyen herkes tarifini aldı. tarif benim de çekmecemde duruyordu. Anneminki kadar güzel olmaz diye yapmıyordum. Bugün eşime kapıyı açtım, apartman poğaça kokmuş. Malum, hamilelik, canım çekti :) Ben de hemen yoğuruverdim. 






Malzemeler


1 su bardağı yoğurt


1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)


100 gr tereyağı (eritilecek)


1/2 çay bardağı sıvıyağ


1 paket instant maya (Ben yarım paket yaş maya kullandım)


alabildiği kadar un (çok yumuşak bir hamur olmalı )


1 fiske tuz


İçi için;
peynir, maydanoz karışımı 


Yapılışı 


Tüm malzemeleri karıştırın. Mayalanması için 40-50 dk sıcak ortamda (örneğin kaloriferin üstünde) bekletin. Elinizde yuvarlak şekilde açın, içine peynir-maydanoz koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. 200 C de üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Lavaşlar Arasında Et Kavurma

Bu yemeğe isim maalesef bulamadım. Güzel bir isim bulursam- yada ismini bilen varsa yorum olarak yazsın- yazacağım. Bana bu yemeği sevdiğim bir teyzem tarif etmişti. yıllardır yaparım, severek yeriz. 


Oğlum yeni yemeklere karşı çok ön yargılıdır. Bu yemeği de uzun süredir yapmamıştım, unutmuş. Yapana kadar ''Ben bunu yemem'' dedi durdu. Ama ilk lokmasında ''Anneciğim çok güzel olmuş, ellerine sağlık'' deyince tüm yorgunluğum bir çırpıda siliniverdi :)


Yapılışı


Un, su, tuzla hamur yoğrulur. En az 10 dk, top gibi olana dek yoğurun. Üstüne nemli bez, yada kapak kapatın, bir saat kadar buzdolabında dinlensin. Sonra tabak büyüklüğünde, çok ince olmayan yufkalar açın. Lavaş gibi olmalı. Bu arada da iç malzemesi hazırlanmış olmalı. Kıyma yada minik doğradığınız eti kullanabilirsiniz. Ben Minik minik doğradığım kuzu etini tercih ettim. 250-300 gr kadar yeterli. Daha çok da kullanabilirsiniz. Soğanla az yağda eti kavurun. İçine sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ekleyin, kavurmaya devam edin. Minik doğradığınız bol domatesi ekleyin. Tuz ilave edip pişirmeye devam edin. Altını kısıp, yufkaları pişirmeye başlayın. Yufkaları tek tek pişirin, tereyağı ile yağlayın, üstüne hazırladığınız içten dökün, her yerine yaydırın. O sırada 2. yufkayı pişirmelisiniz. Son derece seri çalışılmalı. Aynı işlemi 9 kat için de uygulayın. Son katı pişirip en üste koyun, tereyağı ile yağlayıp, dilimleyin, servis edin. Tadı çok güzel oluyor. Afiyet olsun. 










giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri