/ }

29 Aralık 2012 Cumartesi

AŞUREM

Biraz geç oldu ama fotoğrafını ve tarifini yayınlamak istedim :)

MALZEMELER




500 gr aşurelik buğday
1 tas kuru fasulye (boncuk fasulye tercih edin)
1 tas nohut
500 gr kuru kayısı
500 gr kuru üzüm
50 gr çam fıstığı
3-4 adet karanfil
1 paket kuş üzümü (50 gr)
yarım çay bardağı pirinç 
1,5 kg toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi 

Süslemek için:
Fındık, ceviz, nar taneleri, tarçın, kuru kayısı



YAPILIŞI

Bir gece önce nohutu ve fasulyeyi üzerini geçecek kadar su dolu kaba koyun. Sabaha kadar şişsin. Buğdayı üzerinde nişastası kalmayana kadar, iyice temizlenene kadar (10 kez kadar) yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyun. Yaklaşık 45 dk arada karıştırarak, buğday taneleri patlayana kadar pişirin. Sonra buğday tenceresini ateşten alıp kapağını kapatın. Biraz sulu kalmış olmalı. Suyunu tamamen çektiyse ateşten almadan sıcak su ilave edin. Ateşten aldıktan sonra battaniye yada benzeri bir şeyle sarın ki sıcak dursun, şişmeye devam edebilsin. Sabah nohutu ve fasulyeyi tercihen düdüklü tencerede 30 dk kadar haşlayın. Aşureyi yapacağınız tencereye önce buğdayı koyun. Üzerini 5 parmak geçene kadar sıcak su ilave edin. İçine süzdüğünüz fasulye ve nohutu katın. Temizleyip bir kaç parçaya böldüğünüz kayısıları, kuru üzümleri ilave edin. Diğer tarafta kuş üzümlerini temizleyip az suda haşlayın ki siyah suyunu bıraksın. Bir cezvede 3-4 karanfili kaynatın. Karanfilin suyunu kullanacağız. Kaynamakta olan aşureyi dibi tutmaması için sürekli karıştırın. Pirinci ilave edip kaynatmaya devam edin. Kuş üzümlerini, karanfili kaynattığınız suyu, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Çam fıstıklarını koyun. Malzemeler piştikten sonra damak tadınıza göre toz şekerini ilave edin. Aşurenin suyunun az olduğunu düşünüyorsanız sıcak su her aşamada ilave edebilirsiniz. Toz şeker son aşamada konulup bir taşım kaynatıp aşure ocaktan alınmalı. Yoksa birden koyulaşmaya başlayacaktır. Aşurenizi dualar eşliğinde, bolluk bereket getirmesini dileyerek ocaktan alın, tabaklara paylaştırın. Üzerini iri çekilmiş ceviz, fındık, nar taneleri, tarçın, kuru kayısı ile süsleyebilirsiniz. Allah kabul etsin, afiyet olsun.


28 Aralık 2012 Cuma

Ekonomiye Kadın Gücü


Ekonomiye Kadın Gücü projesi, dar gelirli kadınların ekonomik üretime katılımını teşvik etmek, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla, kadınların gelir getirici bir işe başlamasına veya işini büyütmesine destek olmayı hedefliyor.

Bu hedefin gerçekleşmesinde, küçük bir sermaye desteği ile dar gelirli kadınların ekonomik üretime başlamasına imkan tanıyan Mikrokredi Sistemi temel alınıyor. Mikrokredi, dünyada ilk olarak 1973 yılında Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus öncülüğünde yoksulluğun çok yoğun bir şekilde yaşandığı Bangladeş'te "Grameen Bank" altında faaliyetlere başladı. Prof. Muhammed Yunus, bu uygulamayı ilk olarak genç bir kadına bambu sepeti yapması için 6 $ kredi vererek başlattı.

Küçük sermayelerle değişen hayatlar

Türkiye'de 2003 yılında Prof. Muhammed Yunus'un girişimleriyle Grameen Trust ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından ortaklaşa başlatılan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı pekçok dar gelirli kadının işe başlaması için cansuyu/başlangıç kredisi sağlayarak, teminat ve kefalet gerektirmeden finansman erişimi kısıtını ortadan kaldırarak onbinlerce kadının hayallerini gerçekleştirmesine destek oluyor.

Yoksullukla Mücadelede Yenilikçi Yöntem: Sosyal Finansman

Türkiye'de her 5 kadından biri yoksulluk sınırında olup kendi potansiyelini gerçekleştirmeyi, ailesine ve toplumsal üretime katkıda bulunmayı bekliyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nın yaygınlaştırılması amacıyla, TİSVA ve Turkcell işbirliğinde hayata geçen Ekonomiye Kadın Gücü, Türkiye’de ilk defa sosyal borçlanma modelinin hayata geçirilerek kadınların gelir getirici işler yapması için küçük sermaye desteği sağlayan Mikrokredi Sistemi’ne yeni kaynak oluşturulmasını hedefliyor.

Sosyal inovasyon niteliği taşıyan bu yenilikçi model sayesinde sayesinde artık dileyen herkes dar gelirli kadınlara borç verebilecek, bağış yapabilecek, dar gelirli kadınların hayallerine kavuşmasına bireysel olarak destek verebilecek .Çünkü, Kadına Destek, Topluma Destektir.
Ekonomiye Kadın Gücü projesi ile kadınlarımız daha çok üreterek ekonomiye katılacak,
hayallerini büyütecek, ailelerine ve geleceğe yatırım yapacak, Türkiye kazanacak.



ekonomiyekadiningucu

Bir bumads advertorial içeriğidir.

20 Aralık 2012 Perşembe

Cevizli İrmik Helvası

1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt (soğuk)
2 yemek kaşığı tereyağı
1su bardağı ceviz (dövülmüş)



YAPILIŞI



İrmiği erittiğiniz tereyağında kavurun.


  
Üzerine soğuk sütü ekleyin.



Toz şeker ve cevizi ilave edin. Bir süre sonra koyulmaya başlayacaktır. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. 




 Top gibi toplandığı zaman, helvanın kıvamı gelmiş demektir. Servis tabağına alabilirsiniz.

Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

8 Aralık 2012 Cumartesi

Ar-yıldız'ın Aşure Yarışması'nda 2. Oldum


Çok mutluyum :)

Yarışmanın son haftasına girdik. Perşembe gününe kadar isterseniz siz de katılabilirsiniz. Ar-yıldız a çok teşekkür ediyorum.

giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

E-mail ile takip edin