/ }

16 Aralık 2013 Pazartesi

...VE GÜLHAN KARA VE MAGGİ İLE BEKLENEN BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ


Ayrıntıları bir başka yazımda yazacağım. Ama acilen fotoğraf bekleyen izleyicilerim için Maggi nin facebook sayfasında yayınladığı fotoğraf demetini ekliyorum. Harika bir organizasyondu. Bir gün önceden konuklarım için yolladıkları hediyeler ve pişirilecek yemeklere ait ürünler, 3 saat süren organizasyon süresince çok iyi ve kaliteli vakit geçirmemiz,  Gülhan Hanım'ın kendine hayran bırakan kişiliği,  sohbeti, hanım efendiği ve bilgisi, Gülhan Hanım'ın hediyeleri ve herkese tek tek imzalayarak sunduğu Çay Saati kitabı, Maggi Marka Müdürü Melike Hanım'ın ve Gülhan Hanım'ın güler yüzlülükleri... her şey için kendilerine teşekkür ediyorum. Konuklarım, benim ve ailem için çok güzel bir gün oldu. Umarım Gülhan Hanım'la tekrar bir araya gelmek nasip olur. Yarın Gülhan Hanım'ın yaptığı yemekler ve diğer fotoğrafları paylaşacağım. 

Sevgiler...

9 Aralık 2013 Pazartesi

Gülhan Kara ile Çay Saati :)




Bugün çok mutluyum! Benim için bir yarışmadan çok daha fazla şey ifade bir hediye kazandım. Mutfak eğitmeni, gurme yazar, yemek danışmanı Gülhan Kara evime gelecek ve benim mutfağımda yemek pişirecek. Ne büyük şeref bu benim için! Çok mutluyum. Bloğumda inşallah çok güzel fotoğraflar paylaşacağım :) Katılım şartlarına uyulursa bu hafta sonu buluşmanın gerçekleşmesi gerek. Benim için zamanı önemli değil sevinci yetti bana :)

TUKAŞ İle Lezzet Sihirbazları Yarıştı :)

İstanbul'da Optimum'da öncelikle başvurular alındı. Yemek tariflerimizi yazdık bilgilerimizi bıraktık. Seçilen 10 tarif yarı finalde yarıştı. 2 Kasım'da yapıldı yarışma. Ancak evimdeki tadilat sebebiyle bir türlü yazısını yazıp yayınlayamadım. 

Çocuklarla katılım çok zor oldu benim için. Yemeği evde yapıp götürmem gerekiyordu. Blog takipçilerimin hatırlayacakları bir pilavla katıldım yarışmaya. İlk 10 a girmiş olması benim için büyük mutluluktu. 

O gün pilavımı hazırladım. Eşim bir kaç saat izin aldı. Güzel bir organizasyon olmuştu. Beklediğim başarıyı yakalayamasam da benim için güzel bir olmuştu. Tukaş'ın ürünleri hakında bilgi sahibi olduk. Değişik yemek sunumları gördük. En çok sevindiğim ise Tukaş'ın içinde sadece domates olan bir salça ürettiğini öğrenmek oldu. Tuz ve katkı olmayan bu salça tamamen doğal evdeki yöntemlerle üretiliyormuş. Tukaş yetkilisi ''Siz evde az yapıyorsunuz, biz ise çok yapıyoruz, tek fark bu''diyerek açıkladı salçanın doğallığını. Dereceye giremeyenlere de'' Siz bizim gönüllü elçilerimizsiniz artık, tekrar görüşeceğiz'' diyerek gönüllerimiz aldı :) Ayrıca bize hediye ettikleri ürün paketi de bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyor, bu etkinliklerinin devamını beklediğimi belirtmek istiyorum.

Maalesef pilavımın fotoğrafı yok. Eşim bebeğimizle uğraşmaktan sadece bu kadar fotoğraf çekebilmiş. 





7 Aralık 2013 Cumartesi

Biscotti

Biscottiyi hepimiz biliriz. İsmen bilmeseniz de fırınlarda ve pastanelerde mutlaka görmüşsünüzdür. Kıtır kıtırdır. Tadı çok güzeldir. Yağ içermez. Bolca kuruyemiş vardır içinde. İşte bu güzel biscotti evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Kek yapmaktan bile daha kolay.





Yapım Aşamaları

Malzemeler

3 adet yumurta
120 gr toz şeker ( 1 su bardağı + 1/5 su bardağı toz şeker)
480 gr un  ( 4 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı (silme) karbonat

1 su bardağı kadar kuru yemiş

Kuru yemiş olarak ben evde ne varsa kullandım. Kuş üzümü, badem, fındık, fıstık, antepfıstığı azar azar kalmış. Kuru üzüm de çok güzel olur. Çiğ badem, çiğ fındık kullanabilirsiniz.

Yapılışı

3 yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonatı karıştırın ki kekinizin her tarafı eşit kabarsın. Mikserle çırpmaya devam ederken unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonrasında elle yoğuracaksınız. Hamur katılaşacaktır. Hamur elinize yapışmayı bıraktığı an un eklemeyi kesebilirsiniz. İçine kuru yemişleri ekleyip hamura eşit dağılmasını sağlayın. Ben kuru yemişleri biraz kırıp ilave ettim. Badem ve fındıklar 2-3 parçaya bölündü.



Hamuru tepsiye uzun bir ekmek gibi şekil verip yerleştirin. 



Daha önceden150 C de ısıttığınız fırında 45 dk pişirin. 


Fırından çıkarıp keskin bir bıçakla ince dilimler kesip (1 cm kadar) fırın tepsisine tekrar dizin. Fırına tekrar koyup 15 dk daha kurumalarını sağlayın.



4 Aralık 2013 Çarşamba

Zeytinli Sucuklu Baharatlı Akıtma

                                 


 Sabah kahvaltıları için çok güzel bir seçenek. Acil gelen misafire de çayın yanına kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi severek takip ettiğim Susam Çörekotu bloğundan aldım. Biz çok beğendik. Damak zevkinize göre malzemeleri değiştirebilirsiniz. Asıl tarif linki:



Benim biraz değiştirerek uyguladığım tarif:

2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı zeytinyağı
doğranmış zeytin
doğranmış sucuk
ezilmiş peynir (keçi peyniri kullanabilirsiniz)
baharat( birer çay kaşığı kırmızı biber-karabiber- kimyon-kekik-nane)


Yapılışı

Tüm malzemeyi (yağ dahil) karıştırın. Boza kıvamında akışkan bir hamur elde etmelisiniz. Mümkünse seramik bir tavaya yada teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup karışımdan bir kepçe dökün. Üstüne kapak kapatıp ağır ateşte iki tarafını da pişirin. Tarif için teşekkürler Susam çörekotu . Sevgiler...

3 Aralık 2013 Salı

Aşure

Muharrem ayının sonuna geliyoruz. Muharrem ayı boyunca yapılan aşurenin de son günleri. Hala yapmadıysanız bir kaç gün zamanınız var. 

Aşuremi ilk kez yalnız başıma yaptım. Her muharrem ayında annem gelir mutlaka aşuremi yapardı. Bu yıl  annemi beklemeden kendim yapmak istedim. Annemin aşuresinin tadını yakalayabildim çok şükür. Komşularımın da beğenisini kazandı aşurem. Bir de Ar-yıldız'ın her yıl yapılan aşure yarışmasında 1. lik aldım. Ar-yıldız'a çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir aşure tenceresi kazandım :))




500 gr aşurelik buğday
1 tas kuru fasulye (boncuk fasulye tercih edin)
1 tas nohut
500 gr kuru kayısı
500 gr kuru üzüm
50 gr çam fıstığı
3-4 adet karanfil
1 paket kuş üzümü (50 gr)
yarım çay bardağı pirinç 
1,5 kg toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi 

Süslemek için:
Fındık, ceviz, nar taneleri, tarçın, kuru kayısı


YAPILIŞI

Bir gece önce nohutu ve fasulyeyi üzerini geçecek kadar su dolu kaba koyun. Sabaha kadar şişsin. Buğdayı üzerinde nişastası kalmayana kadar, iyice temizlenene kadar (10 kez kadar) yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyun. Yaklaşık 45 dk arada karıştırarak, buğday taneleri patlayana kadar pişirin. Sonra buğday tenceresini ateşten alıp kapağını kapatın. Biraz sulu kalmış olmalı. Suyunu tamamen çektiyse ateşten almadan sıcak su ilave edin. Ateşten aldıktan sonra battaniye yada benzeri bir şeyle sarın ki sıcak dursun, şişmeye devam edebilsin. Sabah nohutu ve fasulyeyi tercihen düdüklü tencerede 30 dk kadar haşlayın. Aşureyi yapacağınız tencereye önce buğdayı koyun. Üzerini 5 parmak geçene kadar sıcak su ilave edin. İçine süzdüğünüz fasulye ve nohutu katın. Temizleyip bir kaç parçaya böldüğünüz kayısıları, kuru üzümleri ilave edin. Diğer tarafta kuş üzümlerini temizleyip az suda haşlayın ki siyah suyunu bıraksın. Bir cezvede 3-4 karanfili kaynatın. Karanfilin suyunu kullanacağız. Kaynamakta olan aşureyi dibi tutmaması için sürekli karıştırın. Pirinci ilave edip kaynatmaya devam edin. Kuş üzümlerini, karanfili kaynattığınız suyu, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Çam fıstıklarını koyun. Malzemeler piştikten sonra damak tadınıza göre toz şekerini ilave edin. Aşurenin suyunun az olduğunu düşünüyorsanız sıcak su her aşamada ilave edebilirsiniz. Toz şeker son aşamada konulup bir taşım kaynatıp aşure ocaktan alınmalı. Yoksa birden koyulaşmaya başlayacaktır. Aşurenizi dualar eşliğinde, bolluk bereket getirmesini dileyerek ocaktan alın, tabaklara paylaştırın. Üzerini iri çekilmiş ceviz, fındık, nar taneleri, tarçın, kuru kayısı ile süsleyebilirsiniz. Allah kabul etsin, afiyet olsun.


Kazandığım Hediyem :))




giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

E-mail ile takip edin