/ }

29 Mayıs 2014 Perşembe

Kuskus Salatası


Size basit ama çok da güzel bir salata tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler

Yarım paket kuskus
1 çay bardağı yeşil mercimek
5-6 adet kornişon turşu
6-7 sap maydanoz
3-4 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Mercimeği ve kuskusu ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Mercimeği 20 dk kadar haşlamak yeterlidir. Sonrasında hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Yoksa mercimek haşladığınız suyun karasını alır.

Maydanoz, taze soğan, kornişon turşuyu ince ince doğrayın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağını da ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. İsterseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Tuz özellikle eklemedim. Bence turşunun tuzu yeterli olacaktır.

9 Mayıs 2014 Cuma

ÇÖREKOTU MUCİZESİ



ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

Vücudumuz doğası gereği, doymamış yağ asitlerini üretemediğinden bu yağ asitlerini dışarıdan karşılamak zorundadır.Bir gram çörekotu yağı da bu açıdan bir günlük ihtiyacımızı karşılamak için yeterlidir.

ÇÖREK OTUNUN DİĞER ETKİLERİ

• Çörek otunda bulunan nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar, solunum borusunun genişleyip krampların giderilmesini sağlar.
Ayrıca öksürüğü hafifletir. İltihap giderici, ağrı dindirici ve idrar söktürücü etkileri de mevcuttur. Düzenli kullanımda kan şekerini düşürücü etkisi vardır.
• İçeriğinde bulunan B1, B2 ve B6 vitaminleri, pek çok enzimin üretiminde önemli rol oynar. Çünkü bunlar, savunma ablukalarını yok edip boyun altı bezini ve dolayısıyla da savunma sistemini güçlendirir. Folasidi vitamini ise, kalp ve tansiyon problemlerinin oluşma riskini en aza indirger. Bununla birlikte hücre yenilenmesinde de gereklidir.
• Beta karotin, A, E ve C vitamini, selen gibi antioksitler vücudun savunma sistemini destekler. ayrıca içeriğinde bulunan selen, zehirli maddelerin vücuttan atmasında destek olur.

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

Bu kadar mükemmel olarak yaratılan çörek otu, bütün bu özellikleri ile:
• Mikrop, virüs ve mantarlara karşı etkili bir savunma aracıdır.
• İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
• Kan şekerini düşürür.
• Damar hastalıklarını engeller.
• İdrar söktürücü özelliği ile safrayı rahatlatır.
• Vücuttaki zehirlerin atılmasını sağlar.
• Hazmı kolaylaştırır.
• Yaraların daha hızlı iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmelerini hızlandırır.
•Alerjiyi engeller.
• Savunma sistemini dengeler.
• Hormon sistemini ve ruh hâlini güçlendirir.

ÖZEL HALLERDE FAYDALARI

• Çörek otu, müzmin hastalıklarda şaşırtıcı derecede iyileşmeler sağlar. Çocuklarda özellikle sinir ve deri sorunlarına, astım ve alerji sorunlarına da çok iyi gelir.
• Çörek otu ürünleri (yağ ve ezilmiş bal karışımlı) hamilelik döneminde oluşan şikayetleri en aza indirir. Yan etkisi olmayıp, hamilelik dönemindeki bayanlar ve bebeklerini ana sütüyle beslemeyi tercih edenler için sütün kalitesini arttırarak bebek için daha faydalı olmasını sağlar.
• Egzamalı cilde sık sık çörek otu yağı tatbik edildiğinde deri hızlı iyileşir. Yine deri hastalıklarında mikrop öldürücü etkisi nedeniyle çok yararlıdır.

BAZI HASTALIKLARDA ÇÖREK OTU

• Hazımsızlık ve mide şişkinlikleri gibi sorunlarda çörek otunun etkisi eski zamanlardan beri bilinmektedir.
• Hemoroite problemine iyi gelir, çünkü damarları güçlendirerek kan dolaşımını arttırır.
• Romatizma, şeker hastalığı ve yüksek kolesterol gibi metabolik hastalıklar için çok etkilidir.
• İktidarsızlık ve kısırlık sorunlarında da yine etkili bir destekleyicidir. Çünkü çörek otu, cinsî hormonları düzenlemekte, bedenî ve ruhî olarak zindelik ve dinçlik vermektedir.
• Çörek otu yağı kadınlardaki regl dönemi sancılarına ve diş ağrılarına karşı yine başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

SAĞLIKLI OLMAK İÇİN ÇÖREK KÜRÜ

İçeriğinde bulunanlarla savunma sistemine, metabolizmaya ve hormonlara iyi gelen çörek otu, vücudu toksinlerden arındırır, kan dolaşımını güçlendirir ve bağırsakların düzenli çalışmasını destekler.
Cildi berraklaştırır. Düzgün bir cilde, parlak saç ve gözlere sebep olur. Sağlıklı ve hayat dolu bir görünüm oluşturur.
Çörek otu savunma (immün) sistemini güçlendirdiğinden, kanser, AIDS gibi çağın hastalıklarına karşı tavsiye edilmektedir. Yine tansiyon ve ateş düşürücü ve doğal antibiyotik tesirleriyle yaygın hastalıklara da çare olmaktadır.
Başta astım ve polen alerjisi olmak üzere alerjik hastalıklara, saç dökülmesi ve kepek gibi problemlere karşı da etkilidir.

ÇÖREK OTU NASIL KULLANILIR?

Kurutulan tohumlar baharat şeklinde, suda kaynatılarak ya da yağı çıkarılarak tüketilir. Güzel kokulu bir baharat olarak kullanımı çok yaygındır.
Çörek otunun tohumlarından elde edilen çörek otu yağı saç dökülmesinde ve saçlı deride oluşan kepeğe karşı oldukça etkilidir. Sirke ile kaynatılıp gargara yapıldığında diş ağrılarına iyi gelir. Suyu ile sivilcelere pansuman yapıldığında sivilceler üzerinde etkili olduğu görülmüştür.
- Bir teoriye göre, çörek otunun kemoterapi ilaçları ve radyoterapi tedavisi ile birlikte kullanılması, çörek otunun anti oksidan etkisi nedeniyle bu tedavi yöntemlerinin etkisini azaltabilir.


3 Mayıs 2014 Cumartesi

GÜLHAN KARA ve MAGGİ İLE GÜZEL BİR GÜN :)

   Aylardır yazmak istediğim bir yazı bu. Her seferinde ''Çok vaktim yok '' diyerek güzel yazamamaktan, istediğim şekilde ifade edememekten çekindiğim bir yazı. 

İki çocukla hayat çok da kolay değilmiş :) Zamansızlık, her anne gibi benim de en büyük derdim. Bazen zaman bulunuyor ama yazacak güç olmuyor. 

Bloğumda 2013 Aralık ayı içinde Gülhan Kara'nın Maggi sponsorluğunda evime konuk olacağını duyurmuştum. Beklenen buluşma gerçekleşmişti. Hatta Maggi'nin yayınladığı fotoğrafları bloğumda yayınlamıştım. Şimdi sıra geldi benim fotoğraflarıma. Gülhan Kara'nın yaptığı çorba ve böreğe. Her şey 

Öncelikle çok güzel bir etkinlik oldu. Hem komşularım, hem benim için. Bir gün öncesinde gönderilen kargo beni çok şaşırtmıştı. Her şey en ince detayına kadar düşünülmüştü. Yemek yapmada kullanılacak malzemeler, misafirlerime dağıtılacak Maggi ürünleri ve Gülhan Kara'nın Çay Saati kitabı. 

Gülhan Kara ve Maggi yetkilisi misafirimzle öncelikle güzel sohbetler ettik. Gülhan Kara nazik, alçakgönüllü, hoş, bilgili bir insan olmasıyla hepimizin gönlünü kazandı. Kendisini tanımaktan ve misafir etmekten dolayı çok mutlu oldum






Sohbet sonrası mutfağa geçtik, Gülhan Kara ile birlikte çorba için malzemelerimizi hazırladık.





Komşularım merakla bekliyorlar :) İlk kez bir ünlü aşçı ile tanıştılar. 





Gelelim güzel çorbamızın malzemelerine:

Havuç
Pırasa 
ıspanak
yeşil soğan
yapraklarıyla kereviz
brokoli
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarhun


Gülhan Kara ayrıntılı olarak çorbanın yapımını anlatıyor, malzemeleri sırasıyla ekliyor:

Havuçtaki beta karotenin açığa çıkması için zeytinyağında bir kaç dk kavrulması gerekiyor. Turuncu rengini bırakması lazım. 


İnce doğranmış pırasayı ekliyoruz:


Kerevizi ve ıspanağı incecik doğrayıp ekliyoruz:



Brokoliyi de katıp suyunu koyuyoruz. 1  litre kadar su koyabiliriz. 

                            

Nasıl koyultacağız derseniz, işte orası bir sır :) Bu etkinliğin asıl sebebi de bu sır. Ancak yakında sanıyoum bu sırra herkes vakıf olacak. Siz şimdilik 2 yemek kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı unu kavurup çorbaya ekleyin. Blenderdan geçirip servis yapabilirsiniz. 


Çorbayı misafirlerim çok beğendi. Küçük oğlum doyamadı tadına :) Misafirleri geçirdikten sonra artan malzemelerle tekrar yaptım :)

Böreği de bir sonraki postta anlatacağım. Çok ilginç bir detayı var böreğimizin. Ayrı bir postu hakediyor :)


giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

E-mail ile takip edin