/ }

4 Haziran 2017 Pazar

Pizza (mayalı )


Ramazanımız mübarek olsun. Havalar biraz ısınmaya başlasa da oruç kolay tutuluyor. Rabbim kolaylığını gerçekten veriyor.

Ramazanda biraz daha kolay tarifler arıyoruz. Sofra-yemek hazırlamak bu günlerde biraz zor olsa da güzel sofralar hazırlamaya çalışıyoruz. İşte tam da böyle bir tarifim var size. Bulaşık çıkarmayan, yapımı kolay ama ailede herkese hitap edecek.

Tarifimi nefis yemek tarifleri sitesinde gördüm. Gerçekten çok güzel. Yapımı kısa sürüyor. Mayalı hamur olmasına rağmen mayalanma süresi 20 dk yı geçmiyor.

Hamur Malzemeleri

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya

 Üzeri için

Sulandırılmış salça(hamurun üzerine sos )
Istenen malzemeler
Kekik
Kaşar peyniri

Yapılışı

Hamur malzemesini kilitli poşete koyun. Iki elinizle güzelce karıştırın. Bir kaba ılık su koyun. Hamur malzemesini kilitli poşetle birlikte bu suya koyun. 20 dk da kabaracaktır. Poşeti bir köşeden delip yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltın. Kaşığı yağlayıp hamuru inceltin ve yuvarlak şekil verin.
Önce sulandırılmış salça, sonra kaşar peyniri rendesi, diğer malzemeleri koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 20 dk da pişti benim pizzam. Afiyet olsun.

Aslında bu tavada pizza tarifi idi. Ama benim çocuklar üstü kızarmadan yemez. Tavada yapınca üstü kızarmıyor ama güzelce pişiyor buhardan.

Püf noktaları: Tepsiye yayarken mümkün olduğunca ince yaymaya çalışın, mayalı olduğu için kabarıyor. Tepsiye yaydiginizda 10 dk bekletirseniz biraz daha kabarmasını sağlarsınız.
Benim yoğurup, mayalayıp hazırlamam 40 dk yi geçmedi. 1 orta boy pizza boyunda oldu. Hamuru 2 kat yapabilirsiniz.











8 Mayıs 2017 Pazartesi

Baharatlı Patates

Et yemeklerinin yanında değişik tatlar ararız bazen. Hem basit, hem herkesin beğeneceği bir tat tercihimizdir. Bu tarif; tam da böyle bir tarif. Pazardan minik patates alın, gerisi kolay :)



Malzemeler

En miniğinden patates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun. Eğer çok minik değillerse bir kaç parçaya bölebilirsiniz.

Tavaya yağı koyun, eritin. Patatesleri ekleyin. Baharatları ve tuzu ilave edin. Çevirerek 5 dakika kadar soteleyin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

6 Mayıs 2017 Cumartesi

ÇİRİŞ OTU ve YEMEĞİ


ÇİRİŞ OTU

Yurdumuz otlar konusunda çok şanslı. Sebzeler, meyveler, otlar konusunda zengin bir memleketimiz var. Sanırım bizim sorunumuz, tam araştırmayıp, bilmediğimiz otlardan uzak durmak. Şu günlerde kilosu 4-5 tl den satılıyor. Yarım kg aldığınızda 4 kişinin doyacağı bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Çiriş otu Nisan-Mayıs ayında pazarlarda bolca gördüğümüz bir ot. Sarı zambak, yabani pırasa gibi farklı isimlerle de tanınıyor. Yumurtalı kavurması, böreği yapılıyor. Böreğini denemedim ama yumurtalı kavurması çok güzel oluyor. Sadece tat mı, aynı zamanda çok yararlı bir bitki. 

ÇİRİŞ OTUNUN FAYDALARI

Saç dökülmelerine iyi geliyor.
Vajinal akıntıları azaltıyor. 
C vitamini açısından zengin olduğu için, vücudun direncini arttırıyor.
İdrar söktürücü özelliğe sahip. 
İdrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı bir bitki.

NASIL PİŞİRİLİR?

Öncelikle alt kısmında olan beyaz-kahverengimsi zar görünümündeki kısmı soyuyoruz. 
 Elle çok rahat çıkan bir kısım bu. Soyunca parçalara ayrılıyor. 
Hepsini bu şekilde temizledikten sonra sirkeli suda bekletip yıkıyoruz. 


Zeytinyağı, 1 adet kuru soğan (ince, yemeklik doğranmış), çiriş otu aynı anda tavaya koyuyoruz, kapak örtülmeden, ağır ateşte, ara ara karıştırarak kavuruyoruz. 


Kavrulduktan sonra, kişi sayısına göre yumurta kırıyoruz, sürekli karıştırarak, menemen kıvamında ocaktan alıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.  




Klima, Soğutma Uzmanından Alınır

Sıcak havalarda klima ile serinlemek gibisi yok, değil mi? Geçtiğimiz sene vantilatör ile bu işin olmadığını gördüm, bu sene hazırlıklıyım: 2017 yazına bir klima ile gireceğim. Alacağım modele karar vermek için sayısız inceleme okudum, sonu gelmeyen karşılaştırmalar yaptım. Siz de aynı zahmeti çekmeyin diye, araştırmamın sonucunu paylaşıyorum. Dikkat ettiyseniz “marka” değil, “model” dedim zira markaya zaten karar verdim: Uğur Soğutma. Klimanın soğutma uzmanından alınması gerektiğini düşünüyorum, soğutma uzmanı deyince akla ilk gelen isimde, Uğur Soğutma oluyor.


Klima satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey, enerji tasarrufu. Hemen her klima, A++ enerji sınıfına ait olduğunu iddia ediyor. Aynı şekilde, çoğu klimada “inverter” özelliğini görmeniz mümkün oluyor. Ancak her nedense, bu iki özellik genellikle bir arada yer almıyor! Gerçekten de, hem A++ enerji sınıfına ait ve hem de inverter teknolojisini kullanan klima modelleri bir hayli ender. Uğur Soğutma’nın UIS 18 klima modeli, bu nedenle takdiri hak ediyor. Her iki teknolojiyi de birlikte kullanan UIS 18, maksimum seviyede enerji tasarrufu gerçekleştiriyor ve elektrik faturasından endişe etmeden istediğiniz kadar kullanma imkânı sunuyor.



UIS 18’in tek avantajı bu değil elbette. Bekleme modundayken sadece 1W elektrik tüketiyor. Bu da %80’e varan bir enerji tasarrufu yapmasını sağlıyor. Klimanın akıllı soğuk hava üflememe özelliği var, yani açar açmaz soğuk hava üflemeye başlamıyor. Ortam sıcaklığını, yavaş ve doğal bir şekilde istenilen dereceye getiriyor. Ancak bunun çok uzun sürdüğünü de düşünmeyin:  Turbo modu sayesinde, çok kısa bir süre içinde serinlemeniz mümkün oluyor. Otomatik sorun tespit ve koruma sistemleri sayesinde de klimayı güvenle kullanabiliyor, yetkili servisle mümkün olduğunca az muhatap oluyorsunuz!
Ben 19.000 BTU olan modelini sipariş etmeye karar verdim, ancak daha düşük BTU’lu modelleri de bulunuyor. En doğrusu bir keşif yaptırmanız ve size en uygun modeli tespit ettirmeniz olacaktır. Daha sonra, https://satis.ugur.com.tr/ adresinden 12 taksitle bu mükemmel klimayı satın alabilirsiniz.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri