Bu gerçekten çok güzel bir tarif. Tarifi sevgili Cahide Sultan ın sitesinde gördüm. İnsan biraz tereddüt ediyor ama Cahide Sultan'ın hiç bir tarifi tereddüte mahal bırakmayacak cinsten maaşallah.
Kısaca yapacaklarımız:
Malzemeyi hazırlayıp sosta bekletiyoruz.
Düdüklüye koyup 45 dk pişiriyoruz.
Sonra zeytinyağını tavada az kızdırıp pişmiş tavukları kızartıyoruz. Yani lezzetine lezzet katıyoruz.
MALZEMELER
1 kg tavuk but (ızgaralık tercih edin)
1 adet küçük kuru soğan
Sos için;
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber( ben tatlı pul biber kullandım.)
tuz
yarım limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Sos malzemelerini karıştırın. Tavuk parçaları ile boca edin. Düdüklü tencerede yada bir kapta en az 1 saat bekletin.
Düdüklü tencereye tavukları dizin. Orta kısmına soğanı oturtun. Kapağını kapatıp düdüklü ötüp altı kısıldıktan sonra 45 dk pişirin.
Düdüklü tencereyi açtıktan sonra tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyun. Tavuğun iki tarafını da 1 er dk kadar kızartın. Sıcak sıcak servis edin.
Not:
Farkındaysanız hiç su koymadık. Ancak tencerede epey su var. Bu suyu çorbada yada pilavda kullanmanızı öneririm. Bu tamamen tavuğun suyu, yağı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)