5 Kasım 2010 Cuma
Tarhana Baba İle Harika Tarhanalar Hediye Ediyoruz( 5 kişiye )
Tarhana Baba Kimdir?
Tarhana baba olarakta adlandırılan Mustafa YELDANLI 1938 Uşak dogumlu. Binlerce yıldır süregelen tarhanayı ev ortamında yapıp satmak fikri 1976 yıllarına dayanır. O yıllarda salça ve tarhana gibi şeyler evlerde yapıldığından ilk anda Mustafa Yeldanlı ya yaptığı işin doğru olmadığı söylendi ve alay konusu oldu. Zamanla ve inatla sabrederek yıllarca bunun savaşını verdi. Tarhana desteklenirse domates, soğan, biber, nane, yoğurt satan köylü ayrı ayrı kazanacak ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlanılacağını dili döndüğünce bürokratlara anlatmaya çalıştı. Kimi zaman ciddiye alındı, kimi zaman yüzüne çok güzel denilip arkasından konuşuldu.
Basında, televizyonda ve bültenlerde çıkıyor ama destek bulamıyordu. Kendi ifadesiyle meşhurdu ama zengin değildi. Zenginliği Serdar ve İsmail adında iki oğlu olmasıydı. Zaman içinde gıda tüzüğü ve Sağlık Bakanlığından izin alarak bu üretimini geliştirmeye çalıştı. Yine kendi çabaları ile paslanmaz çelik kazanlarda tarhana karıyor iklim ortamında kurutuyordu. Yıl 2005 Temmuz ayını gösterdiğinde artık yorulmuş oğullarına kendisi ile çalışmasını önerdi. Baba oğul değişmesi gereken makinaları değiştirdiler, eksik olanları tamamladılar. Mustafa Yeldanlı nın yıllarca hayalini kurduğu Tarhana Evi ni açtılar. Eksik olan şeyler o kadar çoktuki herşeyin üstesinden geleceklerine inanmışlar ve bunu kısa zamanda başaracaklarına kendilerini inandırdılar. Ve artık Mustafa YELDANLI kenara çekilip iki oğlununda bu işlerle uğraşmasını buraya kadar getirdiği bayrağı zirveye taşımalarını istemekte.
Sanırım buda TARHANA BABA' NIN en doğal hakkı ! ! !
Üretim Nasıl Yapılır?
Domates, Biber, Soğan, Nane, Yoğurt ilave edilip özlü un ile yoğrulur. 3 hafta boyunca her gün karıstırılarak havalandırılır. Mayalanma süresi sonunda yazın gölgede kurutularak irmik haline getirilip bez torbalara paketlenir.
Gelelim Hediyelerimize :)
5 kişiye
1 adet yarımlık acılı tarhana
1 adet yarımlık tatlı tarhana
1 adet yarımlık mantarlı tarhana
1 adet erişte den olusan bir paket
Kampanya şartlarımız
Facebookta Tarhana Baba'yı beğenmek,
En güzel ve farklı tarhana tarifini yorumunuzda paylaşmak,
Tarhana Baba'nın sitesini inceleyip beğendiğiniz 3 ürünü yorumunuzda belirtmek
Şart olmayanlar:
Kampanyayı facebookta yada bloğunuzda yayınlarsanız sevinirim:)
Bir de bloğuma izleyici olursanız :)
http://www.hanginialsak.blogspot.com/
Kampanyamız 5 Kasım- 12 Kasım arasıdır.
12 Kasım gecesi kazananlar açıklanacaktır, ardından hediye paketleri hemen gönderilecektir.
Seçilecek en güzel tarhana tarifine 1 paket hediye edilecek, 4 paket ise çekilişle sahiplerini
bulacaktır. Seçimi Tarhana Baba'dan İsmail Yeldanlı yapacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 ürünü yazıyorum
YanıtlaSilyaş tarhana
uşak kadıoğlu sucuk
susam ve haşhaş ezmesi
ev yapımı salça
kızılcık tarhanası
yok yok yani ne ararsak en doğalından var.buda tarifim
malzemeler:
çorba için:
-yarım yemek kaşığı tereyağı
-1 soğan
-5 su bardağı su
-5 yemek kaşığı kızılcıklı tarhana
-tuz
sosu için:
-tereyağı
-bir tatlı kaşığı nane
-1 tatlı kaşığı pul biber
-sirke
-sarımsak
hazırlanması:
1. soğanı rendeleyin. yarım yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 5 su bardağı soğuk suda 5 yemek kaşığı tarhanayı ezin ve soğanlara ilave edin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. kaynayınca tuzu ekleyin.
2. sosu için tereyağını eritin. önce naneyi ekleyip 1-2 kez çevirin. ardından pul biberi ekleyip karıştırın. tabaklara aldığınız çorbalara tereyağlı sos, sarımsak ve sirke ekleyerek servis yapın.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000725762346
2.de benimm hayırlı kampanyalar
YanıtlaSilfacemde ekli,
Tarhananın Yapılışı
Masere kazanına 3/2 miktarda su konduktan sonra, kurulan ocağın üzerindeki saç ayağı üzerine konarak altı yakılır. Lapa gibi bir duruma gelen pilavın altından odunların bir kısmı çekilerek ateşin şiddeti düşürülür. Bu arada tarhana küreği ile yavaş yavaş pilav küreklenmeğe(karıştırılmaya) başlanır. Küreklemenin kendisine has bir usulü vardır. Ona göre yapılmalıdır. Zaman zaman kürek ıslatılır ve ara ara küreğe devam edilir. Pilav piştiğinde kazanın altından odunlar tamamen çekilir. Bir müddet de, bu şekilde ateş közleri üzerinde daha iyi pişirilmeğe devam edilir. Bu arada da kürekleme işi sürdürülür. Pilavın iyice piştiği anlaşılınca közler kazanın ortasından çekilir. Kazanın üzerine büyük sini kapatılarak pişmiş dövme aşı(pilav) bir müddet kendi buharı ile pişmeye bekletilir. Yine arada bir küreklemeğe devam edilir. Kürekleme işi çok mühimdir. Bu işi usta pişiriciler çok iyi beceririler. Pişme işi tamamlandıktan sonra bir süre bekletilen pilav, düz bir yerde yan yana serilen çaputların üzerine leğenlerle çekilerek serilir. Pilav soğumaya başlayınca büyük teştlere alınarak ve üzerine yeteri kadar yoğurt konarak elle iyice yoğrulur. Bir kırat döğme için otuz-kırk kilogram yoğurt konmalıdır. Bir kırat dövme yaklaşık yirmi kilogramdır. Yoğurt yarı yağlı olunca tarhana daha lezzetli ve gevrek olur. Tam yağsız yoğurdun tarhanası gevrek olur denilirse de yanlıştır. Esasında tarhananın gevrek olması için dört şart vardır. Bunun dördü bir arada gerçekleştirilmezse tarhana gevrek ve güzel olmaz. Bu şartlar:
1- Buğdayı sert olmayacaktır. Elbistan yazlığı çok iyi olur.
2- Çok iyi pişirilecek, bilhassa kürekleme işi çok iyi yapılacaktır.
3- Kuruma zamanında hava güneşli ve esinti olacaktır. Hava sıcaklığı 25-30 derece olmalıdır.
4- Yoğurt yarı yağlı, koyun ve keçi yoğurdu olmalıdır.
Tarhanayı yoğurma esnasında aşının içine kekik ve çörek otu karıştırılır. Yoğurma işi bittikten sonra tarhananın serilmesi için hazırlanan yerin bir tarafına sele kurulur. Bunun içine ıslatılmış bezler konur. Yoğrulan tarhana burada toplanır. Üzeri çaputla da örtülerek serme zamanına kadar bekletilir. Serme zamanı sabahın saat 3 ve 4'ü arasıdır. Serme zamanı, serici ve topaç vericilerden oluşan bu işi yapar. Topaç vericiler ekseriya çocuklar veya genç kızlardır. Yoğurtlu aş satır(büyük sitil) veya leğenlere alınarak topaç yapıcılar tarafından topaç yapılıp sericilere verilir. Sericilerde sol ellerine aldıkları topaçları sağ elleri ile hazırlanmış çiğler üzerine çiğ köfte gibi sıkım yaparak ve ellerinin tersi ile bastırmak sureti ile sererler Serme işi çok ince olmalıdır. İncecik yine tarhanada gevrekliği sağlayan ayrı bir unsurdur. Serme işi biten tarhana uygun hava şartlarında iki gün kurur.
Şalgamlı Tarhana Çorbası:
Kahramanmaraş tarhanasından çorba yapılarak içilir Fakat bu çorbanın içine şalgam ilave edilirse çorbaya ayrı bir tat ve rayiha verir. Çorbanın yapılışı şöyledir: tarhana akşamdan bir tencere içine ıslatılarak soğuk suda bekletilir. Sabahleyin içine on iki saat önce suda ıslatılarak bekletilen nohut karıştırılır. Yeteri kadar tuz ve kabuğu soyularak ince ince doğranan şalgam ilave edilip ocakta pişirilir. Kaynadıkça katılaşan çorbaya, su ilave etmek için bir tarafta hazır sıcak su bulundurulur. Çorba döğme taneleri iyice eriyinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Çorba piştikten sonra üzerine naneli eritilmiş yağ dökülür ve içine birkaç baş sarımsak ezilerek karıştırılır. Üzerine naneli yağ dökülmüş ve sarımsak ilave edilmiş, kekik, nane; çörekotu, sarımsak kokulu ve şalgam karışımı tarhana çorbası servise hazırdır.
sitedeki begendigim ürünlerden
Acılı tarhana
erişte
Ev yapımı domates ve biber salçası
facede duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=100001254053586
guzguzelim@gmail.com
merhaba
YanıtlaSilsalcalı tarhana
1 Çay bardağı tarhana
1 Tatlı kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre su
1 Tatlı kaşığı domatesli soğanlı çeşni
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz
Hazırlanışı
Yağı, suyu, salça ve tarhanamızı tenceremize alıp ılık suyla karıştırıyoruz.Daha sonra orta ateşte karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.Kaynamaya devam ederken çeşni ve baharatlarımızı ilave edip ,kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
begendıgım urunler
kızılcık tarhanası
mantarlı acısız tarhana
yaş tarhana
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001455522593 buds duyurumdur
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001216192556
YanıtlaSilsiteden kızılcık tarhanası
yaş tarhana
susam ve haşhaş ezmesi beğendim
Bu tarifte annemin tarhanası herkese bol şanslar
MALZEMELER
1,5 kg. kuru soğan
1,5 kg. taze kırmızı biber
2 kg. domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 çay bard. tuz
1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna)
2 kg. süzme yoğurt
Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI:
1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin.Üzerine 1 parmak eninde doğradığınız kırmızı biberleri, küp küp doğradığınız domatesleri yerleştirin.Yıkanmış maydanoz ve dereotlarını doğramadan demet halinde en üste yerleştirin.Üzerine tuzu serpin ve kapağı kapalı halde en kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını açın.İyice piştikten sonra demet halindeki maydanoz ve dereotunun suyunu elinizle süzüp atın ve tencereyi bir kenarda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın.
3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın.İçine süzme yoğurdu,tuzu ve kevgirden geçirilmiş malzemeyi ilave edip yoğurun.Hamurunuzun kıvamı çok sert olmalı!Hazırladığınız hamuru oldukça derin bir mutfak kabına yerleştirin,mutfak kabının üzerini temiz bir bezle örtün ve 10 gün boyunca sabah-akşam 2-3 dk. yoğurun.(Soğuk havalarda 12-13 gün boyunca yoğurun.)
4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin.Örtüye, hamurunuzdan parçalar kopartıp avucunuzun içi ile yassılaştırarak dizin.
NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur.Büyük parçalar halinde kurumaya bırakırsanız dışı kolay kurur ama içi yaş kalır.Dolayısıyla ufalamakta güçlük çekersiniz.)
5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın.Daha sonra tersini çevirin ve yine 12 saat kadar kurutun.
NOT:Kurutma işlemi hava sıcaklığına göre değişebilir.Kuruyup kurumadığını anlamak için bir parçayı avuçlarınızın içine alın ve ufalamaya çalışın.Elinize yapışmadan un haline geliyorsa bir sonraki işleme hazır demektir.
6-Kuruttuğunuz parçaları toplayın ve mutfak robotu yardımıyla ufalayın.
NOT:Tarhananızı küçük poşetlere koyup dondurucuda veya buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
akucu07@windowslive.com
Selamlar, şartlar tamamdır.
YanıtlaSilBen farklımı bilmiyorum fakat tarhanayı şu şekilde yapıyorum. Tereyağı, sarmısak ve salçayı kavuruyorum. Daha sonra üzerine su ekleyip 3-5 kaşık arası kuru tarhanayı koyup devamlı karıştırıyorum. Daha sonra tuz ve nane ekliyorum.Bu arada ölçü olarak kafama göre koyuyorum.Sonra oturup yiyoruz ailecek. Sitede beğendiğim ürünler:
Sitede beğendiğim ürünler:
Standart paket tarhana
Meşhur erişte
Ev ekmeği (bayılırım)
Nuray Çakmak
nuray.uzunc@mynet.com
http://nesekilavuz.blogspot.com/2010/11/erteb-l-tarhana-babadan-5-kisiye-hediye.html
YanıtlaSilsucuk,kasik tarhana ve erişteyi beğendim.
facede ekledim
tarifim..
ben tarhanayı önce 5-6 kaşık ıslatıyorum..
daha sonra tencereye yağ koyup içine salça atıp biraz kavuruyorum. sonra soguk su ekliyorum ve tarhanıyı katıyorum. devamlı karıştırıyorum. 1-2 kaynamadan sonra içine 1-2 diş sarımsak kıyıyorum. kekik ve kırmızı pul biber ekliyorum. bir kere daha fokurdatıp, indiriyorum..
çok lezzetli oluyor. tavsiye ederim.
Neşe kılavuz
mrb facedeki sayfayı beğenip profilimde paylaştım
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001553970299
beğendiğim ürünler
mantarlı tarhana
erişte ve ev yapımı biber salçası
tarhana çorbasının basit yapılışı
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram margarin
Tuz ve nane
1 su bardağı suda tarhanayı pişirmeden en az bir saat önce ıslatalım. Tencerede yağ, salça ve naneyi hafif karıştırdıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave ederek tuz atalım. Devamlı karıştırarak koyulaşması ve topaklanmamasını sağlayalım. Kaynayınca karıştırmayı bırakalım. 5 dakika daha kaynatalım.
tarhanayı çok seviyorum inş. kazanabilirim...:)
gülşen uysal
gulsen.1981@hotmail.com
Önce tarifimi yazayım.
YanıtlaSilSütlü Tarhana Çorbası
Malzemeler:
- 4 dolu yemek kaşığı hazır tarhana
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 50 gr. tereyağı
- tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye tarhana, su ve sütü alıp karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra terayağını ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Kıvamı çok koyu olursa su ya da süt ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Bir miktar tereyağını kızdırıp pulbiberi yakarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Facebook grubuna katıldım. Facebook adresimde kampanyayı paylaştım. http://www.facebook.com/hergunkampanya.gamzeli81/posts/140605449324083
Siteyi ziyaret ettim.
Mantarlı acısız tarhana,
Susam ve haşhaş ezmesi,
uşak kadıoğlu sucuk favori ürünlerim olarak seçtim.
Şebnem Yorulmaz
sebo_911@hotmail.com
merhaba
YanıtlaSiltarifim:
ET SULU KIYMALI TARHANA
MALZEMELER
150 gr tarhana
1 bardak su
1.5 lt et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
100 gr kıyma
1 adet domates
yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tarhana bir bardak su ile ıslatılır. Bir tencerede kıyma, tereyağı ile bir kaç kez çevrilerek kavrulur, rendelenmiş domates ilave edilir ve üzerine et suyu dökülür. Islatılmış tarhana yavaş yavaş dökülerek kaynayana kadar karıştırılır. On dakika kadar kaynatılarak pişirilir ve yarım kaşık tuz ilave edilir.
Üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirilebilir.
face sayfasını beğendim ve duyurdum.
http://www.facebook.com/myname42
beğendiğim ürünler
kızılcık tarhanası
susam ve haşhaş ezmesi
mantarlı acısız tarhana
ali bayar
alibayar42@mynet.com
sitede beğendiğim ürünler;
YanıtlaSilyaş tarhana
meşhur erişte
ev ekmeği
tarhana çorbası
6 yemek kaşığı tarhana
1 litre su
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
Tuz
isteğe göre 1 diş sarımsak
Yapılışı :
Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.
kampanyayı face de duyurdum http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1119291518
fatma özdemir
fsonmez44@mynet.com
Çok sevdim bu kampanyayı teşekkürler cnm :)
YanıtlaSilDuyuru linkim;
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=100001338385800
facebook grubuna katıldım ve beğendiğim ürünleri;
Yaş tarhana,
mantarlı acısız tarhana
ev ekmeği :=)))
Ve her ne kadar acemi olsam da benimde bir tarifim varr :=)))
5 Kaşık tarhanayı bir kaseye koyup 6 bardak sıcak suda karıştırıyorum.2 diş sarımsak,1 domates,2-3tane biber baharatlar ve naneyi robota çekip yağda kavurduktan sonra hazırladığım tarhanayı katıp kaynayana kadar karıştırıyorummm :P :=))))
İnşallah bende kazanırım :P :)
SLM şaertlar tamm face adım reyhan dönmez kampanyanı blogumda yayınladım.sevgilerimle
YanıtlaSilEV EKMEĞİ,MEŞHUR ERİŞTE,MANTARLI TARHANA
YILDIZ ŞEHRİYELİ SARIMSAKLI TARHANA
Malzemeler:
1 Su Bardağı Tarhana
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Yıldız Şehriye
2 Diş Sarımsak
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağını, biber ve domates salçalarını koyup kavurun. Tarhanayı ilave edip karıştırın. Suyunu da koyup karıştırmaya devam edin. İçine sarımsakları ezin. Biraz sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Son olarak şehriyeyi ve tuzunu ilave edip karıştırın. Dilerseniz su yerine et suyu da kullanabilirsiniz afiyet bal şeker olsun :)
http://iyikivarsinpasam.blogspot.com/2010/11/hayat-devam-ederken-ve-tarhana-baba-ile.html
reyhan dönmez
rey_ka_ers@hotmail.com
blogları izlemeye aldım
YanıtlaSilFacebookta Tarhana Baba'yı beğendim
sitede beğendiğim ürünler
susam ve haşhaş ezmesi
ev yapımı domates be biber salçası
ev ekmeği
tarhana çorbası
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Tarhana
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
kampanyayı face de duyurdum
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001534415425
deniz_8180@mynet.com
merhaba,izleyicinim,faceden tarhana baba'yı ekledim,sitede satılan üç ürün
YanıtlaSilkızılcık tarhanası
mantarlı acısız tarhana çorbası
susam ve haşhaş ezmesi
kampanyayı facede duyurdum.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000736512401
Erişteli Tarhana Çorbası için malzemeler
4 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı erişte
100 gram kavurma
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Erişteli Tarhana Çorbası yemek tarifi
Tencereye tereyağını alın. Üzerine kavurmayı ilave edip şöyle bir çevirin. Daha sonra salçayı ve tarhanayı ekleyin. Yine şöyle bir çevirip üzerine eriştesini ekleyin. Önce soğuk sonra sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın.
Kıvamını ayarladıktan sonra tuz ve nane ekleyerek sıcak servis yapın. Kış günleri için tek başına bile öğün olabilecek nefis bir çorba...
gülay çetinkaya
glcenaz@hotmail.com
Tarhana babayı hep duyuyordum radyoda.hiç denemedim.umarım nasip olur denemek.
YanıtlaSilizleyicinizim.facede tarhana babaya üye oldum. sitedeki üç ürünün adı:
Uşşak ev eriştesi
yaş tarhana
Uşak kadıoğlu sucuk
En güzel tarhana pişirmeden bir kaç saat önce suya ıslatılan, pişirme esnasında içine tarhana ve sudan başka biraz salça eklenen ve piştikten sonra üstüne kızdırılmış tereyağı dökülüp afiyetle yenen tarhanadır.
yanasip1@gmail.com
merhaba cnm facebookta aysel durak olarak hayran oldum sitedeki her ürün çok güzel
YanıtlaSilve kampanyanı duvarımda duyurdum
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001223396923
250gr bebe orjinal kutu
uşak kadıoğlu sucuk
ve ev ekmeği bu ürünleri çok beğendim
inşallah kazanabilirim aysel durak
Merhaba canım yine kampanyan çok güzel,facemde duyurdum.
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/profile.php?id=734272527
Kızılcık tarhanasını
Ev ekmeğini
Susam ve haşhaş ezmesini
beğendim.
http://www.tarhanababa.com/urunler/susamhassasb.jpg
http://www.tarhanababa.com/urunler/kizilcik500b.jpg
http://www.tarhanababa.com/urunler/evekmegib.jpg
Tarhana tarifim şöyle:
Ben ekşi tarhana yaparım.
1 kg domates
1 kg kırmızı yağ biberi
1 kg ekşi yoğurt
tuz,su, maya,
aldığı kadar un.
Domatesle biberi birlikte doğrayıp tencerede yumuşayana kadar pişiririm, unun ortasını havuz gibi açarım,içine birlikte pişirdiğim domates, biberi dökerim,yoğurdunu tuzunu mayasını ilave edip yoğururum,ele bulaşmayacak sertliğe gelince bez torbaya dökerim 1 hafta boyunca hamur kabardıkça yoğururum yani bastırırım.1 hafta sonunda küçük parçalar halinde temiz bir çarşafın üzerine sererim,hamurlar kurumaya dönünce elimle ovalayıp kevgirden geçiririm sonra kuruyana kadar çarşafın üstünde bekletirim.
Pişirme tarifide şöyle:
2 kaşık tarhana
2 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
5 su bardağı su
tuz
Tereyağda salçayı kavururum,suyunu koyarım tarhanayı ilave edip karıştırmaya başlarım kaynayana kadar karıştırırım,bi bek dakika kaynayınca tuzun koyup ocağı kapatırım.Afiyet olsun.
Merhaba sayfayı beğendim sitede ki 3 ürün: ev ekmeği,yaş tarhana ve kızılcık tarhanası. Gruba katıldım kampanyayı face'de duyurdum: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000900175529 Köy tarhanası tarifim:))
YanıtlaSilMalzemeler:
6 kg salçalık kırmızı biber
3 kg domates
2-3 baş iri soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 kg yoğurt
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
Bir avuç kaya tuzu (kirli tuz)
Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 kilo kadar)
Hazırlanışı: Kırmızı biberleri birkaç su yıkayıp süzülür. Sap ve çekirdek kısımlarını, varsa çürüğünü ayıkladıktan sonra yarım parmak boyunda doğranır. Az suyla iyice yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama suyunu süzüp, biber posasını kevgirden geçirerek kabuklarını ayırılır. Biber tekrar ateşe koyup, koyulaşana kadar pişirilir.İyice yıkanıp süzülmüş domates ve soğan rendelenir. Maydanozla nane iyice yıkanıp süzülür, ince ince kıyılır. Bu sebzelerin üzerine biber püresi, yoğurt, kekik, karabiber ve tuzu ilave edelir. Üzerine azar azar un koyarak yoğurmaya başlanır. Sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamurun rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencereye yerleştirilir. Üstüne kapağını örtüp 5 gün boyunca her gün bir sabah, bir akşam olmak üzere hamuru iki kez yoğurulur. Hamur ıslaklaştığında üzerine biraz un yedirerek yoğurulur. 5 gün boyunca hamur kendiliğinden mayalanmaya ve kabarmaya başlamış olacaktır. Hava yeteri kadar sıcaksa beşinci gün hamur ele yapışmamaya başlar, kendiliğinden sertleşir. Bu kıvama geldiğinde kurutma için hazır demektir. Balkon veya teras gibi güneş alabilecek geniş bir alanı sabah erkenden yıkayıp kuruması beklenir. Üzerine temiz bir çarşaf serilir ve tarhana hamurundan avuç büyüklüğünde parçalar kopararak çarşafa yan yana dizilir .Bu parçalar güneşte kurudukça tersyüz edip, elimizde daha küçük parçalara bölünür. Sıcak havada bir günde kuruyabilir. Eğer kurumamışsa akşam evin içine alıp sabah tekrar güneşe sermek gerekir.Kurumuş tarhanaları elimizde ovarak ve kevgirden geçirerek ince bulgur veya irmik boyunda ufalanır. Toz tarhanayı daha ufak elde etmek için mutfak robotunda çekebiliriz.Ufalanmış tarhana geniş tepsilere serilir. Bir iki gün güneşte kurumaya bırakalım. Hava yeteri kadar sıcak değilse düşük ısılı fırında yarım saat kadar fırınlayabilirsiniz. Bez torbalara doldurup serin ve havadar bir yerde saklanır. Rutubetli bir yerde yaşıyorsanız buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.Tarhana hamurunun içine dereotu, haşlanmış nohut, hamur mayası gibi farklı malzemeler katanlar da vardır.
İzleyicinim:)
DUYGU EKİCİ dduygu22@hotmail.com
Merhaba önce annem usulü tarhana tarifimi veriyorum:
YanıtlaSilMALZEMELER
1,5 kg. kuru soğan
1,5 kg. taze kırmızı biber
2 kg. domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 çay bardak tuz
1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna)
2 kg. süzme yoğurt
Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI:
1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin.Üzerine 1 parmak eninde doğradığınız kırmızı biberleri, küp küp doğradığınız domatesleri yerleştirin.Yıkanmış maydanoz ve dereotlarını doğramadan demet halinde en üste yerleştirin.Üzerine tuzu serpin ve kapağı kapalı halde en kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını açın.İyice piştikten sonra demet halindeki maydanoz ve dereotunun suyunu elinizle süzüp atın ve tencereyi bir kenarda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın.
3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın.İçine süzme yoğurdu,tuzu ve kevgirden geçirilmiş malzemeyi ilave edip yoğurun.Hamurunuzun kıvamı çok sert olmalı!Hazırladığınız hamuru oldukça derin bir mutfak kabına yerleştirin,mutfak kabının üzerini temiz bir bezle örtün ve 10 gün boyunca sabah-akşam 2-3 dk. yoğurun.(Soğuk havalarda 12-13 gün boyunca yoğurun.)
4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin.Örtüye, hamurunuzdan parçalar kopartıp avucunuzun içi ile yassılaştırarak dizin.
NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur.Büyük parçalar halinde kurumaya bırakırsanız dışı kolay kurur ama içi yaş kalır.Dolayısıyla ufalamakta güçlük çekersiniz.)
5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın.Daha sonra tersini çevirin ve yine 12 saat kadar kurutun.
NOT:Kurutma işlemi hava sıcaklığına göre değişebilir.Kuruyup kurumadığını anlamak için bir parçayı avuçlarınızın içine alın ve ufalamaya çalışın.Elinize yapışmadan un haline geliyorsa bir sonraki işleme hazır demektir.
6-Kuruttuğunuz parçaları toplayın ve mutfak robotu yardımıyla ufalayın.
NOT:Tarhananızı küçük poşetlere koyup dondurucuda veya buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
sitede beğendiğim 3 ürün: kızııcık tarhanası, erişte,acılı tarhana. Sitede sayfayı ekledim ve kampanyayı face'de duyurdum:
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001054627379 bloğnun izleyicisiyim.
NURAN EKİCİ ekici.nuran@hotmail.com
Merhaba her iki bloğunuda izlemeye aldım.Önce tarhana tarifimi vermek istiyorum:
YanıtlaSil1 kilo kuru soğan..yarım kilo kırmızı salçalık biber..Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre..1/2 kilo)..Birer demet dereotu nane maydanoz..Bolca sarmısak.(yarım kafa uygun)..Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış...biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var.
Acı biber az suda kaynatılacak..Robotta çekilecek.
Soğan robottan geçirilip pişirilecek..Sarmısak çekilip eklenecek..
Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek. Domatesler de..Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek.
(Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor.)
Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak..
(Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız..Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor..Buna böce denir..Süzüp içmenin tadı bambaşka.. Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için.)
Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek.
8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz..
büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak. İki gün yeterli. arasıra karıştırılacak.Hamur kabaracak iyice.
Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak .Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için..
ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek..
İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak. Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun.
Sitede beğendiğim 3 ürün:kızılcık tarhanası,ev yapımı salça ve yaş tarhana.
Sayfayı ekledim arkadaşlarıma önerdim.Face'de kampanyayı duyurdum: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1019752803
HÜMEYRA AKPINAR humeyragundogdu@hotmail.com
Öncelikle blog duyurum.
YanıtlaSilhttp://gizemlitosbaga.blogspot.com/2010/11/erten-tarhana-baba-ile-icimizi-istyor.html
Face de ekledim.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001478179835
Siteden seçtiğim 3 ürün ise şöyle:
Ev yapımı domates ve tatlı biber salçası
Mantarlı Acısız Tarhana
250 gr Orijinal Kutu.
Tarhana çorbası nasıl pişirirsin dersen;
Önce neler lazım ondan başlayayım:
- 3 yemek kaşığı tarhana,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 5 su bardağı su
- Margarin (arzuya göre tereyağ)
- 1 diş sarımsak,
- Tuz ve nane.
Zaten, tarhana öyle birşey ki, sadece suda çözülse bile lezzetli olur aslında :)
Öncelikle kesinlikle tarhanayı yaklaşık 1 bardak ılık suda eritiyoruz. Bu topaklanmayı önlemenin önkoşulu. Margarini eritiyoruz. Salçayı ilave edip kavuruyoruz. Üzerine 5 Su bardağı sıcak su koyuyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Sonra, erittiğimiz tarhanayı yavaş yavaş ve durmadan karıştırmak suretiyle ilave ediyoruz. Tarhana çorbası pişirirken devamlı karıştırmak şarttır. Yoksa topak olur. Kaynayıncaya kadar hiç durmadan karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir 5 dakika kadar daha pişiriyoruz. Nanesini ilave edip kapağını kapatıyoruz...
Afiyet olsun.
Umarım kazanırım :)
gizemli tosbaga
lazyemy@gmail.com
merhabalar,
YanıtlaSiltarhana baba'nın facebook grubuna açelya yılmaz olarak katılmıştım,
tarife gelirsek;
trakya tarhanası
Tarhana
Malzeme:
6 kg salçalık kırmızı biber
3 kg domates
2-3 baş iri soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 kg yoğurt
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
Bir avuç kaya tuzu (dövülmüş)
Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 kg)
Hazırlanışı:
Kırmızı biberleri birkaç su yıkayıp süzün. Sap ve çekirdek kısımlarını, varsa çürüğünü çarığını ayıkladıktan sonra yarım parmak boyunda doğrayın. Az suyla iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyunu süzün, biber posasını kevgirden geçirerek kabuklarını ayırın. Biberi tekrar ateşe koyun, koyulaşana kadar pişirin.
iyice yıkanıp süzülmüş domates ve soğanı rendeleyin. Maydanozla naneyi iyice yıkayıp süzün, ince ince kıyın. Bu sebzelerin üzerine biber püresini, yoğurdu, kekik, karabiber ve tuzu ilave edin. Üzerine azar azar un koyarak yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamurun rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencereye yerleştirin. Üstüne kapağını örtün.
5 gün boyunca her gün biri sabah, biri akşam olmak üzere hamuru iki kez yoğurun. Hamur ıslaklaştığında üzerine biraz un yedirerek yoğurun. 5 gün boyunca hamur kendiliğinden mayalanmaya ve kabarmaya başlamış olacaktır. Hava yeteri kadar sıcaksa beşinci gün hamur ele yapışmamaya başlar, kendiliğinden sertleşir. Bu kıvama geldiğinde kurutma için hazır demektir.
Balkon veya teras gibi güneş alabilecek geniş bir alanı sabah erkenden yıkayıp kurumasını bekleyin. Üzerine temiz bir çarşaf serin. Tarhana hamurundan avuç büyüklüğünde parçalar kopararak çarşafa yan yana dizin.
Bu parçalar güneşte kurudukça tersyüz edin, elinizde daha küçük parçalara bölün. Sıcak havada bir günde kuruyabilir. Eğer kurumamışsa akşam evin içine alıp sabah tekrar güneşe serin.
Kurumuş tarhanaları elinizde ovarak ve kevgirden geçirerek ince bulgur veya irmik boyunda ufalayın. Toz tarhana elde etmek isterseniz mutfak robotundan çekebilirsiniz.
Ufalanmış tarhanayı geniş tepsilere serin. Bir iki güneşte kurumaya bırakın. Hava yeteri kadar sıcak değilse düşük ısılı fırında yarım saat kadar fırınlayabilirsiniz.
Bez torbalara doldurup serin ve havadar bir yerde saklayın.
sitede beğendiğim ürünler;
susam ve haşhaş ezmesi
mantarlı acısız tarhana
250gr bebe orjinal kutu tarhana
bebeğim için çok lazım umarım kazanabilirim,tarhana yapmaya ne vaktim var bu yıl nede yaptırabileceğim birileri..
sevgilerimle..
açelya yılmaz
pretemagna@gmail.com
Merhaba
YanıtlaSilsartlar tmm.
Tarhanayi cok severim.kazanirsam super olur
siteyi inceledim.
Harika urunler var
en cok begendigim urunler
mantarli tarhanayi
sucuk
eriste
Tarifim
Cevizli Pastirmali Tarhana Corbasi
malzemeler
4 yemek kasigi tarhana
2 corba kasigi siviyag
100gr pastirmali
Tarim su bardagi ceviz ici
1lt su
hazirlanisi
bir tencerede kucuk kucuk dogradigimiz pastirmayi kavuruyoruz.ince kiydigimiz ceviz icinide ilave edip kavurma islemine devam ediyoruz. Ayri bir tencerede tarhanamizi pisiriyoruz. Son olarak pastirmali cevizli harci corbamiza ilave ediyoruz. Ve corbamiz servise hazir. Afiyet olsun
Nurten Aydin
makyajsubject@hotmail.com
selam canım:)izleyicinim.bende facebook yok,eşimin facedan http://www.facebook.com/profile.php?id=752940953hakan uzunoğlu kampanyayı duyurdum ve gruba katıldım.Uşak kadıoğlu sucuk,susam ve haşhaş ezmesi,kızılcık tarhanası,bunları beğendim..Tarhana tarifim(3 kişilik)3 yemek kaşığı toz tarhana,5 bardak su,1 kaşık salça,1 kaşık tereyağı,tuz,nane
YanıtlaSilyapılışı: Pişirmeden önce tarhanayı 1 bardak suda ıslatın.tencereye yağ,salça ve naneyi hafif karıştırdıktan sonra 4 bardak su ilave edin ve tuz atın.Devamlı karıştırın ki topaklanmasın.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
esra uzunoğlu
bizim yörede tarhana biraz daha farklı yalnız süzme yoğurt ve yarma buğday ile yapılandan bende onun tarifini vermek istiyorum
YanıtlaSil1 kg yarma buğday
3 kg süzme yoğurt
tuz
buğday iyice işirilip soğutulur tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır
daha sonra kaşıkla lokma gibi alınıp tepsiye yada bez sofaraya dizilerek kurutulur
tamamen kuruyan tarhanalar bez torbada muhafaza edilir.
pişirirken ise
1 gece önceden ılık suda ıslatılır ve karıştırılmaz
ertesi gün su süzülüp yumuşayan tarhanalar yoğurulup yine ılık su eklenerek yarım saat pişirilir üzerine kızgın yağ ve nane eklenir
sıcak servis yapılır
diğer şartlarda tamam
kızılcık tarhana acı tarhana ve erişte beğendiklerim
nilgün çetin
yaprak.184@hotmail.com
Ben de kendi yöreme ,Afyona ait bir tarhana tarifini paylaşmak istiyorum , yıllardır hep kendim yapmaya üşenip memleketten hazır tedarik ederdim , oysa yapımı un tarhanasına kıyasla oldukça kolaymış , bu yıl kendim hazırladım ve tarifim şöyle :
YanıtlaSilGöce Tarhanası
Malzemeler :
2 buçuk kg süzme yoğurt
2 kg göce ( buğday kırığı bazı yörelerde ise unlu bulgur diye satılıyor)
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı :
Tüm malzemeler geniş bir leğende yoğrulur ve ağzı kapatılarak 2 gece bekletilir , 2 günün sonunda kaşık yardımı ile hamurdan küçük küçük parçalar alınarak bir sofra bezine dizilir , ara ara alt üst etmek sureti ile tercihen açık havada bir gün kurumaya bırakılır , hafif kurumaya yüz tuttuğu anda tarhanayı el ile ufalamak gerekiyor , iyice kuruduğu anda ufalanması pek mümkün olmuyor çünkü..
Ufalanmış olan tarhana tekrardan sofra bezine serilerek yaklaşık 6 - 7 gün iyice kurutulur
Kurumuş olan tarhanamızı kavanozlara kaldırmadan önce arzu ettiğimiz ölçüde kuru nane karıştırıp kaldırabiliriz , ya da sade bir şekilde kavanozlanan tarhanamıza naneyi çorbayı pişirirken de ilave etmemiz mümkün…
Tarhanamız hazır, artık bir çorba pişirip tadına bakmaya geldi sıra :))
Hastalara Şifa Tavuk Sulu Göce Tarhanası Çorbası ( favori çorbam olur kendileri :) )
Malzemeler :
5 su bardağı tavuk suyu
4 tepeleme yemek kaşığı göce tarhanası
arzu edilen miktarda tuz ve nane kurusu
Hazırlanışı : Göce tarhanası, tuz ve nane soğutulmuş tavuk suyuna ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır , kaynadıktan sonra altı kısılarak yaklaşık 25 – 30 dk pişirilir ve afiyetle yenilir..
Kampanya için tüm şartlar tamam ..
Facebook profilimde kampanyayı paylaştım: http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=1168904692
kızılcık tarhanası
yaş tarhana
erişte
Kerman Ataş
k_atash@hotmail.com
Merhaba canım,
YanıtlaSilFacebookta Tarhana Baba'yı beğendim. Sitesini inceledim, beğendiğim 3 ürün şunlar:
Kızılcık tarhanası
mantarlı tarhana
erişte
Ben tarhanayı şöyle yaparım:
Salçayı yağda kavurup suyu koyarım. İçine de tarhanayı koyup koyulana kadar karıştırırım.
Facebookta yayınladım:
http://www.facebook.com/profile.php?id=1403000654
Nalan Şişman
nalansisman@windowslive.com
face sayfasını beyendım sıteyı ınceledım butun urunlerı beyendım aslında ama ev ekmeği erişte ve susam ve haşhaş ezmesi ne bayıldım..tarhana tarıfım bız kastamonuluyuz kızılcık taranası yapıyoruz..istenılen olcude tarhana soğuk suda altı kısık ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir kaynadıktan sonra sarımsak havanda ezılır ve tereyağında kavrulur kavrulunca domates rendesı de ılave edılır bı taşım kaynatılıp çarbaya ılave edılır tabı tuzu unutmamak lazım..bu arada çorbayı yaparken uzerınde beyaz bı kopuk olur onuda kaynadıktan sonra almak gerekır afıyet olsun..sevıl yıldız sevil-nida@hotmail.com
YanıtlaSilçok güzel kampanya şartlar tamamdır.
YanıtlaSil-facebookta tarhana babayı begendim.
-tarhana tarifim
kızılcıklı tarhana
MALZEMELER
1 Adet Soğan
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Soğuk Su
5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana
5 Diş Sarmısak
Tuz
YAPILIŞI
Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun.
4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin.
Devamlı karıştırarak pişirin.
Sarmısakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarmısağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
-tarhana babanın sitesinden begendigim ürünler
kızılcık tarhanası
yaş tarhana
ve susam ve haşhaş ezmesi
facebookta kampanyayı duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=100000215036960
her iki blogunun da izleyicisiyim.
Sümeyye Özten
gullu.25@windowslive.com
Selam
YanıtlaSilŞartlar tamam.
beğendiğim ürünler
Ev yapımı salça
Sucuk
Yaş tarhana
Ev yapımı tarhanayı akaşmadan suya koyup bekletiyorum.İçine kavurmadan yağ salça tavuk suyu ve tavuk eti ekleyip pişiriyotum.
Ayşe Yersiz
lezzetkesfi@gmail.com
mrb.siteden beğendiğim ürünler: erişte,kızılcık tarhanası ve ev ekmeği oldu.
YanıtlaSilbenim tarifim salça ile tarhanayı yağda kavuruyorum ve sulandırarak yapıyorum.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1468180723
suzan doğan
suzan7814@hotmail.com
merhabalar,http://www.facebook.com/pages/TARHANA-BABA/110653135633417?ref=ts&v=wall face hesabımda beğendim tüm şartlar tamam.
YanıtlaSilMUĞLA TARHANASI:
malzemeler:
2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
250 gr. kemikli et
3 bardak tarhana
1 çay bardağı börülce
6-7 diş sarımsak
1/4 margarin
Tuz
2-3 tane domates
Yapılışı:
Tarhanayı ve börülceleri soğuk suda ıslatarak bekletin.Tüm malzemeleri bir tencerenin içine koyun. Tarhana, börülce, kırmızı biber, kemikli eti veya kavurmayı bir tencerenin içinde iyice pişirin. Arzuya göre domates rendesi veya salça ekleyebilirsiniz. Börülceler iyice pişince dövülmüş sarımsakları da içine ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten indirdikten sonra üstüne yağda kızdınlmış kırmızı toz biber sosunu gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
hayalperest
hayal2323@gmail.com
http://www.facebook.com/catpat07
YanıtlaSilizleyicinim
facemde hayrandım zaten
kampanya haberini profilimde yayınladım
sitede bebe tarhanası mantarlı acısız tarhana ve kızılcık tarhanasını beğendim.
kendi yaptığım tarhanamı anlatayım ben.
ben zeytinyağlı yapıyorum.bebeğim için faydalı olsun istiyorum. bol zeytinyağında 3-4 kaşık tarhanayı kavuruyorum.içine çok az biber salçası atıp kavurmaya devam ediyorum.üzerine su ekleyip içine sarımsak atıyorum.pişmesine yakın sarımsakları içinden alıyorum.ayrı kapta yağda nane+pulbiber kızdırıp üzerine döküyorum.
banu şen
banuhmc@gmail.com
Facede beğendim ve duyurdum herşey tamamdır
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/pages/TARHANA-BABA/110653135633417#!/profile.php?id=100001420270697 bu üç ürünü beğendim
Susam ve haşhaş ezmesi
Ev yapımı salça
Acılı tarhana
İnşallah bana çıkarda methedilen Tarhana babanın tarhanasını tatmak nasip olur.
RAMAZAN ŞENTÜRK
ramazansenturk2010@hotmail.com
Facebookta tarhana babayı beğendim. Beğendiğim 3 ürün:kızılcık tarhanası, erişte ve mantarlı acısız tarhana
YanıtlaSilFacebook linkim: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=590758210
Tarhana tarifim:
Tarhanayı soğuk suya katarım, kaynayana kadar karıştırırım. Diğer tarafta soğanı incecik doğrarım, tereyağında biraz kavururum, salça ekleyip kavurmaya devam ederim. Sonra kaynayan tarhananın içine katarım. Arzuya göre de nane, karabiber, kırmızı biber ilave ederim.
Sonucu çok merak ediyorum. Kazanırsam ilk hediyem olacak. Sevgiler.
Ebru Büyükçakar
ebdemirten@gmail.com
selam sitenin izleyicisi oldum face sayfasını beğendim tarhama tarifim şudur, Sütlü Tarhana
YanıtlaSilMalzemeler:
- 4 dolu yemek kaşığı hazır tarhana
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 50 gr. tereyağı
- tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye tarhana, su ve sütü alıp karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra terayağını ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Kıvamı çok koyu olursa su ya da süt ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Bir miktar tereyağını kızdırıp pulbiberi yakarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın. afiyet olsun face sayfamda kampanyayı duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=829951519 feride ismailoğlu feride28@gmail.com
merhaba,her 2 bloğunun da izleyicisi oldum,face sayfasına katıldım,kampanyayı facede duyurdum.
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000567302534
siteyi ziyaret ettim
ev yapımı salça
kızılcık tarhanası
ev ekmeği
anne tarhanası
MALZEMELER
1,5 kg. kuru soğan
1,5 kg. taze kırmızı biber
2 kg. domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 çay bard. tuz
1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna)
2 kg. süzme yoğurt
Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI:
1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin.Üzerine 1 parmak eninde doğradığınız kırmızı biberleri, küp küp doğradığınız domatesleri yerleştirin.Yıkanmış maydanoz ve dereotlarını doğramadan demet halinde en üste yerleştirin.Üzerine tuzu serpin ve kapağı kapalı halde en kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını açın.İyice piştikten sonra demet halindeki maydanoz ve dereotunun suyunu elinizle süzüp atın ve tencereyi bir kenarda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın.
3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın.İçine süzme yoğurdu,tuzu ve kevgirden geçirilmiş malzemeyi ilave edip yoğurun.Hamurunuzun kıvamı çok sert olmalı!Hazırladığınız hamuru oldukça derin bir mutfak kabına yerleştirin,mutfak kabının üzerini temiz bir bezle örtün ve 10 gün boyunca sabah-akşam 2-3 dk. yoğurun.(Soğuk havalarda 12-13 gün boyunca yoğurun.)
4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin.Örtüye, hamurunuzdan parçalar kopartıp avucunuzun içi ile yassılaştırarak dizin.
NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur.Büyük parçalar halinde kurumaya bırakırsanız dışı kolay kurur ama içi yaş kalır.Dolayısıyla ufalamakta güçlük çekersiniz.)
5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın.Daha sonra tersini çevirin ve yine 12 saat kadar kurutun.
Hellim Peynirli Tarhana Çorbası
Malzemeler :
1 su b. ev tarhanası
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. biber püresi
1 biber
su, tuz
ÜZER İÇİN:
Hellim peyniri
Hazırlanışı :
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Üzerine ince kesilmiş biberi ilave edin.Üzerine 1 su bardağı tarhana ilave edin.Üzerine biber püresi ilave edin ve sürekli karıştırın.Üzerine ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edin.Hellim peyniri küp olarak kesin.
Tavaya sıvıyağ ilave edin.Hellim peynirleri tavada kızartın.Servis tabağına tarhana çorbasını alın.Üzerine kızarmış hellim peynirlerini ilave edip sıcak olarak servis edin..
gülay cemek
n-a-z128@hotmail.com
inşallah bukez tarhana baba şanslılarından biri olabilirim.izleyicinizim,tarhana baba facebook sayfasını eklemiştim,sitede begendiğim ürünlerden 3 tanesi Uşak Kadıoğlu Sucuk,Mantarlı Acısız Tarhana,Ev Yapımı Domates ve Tatlı Biber Salçası
YanıtlaSilkampanyayı paylaştım
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000028790347
En güzel tarhana anneannemin yaptığı tarhanadır.Kendi bahçesinde yetiştirdiği domatesi kendi buğdayından yaptırdığı unu kullandığı içinmidir bilmiyorum fakat bu yaşıma kadar anneannemin tarhanasından daha güzelini yemedim.Annem de anneannemden sonra tanıdığım en lezzetli tarhanayı yapan kadındır.Anneannem öyle birsürü malzeme de kullanmazdı.Hatırladığım kadarıyla;
büyükce bir kasede birkaç kaşık tarhanayı koyup karıştıra karıştıra eritirdi.Başka bir kapta domatesle ufacık doğradığı 1 diş dövülmüş sarmısağı iyice kavurup,üzerine soğuk su ekler ve ayrı bir yerde erittiği tarhanayı da ekleyip,tuz katıp sürekli karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirirdi.Pişmesine yakın da üzerine nane koyardı.
Annem de tarhanayı böyle yapar,bende birkaç kez denedim fakat tarif aynı olsa da tadı aynı olmuyor
mrb şartlar tmmdır..klasık tarıflerden;
YanıtlaSil3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram margarin
Tuz
Nane
1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. Tencerede yağ salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır
begendıgım ürünler;
yaş tarhana
uşak kadıoğlu sucuk
ev yapımı domates ve tatlı bıber salcası
kampanyayı duyurdum;
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001218084337
selda06fatih@hotmail.com
Selda Erceyiş
merhabalar
YanıtlaSilikizlerim bir yaşındalar ve tarhanaya bayılıyorlar hele birde tarhana babanın tarhanası olunca keyifle içiyor kuzularım.
şartları tamamladım face te katıldım siteyi gezdim kızılcık tarhanası susam ve haşhaş ezmesi ve yaş tarhana dikkatimi çeken ürünler arasında.
facete duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=100001155014295.
çorba yapımımıma gelince
yarım yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
5 su bardağı su
5 yemek kaşığı tarhana
tuz
sosu için:
tereyağı
bir tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
sirke
sarımsak
1. soğanı rendeleyin. yarım yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 5 su bardağı soğuk suda 5 yemek kaşığı tarhanayı ezin ve soğanlara ilave edin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. kaynayınca tuzu ekleyin.
2. sosu için tereyağını eritin. önce naneyi ekleyip 1-2 kez çevirin. ardından pul biberi ekleyip karıştırın. tabaklara aldığınız çorbalara tereyağlı sos, sarımsak ve sirke ekleyerek servis yapın.
Ayşe Dokuz
aysemdokuz@gmail.com
selam facede sayfayı beğenip kampanyayı duyurdum
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/profile.php?id=100001719940096&v=wall
sitede beğendiğim ürünler
acılı tarhana
erişte
mantarlı tarhana
tarif olarak da...
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
4 ÇORBA KAŞIĞI TARHANA
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER İSTEĞE BAĞLI ET VEYA TAVUK SUYU VEYA NORMAL SU
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
3 DİŞ SARMISAK
BİR TUTAM TUZ
BİR TENCERENİN İÇİNDE TEREYAĞINI VE SIVI YAĞI ERİTELİM SALÇAYI VE TOZ KIRMIZI BİBERİ İÇİNE KOYUP BİRAZ KAVURALIM VE SUYU İLAVE EDELİM BİR TARAFTANDA AYRI BİR KABIN İÇİNDE TOZ TARHANAYI BİRAZ SULANDIRALIM SU KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIP TARHANAYI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK SUYA İLAVE EDELİM BİR TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA SARMISAK VE NANELERİ EZİP ÇORBANIN İÇİNE İLAVE EDELİM 1-2 DK. DAHA KAYNADIKTAN SONRA SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN
nilgül selman
estanya-3@hotmail.com
yaş tarhana
YanıtlaSilkızılcık tarhanası
acılı tarhana
bunlar siteden hoşuma giden ürünler.
bir miktar tarhana alınıp tercihen düdüklü tencerede iyice açılıp dağılana kadar haşlıyoruz.Soğuduktan sonra içerisine yoğurt bir adet doğranmış patates ve bir yumurta koyup karıştırıp kaynatıyoruz bu karışım yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra ayrı bir tavada tavada tereyağ ya da isteğinize bağlı olarak sıvıyağı ısıtıp nane ve kırmızı biberi kavurup çorbaya katıyoruz...
Mmmmm canım çekti en iyisi kalkıp yapmak :))
diğer şartlarında tamamdır canım hadi bakalım inşallah bu defa şans güler bana..
mantarlı tarhana, kızılcık tarhana, haşhaş ezmesini beğendim. tarhana tarifi salçayı tereyağında kavuruyoruz, su katıp tarhana ekleyip kaynatıyoruz.
YanıtlaSilFacebookta tarhana babayı beğendim. Siteyi de inceledim.
http://www.facebook.com/profile.php?id=558473232
Ebru Erel
ereleldas@hotmail.com
sitede en beğendiğim ürünler
YanıtlaSilMantarlı acısız tarhana
Yaş tarhana
kızılcık tarhanası
Yaş Tarhana Tarifi
önce 3-4 kaşık tarhana ılık suda ıslanır.
2 yemek kaşığı tereyağında bir yemek kaşığı salça kavrulur. 5 bardak su ilave edilir. içine bir diş dövülmüş sarımsak ; tuz karabiber eklenir.
çorbamızın suyu kaynayınca tarhana tencereye dökülür ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. bir kaç taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.
kırmızı biber tereyağı kızdırıp servis esnasında çorbamızın üstüne konup afiyetle yenir.
face de duyurdum kampanyayı
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/hgk.incesaz
incesaz79@gmail.com
Merhaba,
YanıtlaSilİzleyicinizim.
Mmm, ürünler fevkaledenin fevkinde doğal :)
susam ve haşhaş ezmesi
kızılcık tarhanası
ev yapımı salça
bu ürünler ilgimi çekti
susam ve haşhaş ezmesini ilkez duydum doğrusu..
http://www.facebook.com/pLnLp#!/pLnLp/posts/155842817792298
Duyurumda burada.
merhaba sitede en çok mantarlı kızılcık vede yaş tarhanayı merak ettim gerçi tarhana kültürüm pek yok evde hiç yapmadım şimdiye kadar o yüzden tarifte yok ama facede beğendim arkadaşlara öneerdim duyuruyu yaptım
YanıtlaSilInciser Sakar
http://hayatdevamederken.blogspot.com/2010/11/tarhana-baba-ile-harika-tarhanalar.html
Sitede beğendiğim ürünler
YanıtlaSilMantarlı acısız tarhana
Kızılcık tarhanası
Erişte
1 kilo kuru soğan..
yarım kilo kırmızı salçalık biber..
Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre..1/2 kilo)..
Birer demet dereotu nane maydanoz..
Bolca sarmısak.(yarım kafa uygun)..
Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış...
biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var.
Acı biber az suda kaynatılacak..Robotta çekilecek.
Soğan robottan geçirilip pişirilecek..Sarmısak çekilip eklenecek..
Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek. Domatesler de..Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek.
(Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor.)
Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak..
(Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız..Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor..Buna böce denir..Süzüp içmenin tadı bambaşka.. Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için.)
Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek.
8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz..
büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak. İki gün yeterli. arasıra karıştırılacak.Hamur kabaracak iyice.
Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak .Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için..
ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek..
İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak. Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun.
Facebookta tarana babayı beğendim. Siteyi inceledim. Facebookta duyurdum.
http://www.facebook.com/#!/burcu84.hergunkampanya/posts/153187838059013
Burcu aktan
kylie00_00@hotmail.com
merhaba
YanıtlaSilfacete gruba katıldım şefikanur büyüksarı olarak. siteyi inceledim yaş tarhana kızılcık tarhana domates salçası erişte satılan ürünler arasında.
Malzemeler :
6 yemek kaşığı tarhana
1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
Tuz
isteğe göre 1 diş sarımsak
Yapılışı :
Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.
Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır.
Şefikanur büyüksarı
kirmizigulum@gmail.com
Selam,
YanıtlaSilTarhanayı çok severim kendimde yaparım .
Benimde en cok susam ve haşhaş ezmesi dikkatimi çekti.
amasyadan bol bol haşhaş gelir haşhaşlı ekmek yapılır ezmesinide denemek lazım:)
kızılcık tarhana
ve yaş tarhana
Faceden sayfalarını begendım.
Duyurumda burada.
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=145955752118575&id=100001003059501
Nuran yıldız.
Slm,ben de şehriyeli tarhana çorbası tarifi vereyim.Yarım su bardağı kuru tarhanayı biraz sulandırıyoruz. 5 su bardağı su ile tarhanayı tencereye koyuyoruz.Pişmeye yakın 1 avuç tel şehriye atıyoruz.Üzerine tereyağda salçayı çevirip,kuru nane,kekik,karabiber ekliyip çorbaya katıyoruz.Tuzu da unutmayalım.
YanıtlaSilSitede en beğendiğim 3 ürün=Kızılcık tarhanası,yaş tarhana ve Uşak kadıoğlu sucuk..Ürünler harika görünüyor,deneme şansım olur umarım.
selam bende inceledim sitenizi yas tarhana 5kg standart paket ve 250gr bebe orjinal kutu dikkatimi cekti
YanıtlaSilege usulu tarhana
1 kilo kuru soğan..yarım kilo kırmızı salçalık biber..Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre..1/2 kilo)..bBirer demet dereotu nane maydanoz..Bolca sarmısak.(yarım kafa uygun)..Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış...biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var.
Acı biber az suda kaynatılacak..Robotta çekilecek.
Soğan robottan geçirilip pişirilecek..Sarmısak çekilip eklenecek..
Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek. Domatesler de..Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek.
(Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor.)
Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak..
(Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız..Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor..Buna böce denir..Süzüp içmenin tadı bambaşka.. Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için.)
Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek.
8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz..
büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak. İki gün yeterli. arasıra karıştırılacak.Hamur kabaracak iyice.
Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak .Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için..
ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek..
İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak. Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun. bütün şartları tamamladım herkese bolşans http://www.facebook.com/home.php?#!/smasmam
slm şartlar tmm
YanıtlaSilbeğendğim ürünler
yaş tarhana
mantarlı acısız tarhana
erişte
tarhana tarifim
Malzemeler:
5 kilo yoğurt
2 kilo döğme
1 su bardağı kekik
1 çay bardağı çörekotu
tuz.
Hazırlanışı: Döğmeyi bir tencerede iyice yumşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra suyu kalmışsa içinde süzüyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz. Çok soğumadan yoğurtla karıştırıyoruz. Baharatları ve tuzu ilave edelim. Tuzu damak tadına göre ayarlayablirsiniz. Karıştırdığımız harcı bir kapta ağzı kapalı olarak 24 saat bekletelim. Böylece tarhanamızın ekşi bir tat olmasını sağlayacağız. Yoğurt ekşidikçe tarhana da ekşi olacaktır. 24 saat bekletilan karışım çiğ denilen tarhana serilen yüzeye serilir. Ama çiğ bulamıyorsanız sinilere dökerek istediğiniz incelikte kurutabilirsiniz. Yaklaşık 7 gün tarhananın kuruması için yeterlidir. Tabi bu süre havanın nemine göre de değişir. Kahramanmaraş ve nem oranı düşük yerlerde 3 -5 günde kurutulur.
face linkm
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001732830577
TUGBA ÇİFTCİ
adyghe-kizi01@hotmail.com