1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt (soğuk)
2 yemek kaşığı tereyağı
1su bardağı ceviz (dövülmüş)
YAPILIŞI
İrmiği erittiğiniz tereyağında kavurun.
Üzerine soğuk sütü ekleyin.
Toz şeker ve cevizi ilave edin. Bir süre sonra koyulmaya başlayacaktır. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın.
Top gibi toplandığı zaman, helvanın kıvamı gelmiş demektir. Servis tabağına alabilirsiniz.
Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Bayılırım irmik helvasına akşamları tatlı krizimiz tuttuğu zaman acil olarak hazırlanır:)ellerinize sağlık
YanıtlaSilArkadaşım yorumda kelime doğrulamayı kaldırırsanız daha rahat yorum bırakabiliriz.
Uyarınız için teşekkür ederim. Eski şablonda doğrulama yoktu, şu an doğrulama olduğundan haberdar değildim. Ben de bloglarda doğrulama olduğu zaman yorum yazmak bile istemiyorum.
YanıtlaSilBenim de son zamanlarda bebekle en kolay yaptığım tatlı :) Yaptıkça insanın eli alışıyor, kıvamı daha iyi tutuyor.
Sevgiler..
Ebru
biz de ailecek çok severiz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAnnem ellerine sağlık bi tanem,çok lezzetli olduğundan eminim
YanıtlaSilhelva harika görünüyor eline sağlık yorum yazma penceresi istatiğin dünya resimi yüzünden bir kısmı kapanıyor yazdıklarımın bir kısmını göremiyorum..
YanıtlaSilBloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..
Sevgili Hanife,
YanıtlaSilEleştirinde çok haklısın. Ben de şablonun dar olduğundan epeydir muzdaribim. Sonunda fırsat bulup şablonumu değiştirdim :) Umarım beğenmişsindir. Bir türlü fırsat bulamadığım şablon değişikliğine vesile olduğun için teşekkür ederim :)
ellerine sağlık şablonda tariflerinde çok güzel
YanıtlaSil