Kimilerinin çok sevdiği, kimilerinin pek hoşlanmadığı güllaç. Annem hiç sevmez :) Evlendikten sonra tattım desem yalan olmaz. Kayın validem her Ramazan mutlaka yapar. Yapımı kolay, tadı bence harika.
250 gr güllaç
8 bardak süt
3 bardak toz şeker
200 gr dövülmüş ceviz
Süslemek için:
Vişne
fındık
Sütü toz şekerle kaynatın, soğumaya bırakın. Tepsiyi yanınıza alın. Bir başka tepsiyi de ıslatmak için kullanın. İki tepsiye de birer kepçe süt koyun. Islatmak için kullanacağınız tepside güllaçları bol sütte 3-4 sn bekletin, servis tepsisine alın. Ben her kata ceviz serpiyorum. Güllaç yaprakları bitene kadar devam edin. Süt azaldıkça tencereden ilave edin. Süt ılık olmalı. Yoksa güllacınız hamur olur. Üstünü narla süslemek en güzeli. Kiraz şekeri de kullanabilirsiniz. Gece gece bende sadece vişne ve fındık vardı. Görsellik için antepfıstığı tozu da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSil