23 Temmuz 2010 Cuma
Buhara Pilavı
Annemle babam 1 haftadır bizdeydi. Beraberce yemekler yaptık annemle:) Buhara pilavını da çok seviyoruz. Annemle beraber yaptığımız bu güzel tarifi ikimizin bloğunda da yayınlamaya karar verdik.
Malzemeler
1/2 kg kuzu kuşbaşı et
3 su bardağı pirinç
2 adet kırmızı biber
1 adet ortaboy havuç
1 su bardağı bezelye
1 büyük baş kuru soğan
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük domates
Yapılışı
Eti tencereye koyun, suyunu çekene kadar pişirin. 50 gr tereyağı koyun. Soğanları da yemeklik doğrayıp ekleyin. Soğanla et kavrulduktan sonra, rendelenmiş domatesi katın, birlikte pişirin. Ayrı tencerede bezelye ve kibrit şeklinde doğranmış havucu haşlayın. Haşlanınca suyunu süzüp, nohutla beraber pişen etin içine ekleyin. Kırmızı biberi közleyip doğrayın. Etin içine katın. Bütün malzeme birlikte kavrulduktan sonra 4,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Ayrı tencerede 100 gr tereyağında kavrulmuş pirinci, kaynamakta olan etli karışıma ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince üzerine ince bir havlu koyup kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ikinizinde ellerine sağlık süper bir pilav olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim Umutluhayat:) Yorumun gözümden kaçmış, şimdi gördüm.
YanıtlaSilnasıl şık bir sunum öyle
YanıtlaSil