3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 paket Yuva Yaşmaya
Tereyağı
Tuz
İçi İçin:
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı ılık suda Yuva Yaşmayayı eritin. Un,eritilmiş maya ve tuz ile ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanmaya bırakın.
İçi için; kıyma ve yemeklik ince doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Ocaktan almadan önce cevizi ve baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
Hamur mayalanınca iki parçaya ayırın ve yufka açın. Tereyağını bir tavada eritin. Açtığınız yufkaya sürün, her yerinin yağlanmasına dikkat edin. Yufkayı boyuna beşe bölün. Her parçayı incecik kıvırın ve kendi etrafında dolayın. (İnce sopa görüntüsünde olan hamuru ortadan başlayıp etrafında dolayacaksınız.)İki yufkadan toplam 10 parça elde edeceksiniz. Her bir parçayı oklavayla 3 mm kalınlığında açın. Hazırladığınız içten koyup üst kısımda birleştirin. Eğer üstünden çatlayıp iç malzemenin görünmesini istiyorsanız iyice bastırmadan kapatın. Tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı sürün, arzuya göre çörekotu döküp 200 C de üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)