Malzemeler
1 adet hazır pasta taban kek (Bim'dekinin tadı gayet güzel)
3,5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Bir tencereye malzemeyi koyup karıştırın , ocağın altını yakıp devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca bir taşım kaynatıp ocağı söndürün.
İçine :
1 paket vanilya
1 paket labne peynirini karıştırın . Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın . Mikserle karıştırırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
Kekin orta kısmından fazlalığını çıkarın ki bombe yapmasın.1,5 tepeleme dolu yemek kaşığı granül kahveyi 1 çay bardağı suda eritin. Kekin ilk katını bu karışımla ıslatın. Üzerine soğuttuğunuz muhallebinin yarısını dökün. Arzu ederseniz muhallebinin üstüne vişne yada muz koyabilirsiniz. Üst katı da muhallebinin üstüne kapatın. En üst kısmı granül kahveli suyla ıslatabilirsiniz. Kalan muhallebiyi dikkatle pastanın üstüne ve yanlarına sürün. Üstüne iç kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını ufalayın. Damla çikolata yada ufak parçalara ayırdığınız çikolataları üst kısma serpiştirin. Hindistan cevizi de serpiştirebilirsiniz. 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)