Pastanelerde gördüğünüz o çok güzel, alımlı kurabiyeleri yapmak hiç de zor değil.
250 gr tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (fındık ya da badem de olabilir)
Piştikten sonra bulamak için:
pudra şekeri, tarçın karışımı
Tüm malzemeyi karıştırıp sert bir hamur elde edin. Şekil verip 180 C fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra ılıkken bir tasa koyduğunuz pudra şekeri tarçın karışımına bulayıp servis tabağına alın. Bir kısmını benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayıp, üstüne ceviz koyabilirsiniz. Yada çikolatadan sonra üstüne antep fıstığı tozu, hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)