Malzemeler
4 su bardağı un
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
Poğaçaları bulamak için:
1 yemek kaşığı pekmez, yarım çay bardağı su
1 su bardağı kadar susam
içi için:
beyaz peynir-maydanoz
yada:
patates-kırmızı biber
ya da :
kavrulmuş kıyma-soğan
yada:
sucuk-kaşar
Yapılışı
Yoğurt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Un ekleyip, kabartma tozlarının hepsini unun üstüne koyun. Hamuru güzelce yoğurun. Yumuşak, ele bulaşan bir hamur oluyor. Poğaçalar da o kadar yumuşak olacak, aman tekrar un eklemeyin. Elinizi yağlayıp hamuru elinize öyle alın.
Hamuru inceltip içine istediğiniz malzemeyi koyun. Ben tam yağlı beyaz peynir ve maydanoz koydum. Sahur için hem hafif oldu, hem tadı, yumuşaklığı tam kıvamındaydı.
Eğer simit tadında poğaçalar isterseniz:
Pekmezle suyu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız poğaçaları bu suya batırıp hemen çıkarın, bir kaba koyduğunuz susamların içine daldırın. Tepsiye aralıklı yerleştirin.
200 C önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)