Bayram için baklavalık yufkayla baklava yapmıştım. Paketin yarısı kalmıştı. Buzdolabında duruyordu, bozulmamış. Dün kalan yufkalarla aceleyle baklava yaptık Emir'le birlikte :)
Borcam büyük kare tepsi için yarım paket yufka yeterli oldu. Çok kalın olmadı ama bence yeterliydi kalınlığı. Belki 2-3 kat daha eklenebilirdi yufka olsaydı.
Yarım paket baklavalık yufka
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı (Sanırım 100 gr kadar)
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
Harlı ateşte 8-10 dk kaynattım, çeyrek limon sıktım.
Yapılışı
Tepsiyi tereyağıyla yağlayın. Üstüne iki yufka yayın. Yufkaların araları yağlanmayacak. Sonraki katlara her kata biraz ceviz serperek tüm yufkaları kullanın. Yufka benim tepsime büyük geldi, düzgün şekilde ikiye böldüm. Tepsinize göre ayarlama yapın. Sonra baklavanızı istediğiniz gibi kesin. Fırın 150 C de ısıtın, üstü altın sarısı olana kadar pişirin.
En üste tereyağını eritip dökün. Aralardan tereyağı yufkalara girecektir.
Tatlı sıcak şerbet soğuk yada şerbet sıcak, tatlı soğuk olacak şekilde ıslatın. Bir gün bekletip tüketmek en iyisi. Afyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)