Yapım Aşamaları
Malzemeler
3 adet yumurta
120 gr toz şeker ( 1 su bardağı + 1/5 su bardağı toz şeker)
480 gr un ( 4 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı (silme) karbonat
1 su bardağı kadar kuru yemiş
Kuru yemiş olarak ben evde ne varsa kullandım. Kuş üzümü, badem, fındık, fıstık, antepfıstığı azar azar kalmış. Kuru üzüm de çok güzel olur. Çiğ badem, çiğ fındık kullanabilirsiniz.
Yapılışı
3 yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonatı karıştırın ki kekinizin her tarafı eşit kabarsın. Mikserle çırpmaya devam ederken unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonrasında elle yoğuracaksınız. Hamur katılaşacaktır. Hamur elinize yapışmayı bıraktığı an un eklemeyi kesebilirsiniz. İçine kuru yemişleri ekleyip hamura eşit dağılmasını sağlayın. Ben kuru yemişleri biraz kırıp ilave ettim. Badem ve fındıklar 2-3 parçaya bölündü.
Hamuru tepsiye uzun bir ekmek gibi şekil verip yerleştirin.
Daha önceden150 C de ısıttığınız fırında 45 dk pişirin.
Fırından çıkarıp keskin bir bıçakla ince dilimler kesip (1 cm kadar) fırın tepsisine tekrar dizin. Fırına tekrar koyup 15 dk daha kurumalarını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)