Aslında benzerini daha önce yayınlamıştım. Kereviz çorbası olarak ararsanız bulursunuz. Bu çorba sevgili GÜLHAN KARA ya ait. MAGGİ sponsorluğunda evime konuk olmuştu. Bu çorbayı hazırladı bize. Deneyen herkes çok beğendi. Kendisi meyane olarak MAGGİ nin bugünlerde piyasaya sürmeye hazırlandığı bir çeşni kullandı. Çeşni ile yapıp size tekrar ilerleyen günlerde tarifi vereceğim.
1 adet küçük boy kereviz (yapraklarıyla birlikte)
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
7-8 sap taze soğan
4-5 yaprak ıspanak
5 kaşık zeytinyağı
2 diş sarmısak
YAPILIŞI
Tüm sebzeleri minik minik doğrayın.
5 yemek kaşığı zeytinyağında doğranmış havuçları kavurun. Betakaroten açığa çıkacak, yağ turuncu renk alacak.
Kavrulan havuca 2 dk sonra kerevizi ekleyin. Bir kaç dakika kavurunca patatesi ilave edin. Sarmısakları minik doğrayıp tencereye atın.
Taze soğanı ekleyip, 2 dk daha kavurun. Ateş çok harlı olmasın, sebzeler yanmasın.
En son ıspanağı ekleyin.
Kaynamış 1 lt suyu sebzelerin üstüne dökün, 20 dk kadar kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirin.
Ayrı bir küçük tavada 2 yemek kaşığı dolusu tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı dolusu unu ilave edin, karıştırarak kavurun. Bir kaç dakika kavurmak yeterlidir. Çorbanın içine boca edin. Tekrar blenderla karıştırın yada telle pürüzsüz şekle gelene kadar karıştırın. Çorba bir kaç dakika kaynadıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)