Çok güzel bir yemek. Kolay, pratik, tadı mükemmel, sunumu şık bir yemek. Bu yemeği İzmit Outlet Center'da Evin Restaurant'ta yemiştik.
Malzemeler (3 Kişilik)
300 gr kıyma (yağsız dana-kuzunun da yağlı kısmını çektirin mümkünse)
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber
2 adet domates
3 adet sivri biber (mevsimi olmadığı için İglo'nun 3 renkli donmuş biberini kullandım)
Üzeri için
rendelenmiş kaşar peyniri,
kekik
Yapılışı
Soğanı rendeleyin, kıyma ve baharatlarla yoğurup yuvarlak köfteler yapın. Tek kişilik güveçlere köfteleri paylaştırın. Üzerine dilim doğranmış domates, biberleri yerleştirin. Üzerine kekik serpin.
güveçte köfte |
Yemeğimize su ve yağ koymuyoruz. 220 C ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.
kokusu burnuma geldi resmen eline sağlık :)
YanıtlaSil