kadayıflı pasta |
Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi
kreması için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket labne peyniri
Çilek sos:
500 gr çilek (püre yapılacak)
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası( istediğiniz kıvamı almazsa arttırabilirsiniz)
Kadayıf için:
250 gr tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
ceviz yada fındık kırığı
Yapılışı
Kedi dili bisküvileri borcama dizin. Krema malzemesini karıştırın, telle karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dk kaynatıp ocaktan alın. 2 dk karıştırıp ilk sıcaklığının gitmesini sağlayın. 1 paket labne peynirini ekleyip mikserde düşük devirde karıştırın. Kedi dili bisküvilerin üstüne ılık dökün. Ilık dökülünce bisküvileri yumuşatıp kek gibi olmasını sağlıyor.
Nişastayı yarım çay bardağı suda iyice karıştırın. Nişasta,püre yapılmış çilek, 5 yemek kaşığı toz şekeri soğuk şekilde çırpıp ocakta koyulana kadar pişirin. Ocaktan alınca karıştırarak soğutun, kremasının üzerine dökün.
1 yemek kaşığı tereyağında kadayıfı ince ince ufalayıp kavuralım. Altın rengi aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca çilek sosun üzerine dökelim. Üzerini fındık veya ceviz kırığı ile süsleyebilirsiniz. İsterseniz ara katlara da koyabilirsiniz.
kadayıflı pasta |
çok değişik hemen deniycem ellerine sağlık
YanıtlaSilooo süper görünüyor denemek lazım
YanıtlaSilooohhh mis gibi görünüyor valla ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil