Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu (tercihinize göre dana-kuzu kemik veya tavuk suyu)
yarım çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Tel şehriyeyi 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Üstüne 5 su bardağı kemik suyunu ilave edin( ağır gelirse yarı yarıya suyla karıştırabilirsiniz). 3-4 dk kaynatın. Kemik suyu sıcak veya soğuk olabilir. Sıcak olması size zaman kazandırır.
Ayrı bir kapta 1 tepeleme yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurta sarısını iyice çatalla yada telle çırpın. Pişen çorbanın suyundan 2-3 kaşık alıp meyanemize karıştırarak ilave edin. Bu karışımı ne kadar pürüzsüz hazırlarsanız çorbanız o kadar pürüzsüz, güzel olacaktır.
Meyaneyi yavaş yavaş çorbaya ilave ederken karıştırmaya devam edin. Çırpma teli ile karıştırmak çok iyi sonuç veriyor. Bir kaç dk daha pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)