Anneannemin çöreği |
Malzemeler
Taze Soğan (ince doğranmış)
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
aldığı kadar un
karbonat
2 yumurtayı çırpın, içine yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat, taze soğan ve göz kararı unu ekleyin. Hamur yumuşak olmalı. Az sıvıyağda, hafif ateşte pişirin. Çörekler ince olmalı, hamuru cıvık olmalı, kaşıkla ince bir şekilde dökülmeli, ağır ateşte pişirilmeli. Afiyet olsun.
çok merak ettim bende bu tazr lezzetleri severim hemen deneyip bloğumda yazacağım..
YanıtlaSilsevgiler
inşallah beğenirsin, yazını merakla bekliyorum :)
YanıtlaSilSevgiler
nefis gözüküyor, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor
YanıtlaSil