Erzincanlı bir komşum olduğundan daha önce bahsetmiştim. Komşumun yaptığı, benim de artık gözdem olan bir tarif.
Malzemeler
1 çay bardağı pilavlık bulgur
dereotu
maydanoz
pırasa yaprağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu veya 1 limon suyu
domates kurusu
biber kurusu( mevsiminde taze kullanılabilir)
1 yemek kaşığı Tat Köy Salçası
100 gr kavurma veya kırmızı et
tuz
tereyağı
Yapılışı
Dereotu hariç tüm malzeme düdüklü tencereye çiğden konulur. 25 dk pişirilir. Düdüklü tencerenin kapağı açılınca kıyılmış dereotu konulup 5 dk kapağı kapatılır. Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)