Bursamın meşhur süt helvası. Yapımı kolay, çabuk hazırlanıyor, en önemlisi de soğuması beklenmeden sıcak servis ediliyor. Lezzeti gerçekten güzel. Bursa'da muhallebicilerde hatta restoranlarda bulabileceğiniz bir tatlı. Bursa sevdalıları ziyaretlerinde mutlaka İskender kebabı gibi bu tatlıyı yemeden dönmüyorlar.
İnternette bir çok tarifi var. Ama en güzeli anneciğimin kendi tarifi:
2 kaşık tereyağını tavada eritin. Mutlaka tereyağı kullanmalısınız.
Yağ eriyince yarım çay bardağı ayçiçek yağı koyup 1 su bardağı ( silme) un ekliyoruz.
Unun kokusu gidene kadar 2-3 dk kavuruyoruz.
1 litre süt, 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz. Topakların dağılması lazım. Eğer dağılmadıysa pişince, mikserle yada blenderla çırpabilirsiniz.
Muhallebi kıvamındaki tatlımızı borcama döküyoruz.
200 C fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dilimleyip ılık servis ediyoruz.
Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilYumurta yokmu konulmuyor mu.
YanıtlaSil