/ }

16 Aralık 2013 Pazartesi

...VE GÜLHAN KARA VE MAGGİ İLE BEKLENEN BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ


Ayrıntıları bir başka yazımda yazacağım. Ama acilen fotoğraf bekleyen izleyicilerim için Maggi nin facebook sayfasında yayınladığı fotoğraf demetini ekliyorum. Harika bir organizasyondu. Bir gün önceden konuklarım için yolladıkları hediyeler ve pişirilecek yemeklere ait ürünler, 3 saat süren organizasyon süresince çok iyi ve kaliteli vakit geçirmemiz,  Gülhan Hanım'ın kendine hayran bırakan kişiliği,  sohbeti, hanım efendiği ve bilgisi, Gülhan Hanım'ın hediyeleri ve herkese tek tek imzalayarak sunduğu Çay Saati kitabı, Maggi Marka Müdürü Melike Hanım'ın ve Gülhan Hanım'ın güler yüzlülükleri... her şey için kendilerine teşekkür ediyorum. Konuklarım, benim ve ailem için çok güzel bir gün oldu. Umarım Gülhan Hanım'la tekrar bir araya gelmek nasip olur. Yarın Gülhan Hanım'ın yaptığı yemekler ve diğer fotoğrafları paylaşacağım. 

Sevgiler...

9 Aralık 2013 Pazartesi

Gülhan Kara ile Çay Saati :)




Bugün çok mutluyum! Benim için bir yarışmadan çok daha fazla şey ifade bir hediye kazandım. Mutfak eğitmeni, gurme yazar, yemek danışmanı Gülhan Kara evime gelecek ve benim mutfağımda yemek pişirecek. Ne büyük şeref bu benim için! Çok mutluyum. Bloğumda inşallah çok güzel fotoğraflar paylaşacağım :) Katılım şartlarına uyulursa bu hafta sonu buluşmanın gerçekleşmesi gerek. Benim için zamanı önemli değil sevinci yetti bana :)

TUKAŞ İle Lezzet Sihirbazları Yarıştı :)

İstanbul'da Optimum'da öncelikle başvurular alındı. Yemek tariflerimizi yazdık bilgilerimizi bıraktık. Seçilen 10 tarif yarı finalde yarıştı. 2 Kasım'da yapıldı yarışma. Ancak evimdeki tadilat sebebiyle bir türlü yazısını yazıp yayınlayamadım. 

Çocuklarla katılım çok zor oldu benim için. Yemeği evde yapıp götürmem gerekiyordu. Blog takipçilerimin hatırlayacakları bir pilavla katıldım yarışmaya. İlk 10 a girmiş olması benim için büyük mutluluktu. 

O gün pilavımı hazırladım. Eşim bir kaç saat izin aldı. Güzel bir organizasyon olmuştu. Beklediğim başarıyı yakalayamasam da benim için güzel bir olmuştu. Tukaş'ın ürünleri hakında bilgi sahibi olduk. Değişik yemek sunumları gördük. En çok sevindiğim ise Tukaş'ın içinde sadece domates olan bir salça ürettiğini öğrenmek oldu. Tuz ve katkı olmayan bu salça tamamen doğal evdeki yöntemlerle üretiliyormuş. Tukaş yetkilisi ''Siz evde az yapıyorsunuz, biz ise çok yapıyoruz, tek fark bu''diyerek açıkladı salçanın doğallığını. Dereceye giremeyenlere de'' Siz bizim gönüllü elçilerimizsiniz artık, tekrar görüşeceğiz'' diyerek gönüllerimiz aldı :) Ayrıca bize hediye ettikleri ürün paketi de bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyor, bu etkinliklerinin devamını beklediğimi belirtmek istiyorum.

Maalesef pilavımın fotoğrafı yok. Eşim bebeğimizle uğraşmaktan sadece bu kadar fotoğraf çekebilmiş. 





7 Aralık 2013 Cumartesi

Biscotti

Biscottiyi hepimiz biliriz. İsmen bilmeseniz de fırınlarda ve pastanelerde mutlaka görmüşsünüzdür. Kıtır kıtırdır. Tadı çok güzeldir. Yağ içermez. Bolca kuruyemiş vardır içinde. İşte bu güzel biscotti evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Kek yapmaktan bile daha kolay.





Yapım Aşamaları

Malzemeler

3 adet yumurta
120 gr toz şeker ( 1 su bardağı + 1/5 su bardağı toz şeker)
480 gr un  ( 4 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı (silme) karbonat

1 su bardağı kadar kuru yemiş

Kuru yemiş olarak ben evde ne varsa kullandım. Kuş üzümü, badem, fındık, fıstık, antepfıstığı azar azar kalmış. Kuru üzüm de çok güzel olur. Çiğ badem, çiğ fındık kullanabilirsiniz.

Yapılışı

3 yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonatı karıştırın ki kekinizin her tarafı eşit kabarsın. Mikserle çırpmaya devam ederken unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonrasında elle yoğuracaksınız. Hamur katılaşacaktır. Hamur elinize yapışmayı bıraktığı an un eklemeyi kesebilirsiniz. İçine kuru yemişleri ekleyip hamura eşit dağılmasını sağlayın. Ben kuru yemişleri biraz kırıp ilave ettim. Badem ve fındıklar 2-3 parçaya bölündü.



Hamuru tepsiye uzun bir ekmek gibi şekil verip yerleştirin. 



Daha önceden150 C de ısıttığınız fırında 45 dk pişirin. 


Fırından çıkarıp keskin bir bıçakla ince dilimler kesip (1 cm kadar) fırın tepsisine tekrar dizin. Fırına tekrar koyup 15 dk daha kurumalarını sağlayın.



4 Aralık 2013 Çarşamba

Zeytinli Sucuklu Baharatlı Akıtma

                                 


 Sabah kahvaltıları için çok güzel bir seçenek. Acil gelen misafire de çayın yanına kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi severek takip ettiğim Susam Çörekotu bloğundan aldım. Biz çok beğendik. Damak zevkinize göre malzemeleri değiştirebilirsiniz. Asıl tarif linki:



Benim biraz değiştirerek uyguladığım tarif:

2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı zeytinyağı
doğranmış zeytin
doğranmış sucuk
ezilmiş peynir (keçi peyniri kullanabilirsiniz)
baharat( birer çay kaşığı kırmızı biber-karabiber- kimyon-kekik-nane)


Yapılışı

Tüm malzemeyi (yağ dahil) karıştırın. Boza kıvamında akışkan bir hamur elde etmelisiniz. Mümkünse seramik bir tavaya yada teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup karışımdan bir kepçe dökün. Üstüne kapak kapatıp ağır ateşte iki tarafını da pişirin. Tarif için teşekkürler Susam çörekotu . Sevgiler...

3 Aralık 2013 Salı

Aşure

Muharrem ayının sonuna geliyoruz. Muharrem ayı boyunca yapılan aşurenin de son günleri. Hala yapmadıysanız bir kaç gün zamanınız var. 

Aşuremi ilk kez yalnız başıma yaptım. Her muharrem ayında annem gelir mutlaka aşuremi yapardı. Bu yıl  annemi beklemeden kendim yapmak istedim. Annemin aşuresinin tadını yakalayabildim çok şükür. Komşularımın da beğenisini kazandı aşurem. Bir de Ar-yıldız'ın her yıl yapılan aşure yarışmasında 1. lik aldım. Ar-yıldız'a çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir aşure tenceresi kazandım :))




500 gr aşurelik buğday
1 tas kuru fasulye (boncuk fasulye tercih edin)
1 tas nohut
500 gr kuru kayısı
500 gr kuru üzüm
50 gr çam fıstığı
3-4 adet karanfil
1 paket kuş üzümü (50 gr)
yarım çay bardağı pirinç 
1,5 kg toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi 

Süslemek için:
Fındık, ceviz, nar taneleri, tarçın, kuru kayısı


YAPILIŞI

Bir gece önce nohutu ve fasulyeyi üzerini geçecek kadar su dolu kaba koyun. Sabaha kadar şişsin. Buğdayı üzerinde nişastası kalmayana kadar, iyice temizlenene kadar (10 kez kadar) yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyun. Yaklaşık 45 dk arada karıştırarak, buğday taneleri patlayana kadar pişirin. Sonra buğday tenceresini ateşten alıp kapağını kapatın. Biraz sulu kalmış olmalı. Suyunu tamamen çektiyse ateşten almadan sıcak su ilave edin. Ateşten aldıktan sonra battaniye yada benzeri bir şeyle sarın ki sıcak dursun, şişmeye devam edebilsin. Sabah nohutu ve fasulyeyi tercihen düdüklü tencerede 30 dk kadar haşlayın. Aşureyi yapacağınız tencereye önce buğdayı koyun. Üzerini 5 parmak geçene kadar sıcak su ilave edin. İçine süzdüğünüz fasulye ve nohutu katın. Temizleyip bir kaç parçaya böldüğünüz kayısıları, kuru üzümleri ilave edin. Diğer tarafta kuş üzümlerini temizleyip az suda haşlayın ki siyah suyunu bıraksın. Bir cezvede 3-4 karanfili kaynatın. Karanfilin suyunu kullanacağız. Kaynamakta olan aşureyi dibi tutmaması için sürekli karıştırın. Pirinci ilave edip kaynatmaya devam edin. Kuş üzümlerini, karanfili kaynattığınız suyu, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Çam fıstıklarını koyun. Malzemeler piştikten sonra damak tadınıza göre toz şekerini ilave edin. Aşurenin suyunun az olduğunu düşünüyorsanız sıcak su her aşamada ilave edebilirsiniz. Toz şeker son aşamada konulup bir taşım kaynatıp aşure ocaktan alınmalı. Yoksa birden koyulaşmaya başlayacaktır. Aşurenizi dualar eşliğinde, bolluk bereket getirmesini dileyerek ocaktan alın, tabaklara paylaştırın. Üzerini iri çekilmiş ceviz, fındık, nar taneleri, tarçın, kuru kayısı ile süsleyebilirsiniz. Allah kabul etsin, afiyet olsun.


Kazandığım Hediyem :))




30 Kasım 2013 Cumartesi

Bursa'nın Süt Helvası


Bursamın meşhur süt helvası. Yapımı kolay, çabuk hazırlanıyor, en önemlisi de soğuması beklenmeden sıcak servis ediliyor. Lezzeti gerçekten güzel. Bursa'da muhallebicilerde hatta restoranlarda bulabileceğiniz bir tatlı. Bursa sevdalıları ziyaretlerinde mutlaka İskender kebabı gibi bu tatlıyı yemeden dönmüyorlar. 

İnternette bir çok tarifi var. Ama en güzeli anneciğimin kendi tarifi:


   
2 kaşık tereyağını tavada eritin. Mutlaka tereyağı kullanmalısınız. 


Yağ eriyince yarım çay bardağı ayçiçek yağı koyup 1 su bardağı ( silme) un ekliyoruz. 


Unun kokusu gidene kadar 2-3 dk kavuruyoruz.


1 litre süt, 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz. Topakların dağılması lazım. Eğer dağılmadıysa pişince, mikserle yada blenderla çırpabilirsiniz.


Muhallebi kıvamındaki tatlımızı borcama döküyoruz. 


200 C fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dilimleyip ılık servis ediyoruz. 

15 Kasım 2013 Cuma

Lezzet Katları

''Ben bunun tadını tahmin edebiliyorum'' demeyin bence. Süper bir tarif bu. Çok aradım ama hiç bir yerde bulamadım bu tarifi. Zira adını bilmiyorum tarifin. Bana yıllar önce bir teyzem tarif etmişti. Gerçekten çok lezzetli. Sosun bol sulu olmasına çok dikkat edin. Ama sakın su ilave etmeyin. Ayrıntılar tarifte :)

AŞAMALARIYLA TARİFİMİZ

Un, su, tuz ile ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. 

Bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde normal yufkadan biraz daha kalın yufka açıyoruz. Kalınlığı lavaş gibi olmalı. 


Eti az sıvıyağda kavuruyoruz. İnce doğranmış sivri biberleri ekliyoruz.


Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişiriyoruz. Domatesler sulu ise yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. Domates sulu değilse hazır satılan domates suyu yada sulandırılmış salça ekleyebilirsiniz. 


Yufkaların hepsini önceden hazırlamalısınız. 8-10 adet yeterlidir. 


Sosumuz ve yufkalarınızı ocağın yanına alın. Şimdi çok seri olmalısınız. İlk yufkayı pişirin,  servis tabağına alıp üstüne sosu yayın. O sırada yeni yufkayı acil tavaya yerleştirin. 

Yufkayı pişirmeye başlamadan önce tavanızı harlı ateşte 2 dk kadar ısıtmalısınız. Yufkayı yayınca kısa sürede (10 sn kadar) bir tarafı pişer diğer tarafı acil çevrilmelidir. Kıtır kıtır olmasın yufkalarınız.


Tüm yufkaları bu şekilde kat kat pişirip sosu yayın. 



En üst kata sos koymayın. Tereyağı sürün. Kaç porsiyon istiyorsanız keskin bir bıçakla bölün. Sıcak sıcak servis edin

14 Kasım 2013 Perşembe

EKMEK BÖREĞİ



Çok güzel bir tarif vermek istiyorum. Yine kolay bir tarif. Hazır ekmek hamuruyla da hazırlayabilirsiniz. Ya da ekmek hamurunu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ben kendim hazırlamayı tercih ediyorum.

Un, ılık su, bir paket instant maya, tuz ile yumuşak ele yapışan bir ekmek hamuru yapın. Mayalandıktan sonra yağlanmış tepsiye alıp elinizle mümkün olduğunca inceltin. Ellerinizi de yağlayın ki yapışmasın. 



Hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Her şey kullanabilirsiniz. Peynirli olabilir. Kaynamış patatesi rendeleyip baharatlarla karıştırıp kullanabilirsiniz. Benim hazırladığım iç:

200 gr kadar kıyma
1 rendelenmiş domates
3-4 adet sivri biber
1 adet küçük patlıcan
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates-biber salçası

Kuru soğanı ince ince doğrayın. Kıymayla birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. İnce doğradığınız sivri biberleri ilave edin. Salçayı ekleyin. Ardından domates rendesini ve küçük külper halinde doğranan patlıcanı katıp hafif ateşte pişirin. Domates sulu değilse 1 kahve fincanı su ekleyebilirsiniz.


Hamuru rulo şeklinde sarın.


Yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Kalıbı unlamayın. Sadece yağlamanız yeterli. 


İnce dilimler halinde kesip sıcak servis edin. 


13 Kasım 2013 Çarşamba

Kasefe Tatlısı (Erzincan Yöresi)

 Erzincanlı komşum sayesinde öğrendiğim bir başka tarif. Basit ama çok güzel bir tarif. 

  • İstediğiniz miktar kuru kayısı
  • Toz şeker
  • su

Yapılışı
Kuru kayısıyı yıkayıp tencereye koyun. Üstüne toz şekeri ilave edin. Kayısıların üstüne çıkacak kadar su ilave edip pişmeye bırakın. Suyu azalıp kayısılar yumuşayınca ateşten alın. Üstüne ceviz kırığı koyup servis edin. 

Erzincan yöresinde bu tatlının üzerine tereyağı kızdırıp dökerler. Ama ben böyle daha çok sevdim. 

Erzincan'a has kuru kayısı

11 Kasım 2013 Pazartesi

Kırmızıbiber Salatası

Bursa'da yağ biberi denir. Ama İstanbul'da yağ biberi dediğim için garipseyen çok olmuştur. Ben de artık kırmızı biber diyorum :)

Sunum açısından sofrada hoş duruyor. Size fikir olması açısından yayınlıyorum. Közlenmiş kırmızı biberleri dilimleyin. Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp maydanoz ya da dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.

Hoşgeldin Kasım....

4 Kasım Sabahı...

Bu gün İstanbul'da sanki yağmur öncesi bir hava var. Hafif rüzgarlı. Soğuk değil tam sonbahar havası hatta. Oğlumla parkta vakit geçirdik. Sanırım son güzel havalar. Her fırsatta parka götürüyorum oğlumu. Kışın eve tıkılıp kalacak nasılsa bol bol oynasın son güneşten faydalansın istiyorum.


Yapraklar dökülüyor. Görüntü hem güzel hem hüzünlü biraz. Ama kışı da özledik sanırım. Ülkemdeki mevsimlerin hepsinin yeri ayrı, dört mevsimi de çok seviyorum.


9 Kasım 2013 Cumartesi

Osmanlı Pilavı

       1 yıl kadar önce denediğim bir  pilav. Tarife sadık kalırsanız çok güzel bir pilav çıkıyor ortaya. Hatta yanına 2-3 çeşit salata, bir zeytinyağlı ile mükemmel bir davet sofrası bile kurabilirsiniz. Eminim herkes çok beğenecektir.






  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4-5 adet kök ıspanak
  • 2 adet havuç

    Yapılışı

  • Köfte malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun.
  • Minik köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri kızgın yağda kızartın.
  • Havucu rendeleyin, ıspanakları küçük küçük doğrayın, her ikisini ayrı yerlerde soteleyin.
  • Ayrı bir tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  • Yıkanmış pirinci ekledikten sonra kavurun.
  • Üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve pilav pişene kadar karıştırmadan bekleyin.
  • Pişen pilavı ikiye bölün.
  • İkiye ayrılmış pilavın birini ıspanakla, diğerini ise havuçla karıştırın.
  • Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteleri koyun.
  • Üzerine havuçlu pilavı, en üste ıspanaklı pilavı yerleştirin ve bastırın.
  • Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

8 Kasım 2013 Cuma

Abana Yapraklı Ekmek

Gittiğim yerlerin değişik yiyecekleri, adetleri ve diğer gördüğüm değişik şeyleri denemeyi, fotoğraflarını çekmeyi seviyorum. Abana da güzel, farklı bir yer. Sadece orada gördüğüm bu ekme de öyle. Tava ekmeği aslında. Odun fırınında pişiyor, küçük tepsi benzeri bir metal kapta. Altına asma yaprağı üstüne hamuru koyup öyle fırına veriyorlar. Asma yaprağının o hoş kokusu ekmeğe geçiyor. Ekmeğin unu da beyaz un değil tabi ki. Eğer yolunuz düşerse mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Kastamonu 'da çok vakit geçirmedim, orada var mıdır bilemiyorum ama Abana'da her fırında bulabilirsiniz. 

Sizin yörenizde de değişik, yayınlamamı istediğiniz yiyecekler yada başka bir şey varsa fotoğrafını gönderin, hikayesini anlatın, yayınlayalım. 



7 Kasım 2013 Perşembe

Erzincan Ekşili Çorba

Ne zamandır yayınlamak istediğim bir tarifti. O kadar çok tarif birikti ki. Hepsini sizinle bir an önce paylaşmak istiyorum. Benim minik oğlum 20 aylık oldu. Ondan bulabildiğim vakitlerde artık bloğuma daha çok zaman ayırmak istiyorum.  Zira bilgisayarı ne zaman elime alsam, gelip tuşların üstüne oturuyor, yüzü bana dönük, gülüyor, türlü tatlılıklar yapıyor :) 

Erzincanlı bir komşum olduğundan daha önce bahsetmiştim. Komşumun yaptığı, benim de artık gözdem olan bir tarif. 

Malzemeler

1 çay bardağı pilavlık bulgur
dereotu
maydanoz
pırasa yaprağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu veya 1 limon suyu
domates kurusu
biber kurusu( mevsiminde taze kullanılabilir)
1 yemek kaşığı Tat Köy Salçası
100 gr kavurma veya kırmızı et
tuz
tereyağı



Yapılışı

Dereotu hariç tüm malzeme düdüklü tencereye çiğden konulur. 25 dk pişirilir. Düdüklü tencerenin kapağı açılınca kıyılmış dereotu konulup 5 dk kapağı kapatılır. Sıcak servis yapılır. 


31 Ekim 2013 Perşembe

Anneannemin Çöreği

Anneannem küçüklüğümden beri çok güzel çörekler hazırlar. Kimsede yemedim bu güne kadar. Anneannem Yunanistan muhaciridir. Yunanistan'da doğmuş, büyümüş, hatta annem bile Yunanistan'da doğmuş. Pirinçli böreği, çörekleri daha çok oralara ait yemekler. Böreğin pirinçlisi olur mu demeyin, onu da yayınlarım inşallah. Olur, hem de çok güzel olur :)


Anneannemin çöreği



Malzemeler

Taze Soğan (ince doğranmış)
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
aldığı kadar un
karbonat


2 yumurtayı çırpın, içine yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat, taze soğan ve göz kararı unu ekleyin. Hamur yumuşak olmalı. Az sıvıyağda, hafif ateşte pişirin. Çörekler ince olmalı, hamuru cıvık olmalı, kaşıkla ince bir şekilde dökülmeli, ağır ateşte pişirilmeli. Afiyet olsun.

10 Ekim 2013 Perşembe

Philips LCD TV 42PFL7665H Deneyimlerim #markaelçisiyim




 Merhaba bugün size televizyonumdan bahsetmek istiyorum.

Kullandığım model Philips LCD TV 42PFL7665H Öncelikle Televizyonumuz çok estetik.Evimizde kullandığımız bir elektronik eşyanın eve estetik katması da benim için çok önemli. Genel özelliklerinden bahsetmem gerekirse.
Ekran Boyutu 42 inch (107 cm)
Aspect Ratio 16:9 Widescreen
Parlaklık 450cd/m2
Kontrast 500.000:1
İzleme Açısı 176 derece
Sistem Pixel Precise HD
Panel LED Teknolojisi
Tepki Süresi 2ms

Televizyonumla kablosuz olarak internete bağlanabiliyor , hdmı kablo ile bilgisayarımı televizyona bağlayabiliyorum.
Anten ve uydu girişleri var ikisinide aynı anda bağlayabiliyorum.




giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri