Muhtemelen değişik bir tarif arayışı sizi bu makaleye attı ama baştan belirteyim epey meşakkatli bir tarif :)
8 adet tavuk kanat ( ben evde kanat olduğu için kanatla yaptım isterseniz but da kullanabilirsiniz )
2 adet portakal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
Yağsız olsun isterseniz derilerini çıkartsanızda olur ( ben çıkartmamayı tercih ettim ) kanatları tavaya dizip üzerine portalakkaları küp küp doğrayıp sıvı yağı gezdirip bir su bardağı sıcak suyu ekleyip 20 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatın,
Tavukları tavadan süzdürerek çıkarıp tepsiye dizin portakallar tavada kalsın , tavada kalan porkalların ezip süzgeçden geçirerek posasını ayıklayın kalan sosun içerisine şekeri margarini ekleyip eritin sosu tavukların üzerine sürer gibi yayın , sonra tavuklara karabiberi gezdirin fırına verin pişme süresi 180 derecede 10 12 dk kadar. Portakallı sosda şeker olduğundan çabuk yanabiliyor fırında fazla bırakmamanızda fayda var.
Afiyet olsun.... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)