20 Mart 2015 Cuma
Erişteli , Mercimekli Tavuk Çorbası
Grip salgını olan şu soğuk günler için bol vitaminli bir çorbayla güne başlamak istedim aklıma bu tarif geldi , oldukça besleyici ve lezzetli bir tarif , mercimek tavuk çorbasında nasıl olur diye ilk yaptığımda tedirgin olmuştum fakat çok yakıştı deyecekseniz şimdiden afiyet olsun , sormak istediğiniz birşey olursa yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
1 ader tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mercimek
1 su bardağı erişte
bir tutam nane , pul biber , karabiber , tuz
Önce iki kaşık terayağını tencerede eritip üzerine unu ekleyip kavuralım , un kokusunu verince 5 su bardağı soğuk su ekleyelim ( neden soğuk su? çünkü topaklanmış unlar soğuk suyla daha iyi açılıyor ) suyu ekleyip topakları karırtırarak açtıktan sonra mercimek ve tavuğu ekleyelim ben tavuk göğsünü bütün olarak ekleyip haşlanınca didikliyorum , çorba kaynayınca altını kısalım mercimekler pişmeye yaklaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim , mercimekler pişince erişteleri ekleyelim ( ben kesme erişte ekledim fakar evdeki malzemeye före tel veya arpada eklenebilir ) tekrar ara ara karıştırarak 10 dakika daha kaynatalım erişteler piştiyse baharatları ekleyip tavuk göğsünü didikleyip altını kapatabiliriz. Ben kendi tabağıma birkaç damla limon suyuda ekliyorum .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)