Çok sevdiğim bir tarif. Doğum günü tariflerimiz hala bitmedi :)) Aceleyle yapıldığı için kusursuz olmadı ama tadı çok güzeldi.
MALZEMELER
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yumurta beyazı
1 küçük su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 küçük kase yoğurt
Sarmısak
Pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Bulguru derin bir kaba alın. Üstüne kaynar su döküp bir kapak kapatın. Su bulgurun 1 parmak üstüne çıkacak kadar olmalı. Fazla olursa çamur gibi olur, zor toparlanır. 15 dk kadar bekletin.
Bulgur şişince ve biraz ılınınca yumurta beyazını koyun. Unu yavaş yavaş ekleyeceğiz. Tuz ekleyin. Güzelce yoğurun. Minik minik köftecikler yapacağız. Yuvarlanmıyorsa ihtiyaca göre az su yada un ekleyebilirsiniz. Tüm hamuru minik köftecikler yapıp tepsiye dizin.
2 lt kadar su kaynatın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Bulgur köftelerimizi 3-5 dk kadar haşlayın. Servis kabına alın. Üstüne yoğurtlu sarmısak yapıp dökün. Az sıvıyağı kızdırıp pul biber koyun. Üstüne dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)