Pratik bir o kadarda lezzetti bir tarif ve görsel olarakda sofraya renk katıyor. Muz çikolata ve kremşanti çocuklar için çok cazip lezzetler bende kızımı sofraya çekebilmek için arasıra menüye ekliyorum. , aslında muzlu pastadan çok farklı bir tarif değil fakat muzlu pastada muzun kararma ihtimali olduğundan bu tarifdede muz üstte olunca son anda koyulabiliyor olması açısından bunu tercih ediyorum.
Gelelim hazırlanışına ;
Hamuru İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
2 muz
Öncelikle üç adet yumurtayı geniş bir kaba aldıktan sonra şekerimizi de ilave ediyoruz. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırptıktan sonra yarım su bardağı sıvı yağımızı ve bir su bardağı sütümüzü ilave ediyoruz. Daha sonra unumuzu, kakaomuzu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz varsa kare kek kalıbını yağlayarak 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi 40 dakika kadar pişiriyoruz bu pişme esnasında kremşantiyi ve soğuk sütü bir kapta çırparak buzdolabında beklemeye alıyoruz.
Kekimiz iyice soğuyup şantimiz buzdolabında krem kıvamını alınca keki dilimleyip üzerine şantiyi yayalım en son servis ederkende muzları dilimleyip üzerine dizelim.
iki püf noktası var biri krem şantiyi mutlaka soğuk sütle yapmak diğeri kek iyice soğumadan şantiyi ilave etmemek.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)