Aslında epeyde pratik bir tarif.
Malzemeler
- 4 bardak buğday
- 1 adet tavuk göğsü
- 5 bardak sıcak su
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tat köy domates-biber salçası
- 1 tutam kırmızı pul biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
-Buğdaylar bol suda ovalayarak üst kabukları çıkana kadar 2-3 sefer yıkanır.-Tencereye yıkanmış buğdaylar konur üzerine 2 3 parmak geçicek kadar su ilave edilir kaynatılır,
-Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak 2 saat kadar bekletilir buğdayların şişmesi sağlanır.
-Ayrı tencerede 1 bütün tavuk haşlanır.
-Haşlanmış tavuk parçalara ayrılır.
-Buğdaylar şiştikten sonra üzerine tavuk suyu ilavesi yapılır ve altı açılarak kaynatılır.
-İyice piştikten sonra içine tavuk parçaları ilave edilir. Bir süre daha kaynatılır.
-Tavada tereyağ eritilir .Soğan minik doğranır ilave edilir. Pembeleştikten sonra tuz ve kırmızı pul biber salça ilave edilir. Keşkeğin üzerine dökülür ve kapağı kapatılarak bir müddet dinlendirilir.
. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)