1 kg kadar ıspanak
2 adet soğan
Zeytinyağı
1 kg Sinangil Un
su
tuz
Yapılışı
Aslında bu börek ölçülü malzemeyle yapılmaz. Ama aşağı yukarı malzemeleri yazdım. Un, su,tuz ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Mümkünse yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Bezelere ayrılır. Her bir beze unlanıp mümkün olduğunca ince açılır. Diğer tarafta ıspanak temizlenip yıkanıp doğranır. Soğalnar yemeklik doğranır. Ispanakların suyu sıkılıp başka kaba alınır. Soğanla karıştırılır. Yufka zeytinyağı ile hafifçe yağlanır. Ispanak -soğan karışımı konulup iki taraftan içe doğru hafif buruşuk şekilde yuvarlanır.Üstü de hafif yağlanıp 200C fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)