SALÇA Soslu MANTI
1 Kg un
1 Yumurta
1 çay bardağı sıvı Yağ
1 kaşığı silme Tuz Tatlı
Aldığı kadar su
150 gr tereyağ
2 kaşığı salça Yemek
İçi İÇİN
250 Gr kıyma
1 Büyük Baş kuru soğan
YAPILIŞI :
Un , Yumurta , sıvıyağ , Tuz , suyla sertçe BİR hamur yapıyoruz.Hamuru 1 Saat dinlendiriyoruz , yufkayı açıyoruz Küçük karelere kesiyoruz , kıymanın içine soğanı rendeliyoruz , karelerin uzerine diziyoruz ve kapatmaya başlıyoruz , kareleri Iki tarafından tutup sıkıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz , ocağın üzerinde altları pembe olana dek Ağır ateşte çevire çevire pişiriyoruz.Sonra tencereye 2 Yemek kaşığı tereyağı ve 2 Yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz . Suyunu koyup kaynatıyoruz , mantıları ilave Edip kaynamaya bırakıyoruz . Mantılar pişince Delikli kepçeyle tabağa alıp , arzuya edat Yoğurt dökebilirsiniz . Uzerine tereyağı , Nane , pul biber gezdirip servis ediyoruz .
Nefis gorunuyor valla, ellerine sagli!! Yarismada basarilar diliyorum. Hollandadan sevgiler. Takiptesiniz:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim! Beni çok mutlu etti mesajınız:) Ben de size yarışmada başarılar dilerim. Harika bir bloğunuz var.İkimize de bol şans!
YanıtlaSilmerhaba günaydın.
YanıtlaSilziyaretiniz için çok teşekkürler.
her zaman beklerim...
evet Gelibolu güzeldir,eşiniz haklı küçük ama her bir karış toprağı şehit kanıyla yoğrulduğu için bir güne sığmaz.
sevgiler selamlar....
inşallah görmek nasip olur....
arkadaşım oylama başlayınca mesaj at oyunu vereyim.
YanıtlaSilbaşarılar canım.
Esmanurcuğum çok teşekkür ederim:) Oylama açıldı arkadaşım.
YanıtlaSil