Bu tarifi bir arkadaşım yollamıştı. Sağolsun maille tüm yapım aşamalarını fotoğraflayıp göndermiş ama kendi çekmediğim fotoğrafı yayınlamadığım için, sadece deneyip son halini görüntülediğim kareyi görebiliyorsunuz. En kısa sürede tekrar deneyip tüm aşamalarını çekeceğim.
TENCEREDE FİNCAN KEK
1 Yumurta
1çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı Sinangil un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Bütün malzeme çırpılır, 6 adet çay fincanı yağlanır.Karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(isterseniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz) Bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dökün ve ağzı açık kaynamasını bekleyin,kaynayınca tencerenin kapağını kapatın,ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişirin,altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.
NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamaması için temiz bir bez yada kağıt havlu koyun.
Sünger gibi, top keklere çok benzeyen bir kek ortaya çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)