2 Ocak 2010 Cumartesi
Pizza (Sinangil'le)
Bu pizzayı yiyip de beğenmeyen olmadı bu güne kadar. Denemenizi tavsiye ederim. Tüm hamurişlerimde SİNANGİL Un kullanıyorum. Annem de ben küçükken bile özellikle Sinangil Un satınalırdı. İnsanın annesinden gördüğü bazı markaları değiştirmesi mümkün olmuyor. Bir de güzel sonuçlar elde ediyorsan, nasıl değiştirebilirsin ki:)
Genelde herkes sever pizzayı. Hamurunu güzel yaparsanız üstünü istediğiniz gibi süsleyin. Çok keyiflidir yapması. Yemesi de ayrı keyif tabi ki :D
malzemeler
1/2 kg un
1 su bardağı süt
1 paket dr oetker maya(küçük yeşil paket)
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta
tuz
yapılışı
Sütü biraz ısıt. Unu kaba koy, içine mayayı, tuzu koy, karıştır, sütü, yumurtayı, çiçekyağını ekle. Unun kalanını azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yap. Poğaça hamurundan bile yumuşak olacak, eline yapışmayı bırakınca un eklemeyi bırakabilirsin. Tepsiyi yağla çiçek yağıyla, hamurun yarısını incecik bir hamur şeklinde koy, incecik olsun epey kabarıyor çünkü. Üstüne sulandırılmış salça yada sulandırılmış ketçap sür(ben ketçabı tercih ediyorum). Üstünü istediğin malzemelerle süsle. Mantarları haşlamadan koyacaksın(hep soruyorlar bana ) 15-20 dk fırında 180 C de pişsin, fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı koy üstüne, 5-10 dk kızarana kadar pişir. Kaşarı sonra koy ki yanmasın. Afiyet olsun:D
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSil