2 Ocak 2010 Cumartesi
Orman Kebabı
Bu yemeği misafirlerime hazırladığım için maalesef son hali elimde yok. Bu fotoğrafta gördüğünüz aşamadan sonra 20 dk kadar fırında kızarıyor. Harika bir yemek.
Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu eti
- 100 g Sana
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 havuç
- 1 demet dereotu
- 1 çorba kaşığı kekik
- 4 orta boy patates
- 2 domates
- 100 g dolmalık biber
- 1 bardak ayçiçek yağı
- 4 bardak su
- Tuz
Soğanları ince ince doğrayın. Havuçların kabuklarını kazıyıp doğrayın. Domatesleri dilimleyin. Dolma biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın.
Bir tencerede Sana yağını eritin. Etleri koyup 5?10 dakika kavurun. Etler kavrulunca soğanları katıp 2 dakika daha kavurun. Unu eleyerek katıp bir kaç kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatın. Yarım saat pişirin. Havucu ilave edip yarım saat daha pişirin.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Patatesleri kızartın.
Fırına dayanıklı bir kaba önce etleri yerleştirin. Üstüne patatesleri yayın. Kekik ve dereotunu serpin. Domates ve biber dilimlerini yerleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında domates ve biberler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)