Malzemeler
2,5 su bardağı Sinangil Un
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya( 10 gr lık)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
İçi için
Beyyaz peynir / Haşlanmış patates/ Tahin pekmez karışımı / Tahin-tozşeker karışımı
Eritilmiş tereyağıÜstü için
1 yumurta sarısı
Susam-çörekotu
Yapılışı
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Malzemeyi 8 bezeye ayırıp teker teker unlayıp açın. Mümkün olduğunca ince açmaya çalışın. Ama mayalı hamur olduğu için yufka inceliğinde olmayacaktır. Eritilmiş tereyağı ile içini yağlayın. İstediğiniz içi koyup yufkayı bir ucundan tutup yuvarlayın. Uzun sopa gibi görünüm elde edeceksiniz. Bir ucundan tutup yuvarlayın. Unlamadan üstünden oklava ile geçip inceltin. Üstüne yumurta sarısı sürüp, susam çöreotu serpin, Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 200C fırında pişirin.
Tuhurje'yi denedim ve ailecek çok beğendik. Bloğumda da yayınladım. Ellerine sağlık sevgili Ebru. Bu arada hayırlı olsun =) Sacide teyzeme selamlar.
YanıtlaSil