13 Temmuz 2010 Salı
Pizza (Pideden artan hamurla yapıldı)
1/2 kg un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket granül maya
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
Üstü için;
Sucuk, kaşarpeyniri, sivri biber, domates
Kıymalı pide tarifinden hamurum arttı. Ben de tek kay yaydım minik epsime, arasına beyaz peynir koydum. Bir kat daha yaydım. Niyetim aslında bu şekilde poğaça tadında olması için pişirip dilimlemekti. Ama üstüne kırmak için yumurtam olmadığını farkedince pizzaya dönüştü:) İki kat pizza da hiç fena fikir değilmiş. Aradaki peynir de güzel bir tat verdi. Pizzayı her zamanki gibi pişirdim, fırından almaya 5 dk kala kaşarını serptim. Böylece kaşar peyniri kızarmamış oldu.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel görünüyor. Artan hamuru değerlendirmek adına da iyi olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgili kardeşim, güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Hayırlı günler dileğiyle, Allah'a emanet ol inşallah.
YanıtlaSil