8 tırtıl için gerekli malzeme
Hamuru için:
200 ml süt
60 g tereyağı veya margarin
500 g un
1 paket kuru maya
30 g şeker
1 vanilya şeker
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1 yumurta (büyüklüğü: M)
1 yumurta akı(büyüklüğü: M)
100 g kuru üzüm
500 g un
1 paket kuru maya
30 g şeker
1 vanilya şeker
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1 yumurta (büyüklüğü: M)
1 yumurta akı(büyüklüğü: M)
100 g kuru üzüm
üzeri için: 1 yumurta sarısı (büyüklüğü: M)
1 yemek kaşığı süt
16 kuru üzüm veya damla çikolata
1 yemek kaşığı süt
16 kuru üzüm veya damla çikolata
1
ön hazırlık: tüm malzemeleri ölçülerine göre tart ve fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştir.
2
mayalı hamur: Sütü ısıt, tereyağı veya margarini ılık sütün içinde erit. Unu ele ve kuru maya ile iyice karıştır. Üzümler dışınde diğer tüm malzemeleri ve süt yağ karışımını un ve mayalı karışıma ekle ve mikserin hamur yoğurma telleri ile önce yavaş sonra en hızlı kademede 5 dakika boyunca hamur oluncaya kadar yoğur. Hamurun üzerini kapat ve mayalanmasını bekle.
3
Fırını ısıt. Hamuru unlanmış tezgahın üzerinde el ile tekrar kısaca yoğur ve bu esnada kuru üzümleri hamura ekle. Hamuru 8 eşit parçaya kes. Her parçayı tekrar 5 eşit parçaya kes. Her parçayı top şeklinde yuvarla ve tepsiye birbirine yapışık şekilde yerleştir. Tırtıllarını 15 dakika tepside mayalandır.
Elektrikli fırın: 180°C
Turbo fırın: 160°C
Turbo fırın: 160°C
4
Yumurta sarısını ve sütü karıştır ve tırtılların üzerine fırça yardımı ile sür. Her tırtılın baş tarafına 2 adet kuru üzüm veya damla çikolata tak (göz için).
5
Tepsiyi fırının orta gözüne sür.
Pişme süresi yaklaşık 25 dakika
Pişme süresi yaklaşık 25 dakika
Not: benimkiler kahverengi oldular, çünkü ben hamurun içine üzüm yerine damla çikolata koydum ve sonradan eklemedim en başında koydum...
Canım çok güzel, çok teşekkür ederim tarif ve fotoğraf için :) Çok şirin görünüyorlar :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim tatlım :))
YanıtlaSil