17 Nisan 2011 Pazar
Etli Kuru Patlıcan Dolması
Kuru patlıcan dolmasını daha önce hiç denememiştim. Baharı yaşadığımız şu günlerde organik bir markanın ürünü indirime girmiş diye görünce bir paket aldım. Paketin üzerindeki tarifte zeytinyağlı tarif vardı. Ama ben kıymalı denemek istedim ve sonuç gerçekten harika oldu.
Kuru Patlıcan Dolması
1 su bardağı pirinç
12 adet kuru patlıcan (15 dk kaynayan suya atıp haşlanacak)
1 adet orta boy soğan
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası (biber salçası da koyarsanız çok güzel olur)
Maydanoz
pul biber, tuz, karabiber (arzu ettiğiniz kadar)
Yapılışı
Öncelikle 15 dk kadar patlucanları haşlayın. Sonra tüm iç malzemeyi karıştırıp patlıcanları doldurun. İki patlıcanın ağzını birbirine geçirip tencereye yerleştirin. Yada patlıcanın ağzını kapatır gibi birbirine yapıştırın. Tencereye ağızları üste gelecek şekilde dizin. Sonra 45-60 dk arası pirinçler iyice pişene kadar pişirin. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
off süper bir görüntü, ellerine sağlık
YanıtlaSil