/ }

19 Ocak 2013 Cumartesi

AR-YILDIZ'DAN MUHTEŞEM HEDİYE /BİTİŞ 8 ŞUBAT

Bloğumda uzun süredir kampanya yapmıyordum. Ar-yıldız'ın bir çok yarışmasında dereceye girdikten sonra, kampanya yapma isteğimi kendilerine ilettim, beni kırmadılar. 

Ar-yıldız'ın bir çok ürününü kullanıyorum. İki tencere setim, iki çaydanlık setim ve sahan setim var. Ürünleri gerçekten çok kaliteli. 11 yıl önce aldığım tencere setimle şimdiki tencere setleri arasındaki tek fark; dizaynı. Kaliteden asla ödün vermiyorlar. Bir sorununuz, sorunuz olursa mutlaka kendilerine ulaşın, hemen cevap veriyorlar. 

Artık çok özel imkanlarla bu güzel ürünleri satın alabileceğiniz bir mağaza var. 





Ayrıca havale ile alışveriş yapabiliyorsunuz. Havale bildirimi siteden yapılabiliyor.

Alışverişlerinizden puan kazanıp gelecekteki alışverişlerinizde harcayabiliyorsunuz. 

Sevdiklerinize hediye edebiliyorsunuz. Hediye paketi ve hediye notu ekleyebiliyorsunuz. Faturayı da kendi adresinize isteyebiliyorsunuz.

Kalite değişmiyor ancak ürünleri çok çeşitli, şık, modern.











Kampanyamızda Hediyemiz

1 kişiye Viole Çaydanlık


Kampanya Şartlarımız




Facebook, twitter yada bloğunuzda kampanyayı paylaşırsanız seviniriz. 

Naçizane bloğumu takibe alırsanız sevinirim :)

Son olarak facebook, twitter profil linkinizi yorum olarak bırakın. 

Kampanyamız 8 Şubat'ta sona erecektir. 
Kargo; firmamız tarafından karşılanacaktır.

Not: Eğer mail adresinizi yorum olarak yazmak istemiyorsanız mailinizi
 hayatdevamederken@hotmail.com
adresine gönderebilirsiniz. 


16 Ocak 2013 Çarşamba

Cevizli Kolay Kurabiye

Çok güzel ve basit bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Arkadaşımdan aldığım bir tarif. Kurabiyeleri de arkadaşım yapmış. Tadına bakınca çok beğendim. Ağızda dağılıyordu, biraz kıtırdı. Ama asıl tarifte hafif pembe olması gerekiyormuş. Ben bu halini daha çok sevdim. 



Malzemeler

250 gr tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri 
3 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (fındık ya da badem de olabilir)

Piştikten sonra bulamak için:
pudra şekeri, tarçın karışımı

Tüm malzemeyi karıştırıp set bir hamur elde edin. Şekil verip 180 C fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra ılıkken bir tasa koyduğunuz pudra şekeri tarçın karışımına bulayıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.


13 Ocak 2013 Pazar

Ispanaklı Boşnak Böreği

Babam boşnak olduğu için börek bizde sıkça yapılır. Annem küçük yaşta evlenmiş. Rahmetli babaannemin yanında börek konusunda çok iyi yetişmiş. Harika börekler yapar canım annem. Ben ondan uzak olduğum için bazen kendim açıyorum. Tadı anneminkine epey yakın. Ancak hala muntazam yufkalar açamıyorum :) 

Annemin bloğuna göz atmak isterseniz:


Öncelikle un, su, tuz ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Sonra iç malzememizi hazırlıyoruz. Oğlum için çeşit olması açısından bir yufkayı kıymalı yaptım. Siz de çeşitlendirme yapabilirsiniz. İç malzemede kıyma-soğan, kara kabak-soğan, patates-soğan yada ıspanak-soğan kullanabilirsiniz. 





Sonra yufkamızı yerinizin müsaitliğine göre açın. Benim küçük bir sofram var. Annemin sofrası çok büyük olduğu için rahatça açabiliyor. Açtıktan sonra çok ince olmazsa dert etmeyin. Üzerini zeytinyağı ile yağlayın. 



Sonra fotoğraftaki gibi yufkayı açıp kapatarak yağı yaydırın. Bu yaydırma işlemini mutlaka bu şekilde yapın. Başka bir araç kullanarak yaydırırsanız çok yağlı bir böreğiniz olur. Bu şekilde yağı en az kullanmış olursunuz. İç malzemeyi yaymadan yufkanın her yanından hafifçe dışa doğru çekin. Böylece yufkanız biraz daha incelecektir. 



Böreğin iç malzemesini yufkaya yayın. Patates veya ıspanaklı börek yaparken mutlaka suyunu sıkıp, malzemeyi yayın. İki tarafından da içe doğru çok sıkı olmayacak şekilde sarın. 


Tepsiyi yağlayıp börekleri yerleştirin.



 200 C fırında 40 dk kadar pişirin.  Fırından alınca üstünü örtüp 10 dk kadar dinlendirip servis edin. Afiyet olsun. 






7 Ocak 2013 Pazartesi

Elma Ne Yararlıymış!

Sabahları pek tv izlemem. Tv yi sevmem aslında. Ama bu sabah karlı bir sabaha uyandık. Pek alışkın olmadığımız şekilde lapa lapa kar yağıyordu. İlk yarım saatten sonra kar yağışı durdu Anadolu yakasında. Ama devam edeceği söyleniyor. 

Acaba okul tatil olmuş mudur diye tv yi açtık, oğlum okula gidince tv açık kaldı. İyi ki de kalmış. Elmayı çok severim ama faydalarını çok bilmezdim. Sizinle de paylaşmak istedim. 




Doktorum programında anlattıkları faydaları şöyle:


(Bu faydaları görebilmek için elmayı çok iyi yıkayıp kabuğu ile ısıra ısıra yemelisiniz. )

  • Ldl yi düşürür, hdl yi yükseltir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. (C vitamini içerir.)
  • Kansere karşı korur.
  • Bağırsakları temizler (Bağırsaklardaki parazitlerin atılmasını sağlar.)
  • Diş etlerini korumaya yardımcıdır.
  • Kalp ve damar dostudur.


3 Ocak 2013 Perşembe

Çöreklerim


Bursa'da biz çörek deriz. İstanbul'a geldikten sonra çörek diyen kimseyi görmedim. İstanbul'daki adı ''hamur kızartması''. Sizin yörenizde ne denir adına, paylaşırsanız sevinirim. 

İstanbul'da fırından ekmek hamuru alınır ve kızartılır. Çok çabuk olur bu yüzden. Ben de geleneğe uyup bazen fırından ekmek hamuru alıyorum :) Ama genelde kendim yoğururum. Eğer Carrefour'a yolunuz düşerse sütlü tatlıların yan tarafından ekmek hamurları olur. Hem ucuz, hem hazır paketli. Aklınızda olsun.

Malzemeler
Un 
maya ( yaş yada kuru)
su
tuz
sıvıyağ

Yapılışı

1 su bardağı suyu elinizi yakmayacak kadar ısıtın. Toz maya kullanacaksanız unla karıştırın, tuz ekleyin. Biraz sıvı yağ koyun, ısıttığınız suyu ilave edin. Elinize yapışan bir hamur yoğurmalısınız. Sakın tereddüt etmeyin. 1 saat kadar (kaloriferin üzerinde olabilir)  mayalanmaya bırakın. Tavanızı ısıtıp yağı ekleyin, elinizi yağlayıp şekil verin. Benim çöreklerim peynirli. Yağda iki tarafı da güzelce kızarana kadar, bir kaç kez çevirerek pişirin. Afiyet olsun :)

giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

E-mail ile takip edin