/ }

3 Mayıs 2014 Cumartesi

GÜLHAN KARA ve MAGGİ İLE GÜZEL BİR GÜN :)

   Aylardır yazmak istediğim bir yazı bu. Her seferinde ''Çok vaktim yok '' diyerek güzel yazamamaktan, istediğim şekilde ifade edememekten çekindiğim bir yazı. 

İki çocukla hayat çok da kolay değilmiş :) Zamansızlık, her anne gibi benim de en büyük derdim. Bazen zaman bulunuyor ama yazacak güç olmuyor. 

Bloğumda 2013 Aralık ayı içinde Gülhan Kara'nın Maggi sponsorluğunda evime konuk olacağını duyurmuştum. Beklenen buluşma gerçekleşmişti. Hatta Maggi'nin yayınladığı fotoğrafları bloğumda yayınlamıştım. Şimdi sıra geldi benim fotoğraflarıma. Gülhan Kara'nın yaptığı çorba ve böreğe. Her şey 

Öncelikle çok güzel bir etkinlik oldu. Hem komşularım, hem benim için. Bir gün öncesinde gönderilen kargo beni çok şaşırtmıştı. Her şey en ince detayına kadar düşünülmüştü. Yemek yapmada kullanılacak malzemeler, misafirlerime dağıtılacak Maggi ürünleri ve Gülhan Kara'nın Çay Saati kitabı. 

Gülhan Kara ve Maggi yetkilisi misafirimzle öncelikle güzel sohbetler ettik. Gülhan Kara nazik, alçakgönüllü, hoş, bilgili bir insan olmasıyla hepimizin gönlünü kazandı. Kendisini tanımaktan ve misafir etmekten dolayı çok mutlu oldum






Sohbet sonrası mutfağa geçtik, Gülhan Kara ile birlikte çorba için malzemelerimizi hazırladık.





Komşularım merakla bekliyorlar :) İlk kez bir ünlü aşçı ile tanıştılar. 





Gelelim güzel çorbamızın malzemelerine:

Havuç
Pırasa 
ıspanak
yeşil soğan
yapraklarıyla kereviz
brokoli
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarhun


Gülhan Kara ayrıntılı olarak çorbanın yapımını anlatıyor, malzemeleri sırasıyla ekliyor:

Havuçtaki beta karotenin açığa çıkması için zeytinyağında bir kaç dk kavrulması gerekiyor. Turuncu rengini bırakması lazım. 


İnce doğranmış pırasayı ekliyoruz:


Kerevizi ve ıspanağı incecik doğrayıp ekliyoruz:



Brokoliyi de katıp suyunu koyuyoruz. 1  litre kadar su koyabiliriz. 

                            

Nasıl koyultacağız derseniz, işte orası bir sır :) Bu etkinliğin asıl sebebi de bu sır. Ancak yakında sanıyoum bu sırra herkes vakıf olacak. Siz şimdilik 2 yemek kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı unu kavurup çorbaya ekleyin. Blenderdan geçirip servis yapabilirsiniz. 


Çorbayı misafirlerim çok beğendi. Küçük oğlum doyamadı tadına :) Misafirleri geçirdikten sonra artan malzemelerle tekrar yaptım :)

Böreği de bir sonraki postta anlatacağım. Çok ilginç bir detayı var böreğimizin. Ayrı bir postu hakediyor :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler :)


giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri