Malzemeler
600 gr kıyma
2 adet yumurta
2 adet ortaboy soğan
1 çay kaşığı karabiber
taze nane
1 demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı un
kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Soğan ince doğranır, 2 çorba kaşığı yağda kavrulur. 200 gr kıyma eklenip kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır. Haşlanmış pirinç, kalan kıyma, 1 yumurta, nane, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz eklenip yoğrulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir. Sonra irice parçalar alınıp köfteler hazırlanır. Silindir şeklinde, uzun hazırlanan köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun...
Eline sağlık kadınbudu köfteyi severim.Yanına biraZDA YEŞİLLİK OLSA SÜPER OLUR.
YanıtlaSilzahmetli geliyor diye yapmıyorum ama böyle görüncede imreniyorum :) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:))Sevgiler..
YanıtlaSilmükemmel tarif icin tskler :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Kadınbudu köfteye bayılırım...! :)
YanıtlaSil