Denemekbedava.com'dan denemem için bir paket tofu gönderildi. Bu nedir acaba diye araştırdım önce. Sahrap Soysal'ın tofu hakkında yazdıklarını okudum. Görüntü olarak yoğurt, peynir ne demek gerek bilemiyorum:) İlginç bir ürün. Tadı nötr. Tatlı da değil, tuzlu da. Yani tadı için değil, faydaları için kullanmamız gereken bir ürün. En çok da sağlığımız için kullanmalıyız. Oğlum peynirli yumurta yer her sabah. Acaba anlar mı diye merakla koydum. Çünkü peyniri bile ayırt ediyor. Her zaman aldığım markadan farklısını alsam anlıyor. Ama tofuyu anlamadı:)) Peynirli böreğe koydum. En çok da çorbalara yakıştırdım. Yayla çorbasında denedim ve size aktarmak istedim.
6 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı TOFU
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz, nane, kırmızıbiber
Yapılışı
Tavuk suyunu kaynatıp pirinçleri ilave edin ve pişene kadar kaynatın. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile unu hafifçe kavurun, kaynamakta olan tavuk suyuna karıştıra karıştıra ekleyin. Yumurta sarısı, tofu ve yoğurdu çalkalayın. Kaynayan et suyundan 2 kaşık koyup karıştırın. Sonra çorbaya karıştırıp kaynatın. Tuzu, naneyi ilave edin, ateşten alın. Bir yemek kaşığı tereyağında kırmızı biberi kavurun, çorbanın üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun:))
Not: Oğlumdan dolayı kırmızı biber koyamadım, naneyi tereyağında biraz kavurup ekledim. Zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
Süper görünüyor.İyi bayramlar.
YanıtlaSilbayramini en icten dileklerimle kutlarim.Sevdiklerinle birlite saglikli mutlu nice bayramlara..
YanıtlaSilKocaman sevgıler
İkinize de çok teşekkür ederim. Size de sevdiklerinizle beraber mutlu, huzurlu bayramlar dilerim. Sevgiler..
YanıtlaSil