Tofu nedir bilir misiniz? Salatanıza ya da çorbanıza katıp bu yararlı ürünü denemediyseniz bu yazıyı dikkatle okuyun derim.
Çünkü, özellikle vejetaryenler için önemli olabilecek bir protein kaynağıdır tofu. Zengin bir protein deposu olan soyadan, daha doğrusu soya sütünden elde edilir. Soya sütünün çökeltisi nagari adlı bir maddeyle birleştirilir ve süt lor haline gelir. İşte bu lorun diğer adıdır tofu. Bu lorun özelliği, katıldığı malzemenin tadına uyum sağlaması olduğundan, gerek salatalarda, gerekse çorbalarda ve diğer yemeklerde çok rahat kullanılır. Bizim yeni yeni keşfettiğimiz tofuyu Uzakdoğulular ta milattan önceki yıllarda tesadüfen keşfetmişler ve o zamandan beri de yaygın olarak kullanıyorlar. Demir açısından çok zengin olan, 100 gramında sadece beş gram yağ bulunduğu için diyet programlarına son derece uyum sağlayan, içeriğinde kolesterol barındırmayan, B vitamini deposu diyebileceğimiz bu malzemenin yumuşak ve sert olmak üzere iki çeşidi var. Yani, kullanacağınız tofu çeşidini, katacağınız yemeğin türüne göre belirleyebilir ve bu yararlı malzemeyi mutfağınızla hemen tanıştırabilirsiniz.
Sahrap SOYSAL
Hürriyet yazısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler :)