Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1,5 çay bardağı mısır
1-2 közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı bezelye
1 adet büyük havuç
dereotu
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Havuç ve bezelyeyi haşlayın. Havuç haşlanınca kibrit çöpü gibi ince- uzun doğrayın. 5 yemek kaşığı sıvı yağda, yıkadığınız pirinci kavurun.Kavrulunca 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Havuç, bezelye, ince doğradığınız közlenmiş kırmızı biber, konserve mısırı ekleyin, suyunu çekmeye bırakın. Pilavın altını kapatacağınız zaman ince doğranmış dereotunu ekleyin, bir yemek kaşığı tereyağı koyup altını kapatın. Servis yapmadan önce pilavı karıştırın. Dereotu ve tereyağının her yere dağılmasını sağlayın.
Püf nokta: Tereyağı pilavınızın parlak ve tel tel olmasını sağlayacaktır.
Annem pilavın çok nefis görünüyor ellerine sağlık bi tanem,seni çok öpüyorum.
YanıtlaSileline sağlıkk çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgilerrr
Çok teşekkür ederim ikinize de güzel yorumlarınız için:)
YanıtlaSilSevgiler...