Malzemeler
8 adet Piliç But Pirzola 3 su bardağı pirinç
1kutu konserve bezelye
1 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağı
Tuz,
Karabiber
1kaşık salça
Yapılışı Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. . . Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun, Bezelyeleri ekleyin.Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın. Piliç but pirzolaları düz bir zemin üzerine derileri alta gelecek şekilde yayın. Et dövücü ile inceltip tuz ve karabiber serpiştirin. Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru sarın kürdanla sabitleyin üzerine salça sürüp Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sebzeli garnitür ile sıcak servis yapın.
Canım arkadaşım, süper tarif! Çok güzel bir sunum. Teşekkür ederim bu güzel tarif için:)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel
YanıtlaSilellerine sağlık,canım ben sağlık kontrollerim için 4 gündür şehir dışındaydım eve şimdi geldim istediğin tarifi maalesef geç yayınladım kabak dolmana 2 defa yorum yazdım durumumu açıkladım ama gelmemiş galiba, sevgiler selamlar
YanıtlaSilCanım arkadaşım, çok geçmiş olsun. Maalesef yorumun gelmedi. Onaylamadan yayınlanıyor yorumlar. Umarım sonuçların iyidir. Tarifi yayınlamışsın, gördüm, çok teşekkür ederim. Kısmet olursa bugün deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilUmutluhayat arkadaşım, yorumların için çok teşekkürler. Sevgiler.
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkürler
YanıtlaSil