Malzemeler
4-5 adet yeşil kabak
3 adet yufka
rendelenmiş kaşarpeyniri
süt-sıvıyağ-yumurta karışımı (yufkaları ıslatmak için)
Yapılışı
Borcama yada tepsiye yufkayı buruşuk şekilde yayın. Üstüne süt-yağ-yumurta karışımı sürün. Kaşar peyniri rendesi serpin. Üzerine rendelenmiş ve tuzlanmış kabakları sıkarak bir kat yayın. Tepsiniz fazla büyük olmamalı (22 cm çap kadar olmalı ). Yarım yufka bir kat için yetecektir. Böylece 5-6 katlı bir böreğiniz olacak. Her katta aynı işlemi tekrarlayın. En üste sütlü karışımdan dökün, 180 C fırına verin. Pişmeye yakın üstüne kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına verin. Kaşar eriyince fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun:)
ellerinize sağlık.ilginç olmuş
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadaşım. Güzel yorumların için çok teşekkürler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık bi tanem,kabak böreğin çok nefis görünüyor.Öpüyorum canım.
YanıtlaSil