Sevgili Müberra Yengem bu tarifi yaklaşık 13-14 yıl önce yapardı. Çok da güzel olurdu. Sordum, unutmuş bile:) Ama ben unutmadım. Teşekkürler yengeciğim.
Malzemeler
Yarım kg un
1 paket maya
Tuz
su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
veya;
ekmek hamuru
Üstü için;
yoğurt
sarmısak
kızdırılmış tereyağı
pul biber
nane
Yapılışı
Hamur malzemeleri karıştırılıp, mayalandırılır. Ceviz kadar minik parçalar tepsiye sıralanıp 220C fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırında minik lokmalar pişerken yoğurt, sarmısak karıştırılıp, fırından çıkarılan lokmaların üzerine sıcakken dökülür. Üzerine pul biber, nane, kızdırılmış tereyağı dökülüp servis edilir. Afiyet olsun:)
ellerinize sağlık hoş bir tarif
YanıtlaSileline sağlık ekmek hamuruyla yapılsa epe pratik olur
YanıtlaSilçok güzel ve farklı bir tarif,şifa olsun
YanıtlaSilArkadaşlarım, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilannemin tarifi hatırladı oda güldü unutmamış diyor :D
YanıtlaSilYengeme selamlar, öpüyorum yengemi de seni de ablacım:D
YanıtlaSil