Genelde enginar pek sevilmez ama şifa olduğu için yenir. Enginarı bir de bu şekilde deneyin. Severek tüketeceğinize eminim. Komşum geçen gün sağlık açısından yemesi gerektiğini ama hiç sevmediğini söyledi. Enginarı pişirdiğim akşam ona da verdim. Severek yediğini belirtince çok sevindim:)
Tarifi kısaca yazıyorum. Görüntüden bile anlamışsınızdır yapımını. Soğan ve kıymayı kavurun. Enginarları satın aldığınızda limonlu suda oluyor. Teker teker yıkayıp küçük üçgenler şeklinde kesin. Kavrulan kıymanın içine enginarları ekleyin, üzerne rendelenmiş domatesi ilave edip kavurun. Domates kavrulunca sıcak su koyup enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım.ama ben zeytinyağlı tercih ederim,çünki sulu yemeklerin içinde et tüketemiyorum.sevgiler
YanıtlaSil